Zameranie dveri

Idu mi zamerat dvere, ale chcem si ich skontrolovat, aby to .... V celom dome mam vyznaceny bod 0 +1m .. ked budu merat dvere tak spodna hrana ramu ma byt na bode 0 alebo?
Odpovedať
Profilova fotka
Musíte mať nanesený lágris alebo si ho budú musieť zameriavači naniesť sami. To na čo sa pýtate záleží od tipu profilu a konštrukcie dverného rámu.
Odpovedať
@mesarosanton vysku mam .. takze si skontrolovat profil dveri co ma byt ako hrana na podlahe
Odpovedať
@cmelor teba budu mat radi :-D
Odpovedať
@tomasko007 jasne..uz maju.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cmelor Tak nejak.
Odpovedať
to je kontrola -ked neviem o čo kráčí :-|
Odpovedať
@cmelor snáď ti to dobre dopadne :-D :-D
Odpovedať
@cmelor To nerieš. zárubňa je menšia, ako stavebný otvor a dá sa s ňou pri osadení pohybovať vertikálne alebo horizontálne nejaký ten 1-2 cm v závislosti od veľkosti stavebného otvoru - pokiaľ ti stavebné otvory spravili podľa normy alebo podľa podmienok výrobcu dverí. Napr. šírka má byť + 10 cm k šírke čistého otvoru, takže pre 80 - ky dvere musí byť stavebný otvor aspoň 90 cm. Výška by mala byť tiež podľa slovenskej normy. Jedine, že by ti urobili nižší stav. otvor tak vyrobia nižšie dvere. Inak štandardne majú výšku 1970 mm a stavebný otvor by mal mať 2020 mm. Zárubňa sa osádza buď na podlahu, ale lepšie je pár mm nad podlahou a medzera sa zatmelí.
Odpovedať
@chrobak7 myslel som vchodové a balkovnové dvere.. nakoľko ešte nemám podlahu
Odpovedať
Profilova fotka
@cmelor My sme to trošku podcenili a dali sme si poradiť od stavbárov, čo nám robili stavebný otvor. Nejako ten dotyčný "zabudol", že budeme dávať ešte izoláciu a poter a spodný rám dverí je usadený tak, že tam môže byť už len 5 cm aj izolácia aj poter. Takže to bude dosť málo, ale dvere sú už namontované. Takže ešte raz skontroluj, či to máš dobre v projekte. A balkónové dvere sme tiež posúvali, lebo by nebolo dosť priestoru na poter, ak by sa otvárali dvere.
Odpovedať
@cmelor Aha, tak to je iné. Myslel som, že ide o interiérové. V tom prípade budeš musieť tie dvere podmurovať. Je tu viac tém o tom, niektorí tvrdia, že najlepší je purenit, ja som dal obyčajný porfix. U balkónovýchdverí treba rátať s tým, že ten rám má ešte podkladový profil 5 cm, takže to podmurovanie musíš urobiť na úrovní minimálne - 5 cm. Píšem minimálne, lebo spodok rámu nemusí byť na "nule". Ja ho mám "utopený" v podlahe 1 cm, aby prah, ktorý je tvorený rámom dverí, nebol tak vysoký. Dokonca HS portál mám zapustený až do hĺbky -3 cm, takže z podlahy trčí iba 2 cm, čo treba prekračovať. U otváravých dverí si treba dať pozor, aby si zase nezapustil rám príliš hlboko, že by si potom nevedel otvoriť krídlo. Takže sa spýtať technika, že aký vysoký je podkladový profil a podľa toho potom vymurovať spodok dverí. Najlepšie by bolo, keby si to mal vymurované už pri vymeriavaní.
Odpovedať
@cmelor vchodove dvere idealne osadene vyskovo tak ze dverove kridlo je 1cm nad hotovou dlazbou treba vediet aky druh termoprahu tam bude a pri balkonovych by mali byt osadene bud do roviny s podlahou t.j.hrana parapetného falzu v rovine s parketou alebo vyssie teda do roviny s vchodovými dverami
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 dik.. všetko som pochopil :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?