Žalúziové kastlíky a zateplenie

Ahojte, zsteplujeme, nad okna pôjdu zaluziove kastlíky. Objednali sme u jednej slovenskej firmy. Majiteľ vravel, že mame pod ne dať styrodur 4cm 30cm vysoký x šírka okna. Oni po zateplení chalupy pridu a osadia kastlíky a vodiace listy. Lenže, nebude to potom problém, ked kastlíky budu vysoké dajme tomu 20 alebo 25cm a budeme nad okna následne dolievať take kúsky polystyrenu? Pan tvrdí že sa to tak robí a medzery ktoré vzniknu si mame potom vyplniť polystyrenom.
Odpovedať
@peto125 lepšie je keď dáš styrodur, oni osadia kastliky a až potom sa bude zatepľovať. Lebo pchať tam dáke kúsky je blbá robota. Záleží ale ako ti to vychádza časovo. Niekedy sa inak nedá.
Odpovedať
@peto125 koli tomu si zaluzie montujem sam. Vsetko si nacasujem, premeriam a nahodim. Najprv izolant pod kastliky, nasledne kastliky a na zaver zateplim okolo kastlika. Nezabudni sa spytat ako mas mat pripravene ostenia, aby i si nenechal zbytocne vrtat listy do ramu okna.
Odpovedať
@igor256 no práveže nechcú prist s tymi kastlikmi, až ked bude zateplené somári. @rkorba praveze povedal aby som si prekryl fam kolko chcem 1-2cm. Lepidlo nemám dávať na spalety. A oni si tam vyrežú do eps drážku na vodiace listy. Ci čo myslis? Okna sú zarovno murivom.
Odpovedať
@peto125 co si myslim je irelevantne, rozumy budem davat az po mojej realizacii, kedy zistim ako by som to spravil na druhy krat cize po funuse :-D Ty ked mas dohodnutych montaznikov, tak budes musiet bohuzial robit co oni hovoria (nemyslia na vysledok len na to ako co najrychlejsie od teba vypadnut a mat co najmenej roboty) a nie co ti hovori zdravy rozum :-|
Odpovedať
@peto125 este k tym drazkam... najlepsie to mas urobit az do hotovej omietky. teda spalety nechat ako su a ked bude omietka tak flexou vyrezat drazky na listy. Lebo das tam tie drazky a ti co budu robit omietku ta roznesu v zuboch. je to mimoriadne kokotska robota. APU lista - rohovnik a este do toho drazka... Ked Ti urobia pekne spaletu tak potom urob drazku. Tiez by som si kastliky nahodil sam, lebo mne ich nahodili tak, ze som ich musel este vyrovnavat. Ale zaluzie boli za dobru cenu takze som bol aj tak spokojny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?