Vymena skiel v starych drevenych oknach

Rodicia rozmyslaju, ze vymenia v niektorych starych drevenych oknach skla - okna su asi z konca 70tych rokov, ramy masivne, su tam dvojskla. Cele okna vymenit nechcu, lebo nedavno robili nastrek fasady a ved ramy su dobre, kvalitne, tie dostat zo steny bude problem, citujem :) Tak chcu len na niektorych oknach vymenit tie skla, lebo su uz aj poskriabane a fuci cez ne. Uz to neriesim, ich vec - ale ponuka na vymenu skiel - 3 velke okna a jedno male je okolo 650 eur a to sa mi zda nejako vela. Alebo je to v pohode cena?
Odpovedať
To su obycajne okna? Ta cena je urcite prehnana! Zmeraj si velkost skiel a obehni zopar sklarov v okoli,nech ti povedia cenu skla+ cenu prace,ak by ste okna priniesli k nim. Alebo ak mas v rodine sikovneho chlapa, objednajte iba skla na mieru a vymente si ich sami.Priratajte cenu tmelu.
Odpovedať
Profilova fotka
dosť pochybujem, že v rámoch zo sedemdesiatych rokov sú dvojsklá, vtedy som z toho robil diplomovku a bolo to málo známe. Cez sklá nemôže fúkať, môžu len "oslepnúť". Ak sú drevené rámy dobré, dajú sa doplniť do jedného dielu krídla dvojsklo a do druhého jednosklo, anonymita neumožňuje poradiť kam sa najbližšie obrátiť. Ale postup je: Každý výrobca okien má dodavateľa skiel, treba objednať presné rozmery, porovnať cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 aky je Vas nazor na vymenu skiel v novodobych drevenych eurooknach osadenych 2 sklom? Je lepsie ich vymenit komplet alebo iba 2sklo za 3sklo? Pytam sa iba do buducnosti... neplanujem to robit teraz (okna maju 3 roky) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
na úroveň izolácie vplýva medzera medzi sklami. Osadenie trojskla je preto obmedzené. A zaťaženie trojsklom je ďaľší problém. Skôr by som išiel do fólie.
Odpovedať
toto by som si rozmyslela. My sme tiež nad tým uvažovali pretože sme dali okná krásne zreparovať. Mužov kolega si to dal urobiť,tak sme šli na prieskumy. Ked sme prišli majitelia domu mali po prvej zime už plastové okná. Drevenné okná museli vyhodiť, pretože im nevydržali rámy s pantami záťaž dvojskla. Predsa je drevený rám stavaný na záťaž z jedného skla a nie dvojsklo + kovove rámiky. Treba zisťovať podrobnosti prevedenia a skúsenosti ludí, čo si to dali robiť naživo. My sme od toho tiež upustili.
Odpovedať
@jan45 Neviem, mozno som to zle nazvala, ale okno sa da rozsrobovat - a kazda strana ma jedno sklo. @majki555 Aj mne sa to zda strasne vela. Co som vsak pozerala v tej kalkulacii, tak pisu o zatepleni okien izolacnymi sklami, cize asi nie iba o klasicku vymenu skiel.
Odpovedať
@staronova Vdaka, poviem rodicom, nepoznam nikoho, kto by si to dal robit, vacsinou vymienaju za plastove.
Odpovedať
my to tak mame doma, mali sme klasicke srobovacie okna, kazdy ram mal samostatne sklo. prve sklo z vonkajsej strany sme vymenili za izolacne dvojsklo. takisto aj kastlove okna. Ramy boli v poriadku, nefucalo cez ne, panty taktiez dostatocne, tak sme si to nechali spravit. Je to mozno uz aj 10 rokov dozadu. po prvej zime bol hlavne v obyvacej izbe citelny pocit zvysenej teploty. Nove okna vtedy vychadzali ovela viac, tak toto bol taky kompromis. Treba spravit obhliadku nejakym odbornikom, pretoze vymenit skla ked su ramy pokrutene nema zmysel. S nasimi oknami nebol nikdy problem. Teraz su ale ceny ine, isiel by som do vymeny celych okien.
Odpovedať
@pleski No len najst takeho odbornika, co to dobre posudi. Rodicia nechcu vymenit cele okna ani nie kvoli peniazom, ale kvoli tomu, ze pred par rokmi nastriekali na novo brizolit, cize vymena okien by ju znicila. Takisto su podla nich ramy v poriadku, kvalita, co sa uz dnes nerobi :)
Odpovedať
Ked uz si napisala ze cez ne fuci, tak tam mozu rodicia dat co chcu, lebo nefuci cez sklo ale cez ramy. Poskodeny brizolit by som riesil obrubou z polystyrenu a na to natiahol nejaky fasadny povrch.
Odpovedať
@moratibru ja som odpovedala na prvy prispevok v zadani temy. Tam sa o zateplenych sklach nic nepise... ;-) Iba o vymene skla v starsich oknach...
Odpovedať
@majki555 Jasne, a keby islo o zatepleni sklami, uz by ta cena bola akceptovatelna? Lebo aj potom sa mi to zda vela, ale mozno len nemam cenovy prehlad.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@jan45 dobrý deň, o akej fólii hovoríte? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@dadka6 na sklo sa priloží fólia, cena je podľa funkcie, môže zabrániť prestupu svetla, tepla, aj zvýšiť bezpečnosť, podľa nárokov je aj cena.Je to hrúbka skoro mm a z niekoľkých vrstiev, fakt účinnosti zložených vrstiev sa tu nepertraktuje, ale každý vložený odpor ( vrstva) môže izolačnú účinnosť zvýšiť až o niekoľko %.
Odpovedať
@jan45 ďakujem Vám, myslíte, že je to vhodné aj na eurookná, ktoré majú 17rokov a posledné 3 roky sa neustále rosia (pravdepodobne v nich nie je plyn -argón (ak sa nemýlim))? Prípadne viete mi odporúčať predajcu? :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Dobrý deň viete mi poradiť,koľko stojí výmena rozbiteho 2 skla na plastovom okne,teda skôr terasové lebo je väčšie.. ? Rozmer neviem presne približne 2m x1,5 Aká je cca cena takého skla?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?