Vyplnenie otvoru nad vchodovými dverami

Ahojte, prosím, poradíte mi? Kúpili sme si vchodové plastové dvere v Baumaxe a ideme ich vymeniť za súčasné. Tie majú nad sebou sklenený "svetlík", keď ich však odstránime, potrebujeme nad dverami otvor vyplniť a neradi by sme ho zamurovali. Zostane tam cca 25 cm. Aké máme možnosti? Keď sme sa pýtali tam, kde vyrábajú plastové oká, nám povedali, že musíme presne vedieť, z akého sú dvere profilu a osloviť toho výrobcu, ktorý taký istý profil používa a ten nám okienko vyrobí. Existuje aj nejaké iné sklo, ktoré by sa dalo použiť alebo niečo iné? Radi by sme, aby nám cez to prenikalo svetlo. Ďakujem.
Odpovedať
No to bude problém....najprv si si mala zistiť možnosti vyrobiť a pridať svetlík,až potom dvere kupovať. Navrhujem vyrobiť nadodverný nejaký mini preklad. Potom dať vyrobiť svetlík...v tomto prípade už budeš môcť dať hocičo....napr.sklobeton, rám so sklom,....
Odpovedať
A ten minipreklad by bol z akého materiálu a kde by som ho mala dať vyrobiť?
Odpovedať
Ja by som ti poradil vratit dvere do baumaxu a objednat si plastove na mieru aj so svetlikom. Vsetky ostatne riesenia su o kompromise. Urcite sa vyhni velkym oblukom sklobetonu, ten mozno tak do interieru, ale do svetliku urcite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to zamuroval ytongom, po kuskoch som to polepil ,drzi ako hovado :)
Odpovedať
Profilova fotka
@spagettka1 tych 25 je podla mna dost malo.. si zober..das spravit nejaky svetlik z kazdej strany ti uberie 6cm hrubka ramu. 2 x6cm je 12 ostane ti 13cm pasik na sklo... ako to bude vyzerat? dal by som to zamurovat.. nezabudnut na izolaciu.. alebo ako radi stowasser objedna to so svetlikom vtedy bude ram zrejme trochu uzsi...
Odpovedať
A čo poviete na luxfery?
Odpovedať
Profilova fotka
@spagettka1 ten môže byť aj z polystyrénu, styroduru, dreva, atď.
Odpovedať
@spagettka1 Na luxfery či tiež sklobetón hovorím NIE! Mal by držať na ráme dverí,bez prekladu? Izolácia nedostatočná. Takže zmerať šírku dverového profilu a dať si vyrobiť svetlík z rovnako širokého profilu,potom osadiť spolu s dverami a buď zohnať spojovák,ak sa nepodarí nájsť vhodný tak náhradná alternatíva-pri osadzovaní svetlíka zošrobovať cez dverový rám skrutkami do svetlíka, zatmeliť spoj dvere svetlík silikónom a potom spoj prelištovať plastovou nalepenou lištou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?