Vymena vlozky zamku za kratsiu

Chcel by som vymenit na vchodovych dverach vlozku zamku za inu bezpecnostnu vlozku. Ked som vybral povodnu, zmeral som ju, jej rozmer je 45/60, no trci z kovania z kazdej strany cca 4mm, co asi nie je uplne dobre. Je moznost kupit kratsiu vlozku o 5mm s tym, ze potom bude trcat z kovania len 1.5mm z kazdej strany? Problem asi bude, ze ked kupim napr. 40/60, tak uz bude na inom mieste stred - ten jazycek, ale mozno tam je nejaka vola co to znesie...
Odpovedať
...vlastne, odpoviem si sam, vlozka sa upevnuje tym srobom v strede dveri, ten ziadnu volu mat nebude.
Odpovedať
http://www.urotta.cz/poradna-rozmery-...
Odpovedať
@cubicomp jj, mne je jasne ako to zmerat, len ta vlozka dost trci z kovania a preto som chcel kratsiu... lepsia by bola tak 43/58 :)
Odpovedať
@gashtaan mne tam islo u tuto vetu: Rozměr cylindrické vložky je odstupňován po 5 mm a musíme ho zvolit s ohledem na použité kování. Podla toho vies, ze 43/58 neexistuje
Odpovedať
@cubicomp a mne islo o to, ci mozem kupit o 5mm kratsiu... ale ak ti islo o toto este predtym ako som tych 43/58, si medium.
Odpovedať
Profilova fotka
vložka je asymetrická , dá sa otočiť, potom trčí dnu a tam to nevadí.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan kazdopadne z von vlozka trcat nesmie, lebo budes mat problem s poistovnou. Ale ako pozeram tak ja mam vlozku od EVVA a ti robia vlozky (DZ 41/56), to by bolo akurat nie ?
Odpovedať
@jan45 to som celkom nepochopil... ona teraz trci 4mm z kazdej strany, tak ak ju otocim, vnutri bude trcat 2cm a vonku bude 1cm utopena.
Odpovedať
@majkoj jj, tieto EVA vlozky som pozeral, ale nie je to zase zle, ked to netrci vobec? :) Inak, pozeral som na nete, ze to kovanie co mam na dverach ma na vonkajsej strane hrubku 12mm, bezne mavaju 15mm, takze keby som vymenil aj kovanie, vyriesilo by sa to.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no mne netrci :) , neviem od akej hodnoty "trcania" :) frfle poistovna, lebo potom sa vlozka da zlomit http://youtu.be/_8UrVF6b8G0?t=15s . A ja som uz daval rovno 3KS a taky, co sa da otvorit aj ked z vnutra kluc. Som sa raz vymkol a 70€. Ale si mal vidiet tie pohlady, ked som isiel 3KS kupvat :-D. Prva otazka bola, Vas nahna tajna sluzba ?
Odpovedať
@majkoj neviem co poistovna, ale co som cital na nete, tak by nemala trcat viac ako 3mm. A prave som zistil, ze to moje kovanie ma hrubku len 8mm vonku. Nie som doma, nemam to ako zmerat, meral som vcera len vnutornu stranu, lebo som myslel, ze to je narovnako... Takze ak kupim nove s 15mm hrubkou, budem musiet kupit nakoniec este dlhsiu vlozku.
Odpovedať
@majkoj ked uz si kupoval tu 3KS vlozku, dufam, ze mas aspon mreze na oknach :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan http://www.mebs.sk/index.php/evva/evv... . Nie nemam, len som videl ako chlapikovi z klucovej sluzby stacilo par desiatok sekund na otvorenie beznej :). A on vravel, ze pri 3ks by bol on osobne nahraty. Ma to samozrejme aj tieniste stranky, ak sa vymknes so vsetkymi klucami dnu mas smolu :-D.
Odpovedať
@majkoj tak ja pocitam, ze zabuchnute dvere je o dost jednoduchsie otvorit ako zamknute :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan pri 3KS vraj bez sance. Aj ked cital som, ze par manikov vie, tazko povedat. Ku mne prisiel tiez pan s usmevom ako to otvori len tym, ze nieco tam strci :). Nemal sancu, u mna ked sa zabuchnu dvere sa zavru jazycky na troch miestach a tie jazycky sa nedaju strcit naspat. Jedine kluc ich odblokuje. A to nemam ziadne specialne kovanie, je ake dodal vyrobca dveri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?