Žalúzie vonkajšie alebo vnútorné?

Pre aké žalúzie ste sa vy rozhodli a prečo? Ktorého dodavateľa by ste odporúčali? Ďakujem Alena
Odpovedať
@alenapiestany hadam vies zaklady.. vnutorne tienia aby ta nevideli, zastavia priame slnko ale teplo prejde aj tak, lacne, treba sem tam cistit alebo aj sa ti neche ani v podstatie nie. Vonkasjie radovo drahsie, zabrania prechodu tepla do domu (nie teplemu vzduchu ked ma otvorene okno). Tiez treba umyt sem tam - staci aj hadica. Opravy su drahsie ako vnutorne. Subjektivne pocity - niekote domy su s nimi krajsie, (ale na na na kazdy sa hodia) robia inu atmosferu v byte ako vnutorne - treba pozriet na zivo.
Odpovedať
to je rovnaka otazka ako: pre aku znacku auta by ste sa rozhodli, ktoreho distributora by ste vybrali a odporucili? absolutne o nicom ... ano, vyberam si mercedes gls 500 4matic za 98 000eur .... ale vlastne da sa zajazdit aj na skode fabia za 11 500eur vsakze ? tiez splni ten ucel = dovezie ma z bodu A do bodu B
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 tak to si dal riadne prirovnanie. V niecom predsa len musi byt vyhoda a nevyhoda.. ano auto ta odvezie ktorekolvek tam kde chces ale zaluzie su podla mojho nazoru lepsie vonku a najlepsie rolety
Odpovedať
@petrsko no, ale zasa sme pri otazke ceny, predsa vonkajsie, rolety stoja X nasobne viac ako vnutorne ... a zasa mas tam kopec moznosti ... rucne ovladanie? elektricke? na dialkove? ja tiezim teraz vonkajzie, Z90 a cena je vyssia ako cena okien ... okna mam okolo 6100eur a zaluzie 6400eur (elektricky ovladane)
Odpovedať
@alenapiestany Podla toho co od nich ocakavas a aku mas plnu penazenku. Ak len aby ta nebolo vidiet dovnutra, tak vnutorne stacia. Ak mas presklenene plochy a mate v dome teplo a nemate te nejake chladenie a ani nechcete chladneie, tak vonkajsie zaluzie. Lenze... Vonkajsie zaluzie su dost vysoka investicia. A v lete ked prazi slnko a chces mat doma chladok, tak ich musis zatahovat a mas v dome tmu. Po case sa ale dom aj tak vnutri otepli. Sice sa ti vnutro az tak neotepli, ale vlhkost budes mat v dome vysoku. Ja som volil podla mna rozumnejsiu alternativu a to vnutorne zaluzie a klimatizaciu. Tym padom ked je vonku slnecno a hic nemusim zatahovat zaluzie a mat tmu a klima mi priestor pekne vychadi a zbavi dom vlhkosti... Realizacia klimatizcaie je ovela lacnejsia a ucinnejsia ako exterierove zaluzie. Najlpesie ale aj najdrahsie riesenie je mat vonkajsie zaluzie a v dome chladenie bud klimou alebo inym typom.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird Tmu máš v lete doma aj pri vnútorných žalúziach... my sme sa so ženou rozhodli, že sereme namoderné trendy a podobné predražené blbosti a dali sme si klasicke žaluzie matne bielej farby a hotovo.
Odpovedať
@megosoft super, seres na moderne trendy a predrazene blbosti, das si radsej klasicke zaluzie a klasicku lacnu klimatizaciu... si vyhral.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Moja klimatizácia sú tatry. V lete je tu 28°C a v zime -15°C. Pre tie tri dni, kedy teplota vystúpi nad 30°C nebudem kupovať klimatizáciu.
Odpovedať
@megosoft Preco by som mal mat tmu? Si zabil! :-D Alebo si ma zle pochopil. Ja v lete aj ked nam plesti slnko nezatahujem, lebo mam pustenu klimu.. @gashtaan Gastanko, ja som veru spravil takto ako pises a da sa povedat, ze som vyhral... Niekomu to staci a vyhovuje a inym nemusi...
Odpovedať
@lubomird a ja nemam ani vonkajsie zaluzie ani klimatizaciu :)
Odpovedať
@gashtaan a co teda mas? Aspon strechu mas? :-D
Odpovedať
@lubomird veru mam... a este mam aj 27 stupnov v dome :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
máme vonkajšie raz za 3 mesiace ich vystriekame vodou a je pokoj, na vnútorných by ma nebavilo utierať prach, vonkajšie sú oveľa efektívnejšie ;-)
Odpovedať
@lubomird waw, tak toto ma veru nenapadlo, tiez nas odhovaraju od vonkajsich zaluzii, resp. roliet ale tento sposob s vnutornymi a klimatizaciou sa mi veru pozdava ;-)
Odpovedať
@lubomird inak mozem sa spytat co vyjde taka klimatizacia? Kludne do IP. Vdaka
Odpovedať
My mame vonkajsie, z 31 kleslo na 26-27 stupnov. Budeme mat aj klimu v 5 miestnostiach. Predpriprava okolo 1500 eur a za kazdu izbu 1000.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan v dome 27, ked vonku je kolko? ;-)
Odpovedať
@fuska Nic drahsie ani nemozete mat :-D
Odpovedať
@lubomird Nam to nevadi. Sme spokojni. Ja som mala na byte vnutorne zaluzie a z mojho pohladu je to hnus, lapac prachu a neskutocny stazovac pri umyvani okien. Vidis, ty si spokojny. A kym by si sa neposmieval, tiez by som ti to nevesala na nos, lebo by mi bolo dovtedy trosku trapne.
Odpovedať
Profilova fotka
@fuska klimu v piatich miestnostiach? =-) celkova cena kolko?
Odpovedať
@emkos Ved som to rozpisala v prispevku. 6500 eur. Ale potom nemam v miestnosti velku haraburdu, ale len mriezku (alebo co to bude) o rozmere cca 10x40 cm.
Odpovedať
Ja vnútorné nenávidím.presne ako fuska píše lapač prachu,mastnoty v kuchyni a sťažovac umývania, to akoby si mojimi ústami hovorila 😁máme vonkajšie v obývačke na veľkých oknách, dverách na terasu a aj na terase na tienenie a teraz nám robia aj na ostatných oknách. Neskutočne sa teším ako ich vyhodim konecne😉 tie vonkajšie oveľa lepšie tienia, odrážajú lepšie slnko a dlhšie trvá kým prehre ju miestnosť ako vnútorné, takže za mňa určite vonkajšie. Plus s tou klímou by to bolo ideál, bohužiaľ nemáme, ale hore do podkrovia pôjde na 1000 percent
Odpovedať
Profilova fotka
@sakura77 je to fajn volba ale pre ludi co maju na to peniaze navyse ;-) je to dost draha zalezitost, ale tak co dnes nie je v podstate drahe :-D
Odpovedať
@richie100 ani neviem kolko bolo dnes vonku... 33? Tak "prijemne" na skapatie :)
Odpovedať
@mjullerr no ved toto.my sme si vonkajšie pri stavbe nedali a teraz to ľutujem. Tieto dorabky už nie sú ono ,no ale tak čo už. Ale k otázke či vnútorné alebo vonkajšie, tak za mňa určite vonkajšie
Odpovedať
@fuska neviem co tym zaverom chcel basnik povedat, ale to ze si dala vonkajsie zaluzie a klimatizacie za milion urcite rozumne nebolo. Ale tebe to vyhovovat moze, to je druha vec.. ked na to mas zdroje, alebo banka pozicala tak super a nelutuj..
Odpovedať
@lubomird Mne to pride tak, ako keby si z felicie krical na niekoho v audine a smial sa mu, ake drahe auto si kupil. Vybrali sme si pre nas najucelnejsie a najlepsie vyzerajuce riesenie. Ked sa ti to nepaci, je to tvoj problem, nie moj.
Odpovedať
My mame v byte tiez vnutorne a zubami-nechtami sa im branim aj v dome, lebo je to des pri umyvani okien a viac casu stravim pri ich umyvani ako pri samotnom okne, ale zas vonkajsie je treba tiez umyvat, takze mna by skor zaujimalo ako je to s udrzbou vonkajsich, lebo s tymi vnutornymi je to katastrofa...
Odpovedať
@fuska ja som ti nenapisal, ze sa mi to nepaci.. Aj som ti napisal, ze tebe to vyhovuje tak je to ok.... neviem co si jesitna.. A ano, kricim z felicie a som spokojny a stastny... Ja ani neviem, co je Audi. Raz mi o Audi stary otec hovorili...
Odpovedať
My máme vonkajšie a som s nimi spokojná. @alenapiestany Ak máte dostatočný rozpočet riešila by som vonkajšie. Majú viacero využití. V noci pritienia a zabránia nechceným pohľadom a cez deň si tie lamely nastavíš tak aby ti to vyhovovalo. Aby aj odrážali slnečné lúče a zároveň aby prepúšťali svetlo. Ja by som už nič iné nechcela. Podľa mňa všetko ostatné je kompromis. Inak myslím že vonkajšie rolety sa dajú urobiť lacnejšie ako žalúzie. Ale tie slúžia skôr na tienenie večer, lebo cez deň by si mala v dome tmu. Ale zase komu tma cez deň vyhovuje tak na rozdiel od vonkajších žalúzií vedia urobiť väčšiu tmu. @rutyruth ˇudržba vonkajších je jednoduchšia, lebo to nemusíš robiť každý týždeň, keďže sú z vonka. Ja to riešim len pri umývaní okien. Takže cca 4-6 x do roka :-D Alebo podľa toho ako sa mi chce. ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?