Zakladanie drevenej zárubne do starej

Profilova fotka
Ahojte na chalupe mám dvere ktoré doslúžili ,kúpila som si z bazoša drevené aj z okenicami dala som si urobiť drevenú zárubňu na kúpené dvere a teraz neviem keď že ,pôvodné dvere sú širšie o 5cm a vyššie o 14cm či mám vybiť pôvodnú drevenú zárubňu ,alebo stačí dať drevený hranol 10cm ,na boky laty a montážnu penu.
Odpovedať
e ?
Odpovedať
@medam Treba upraviť stavebný otvor. Je už len na tebe, akým spôsobom. Ale aby to bolo pevné a udržalo to tie dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@medam a stara zarubna je ok? ak mas oblozkovu zarubnu tak staci na penu osadit , ale vyska? ak mas siroke oblozky tak hore daj hranol a trochu peny
Odpovedať
@medam To nove je zarubna alebo oblozka ? No kazdopadne by som volil trochu kvalitnejsi a pracnejsi sposob ako len kus dreva a penu. Vyhodil by som povodne a znizil prekladom a bok zuzil porobetonom alebo tehlou.
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 ďakujem,bok je rozdiel 5cm tehla veľa,zárubňa je nová na mieru k dreveným dverám ,dumám kôli tomu ,že keď vyhodím starú zárubňu ,ako dlho budem bez dvier pokiaľ sa môže dať nová zárubňa a otvor sa robí presne keď zárubňa je 209x135 ,nebola som nikdy pri niečom takom :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@matrin1980 @chrobak7 ďakujem ,takáto je nová zárubňa,to dole staré dvere.Určite bude treba hore preklad rozdiel je 14cm, šírka 5cm. :-)
Odpovedať
@medam Taketo oblozky sa montuju dohromady na mieste . To ze je to celokuse ti trochu skomplikuje pracu ;-) Ja by som volil postup. Vsetko stare vyhodit, vyburat priestor tak ze na kazdej strane aspon 10 cm od okraja oblozky. Ulozit oblozku, ukotvit vrch a postupne vkladat a domurovavat boky porobetonom. Praca to nie je tazka, je to skor o merani a vodovahe. Ani k tomu nic moc nepotrebujes. Nejake tvarnice,pilu na ne , kleber, kladivo,pur penu ,meter a vodovahu. Praca na den max na vikend ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ako a čím sa ukotvuje vrch .Ďakujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?