Výmena skiel v okne za zvukovoizolačné

Prosím Vás, má niekto skúsenosti so zvukovo izolačnými sklami v okne? Ideme meniť izolačné trojsklo za zvukovoizolačné v RI oknách Salamander Bluevolution 92. Už som sa informovala, vymenia len to sklo na okne bez búrania rámu. Akého výrobcu odporúčate? ? Je to drahá záležitosť? Aké zloženie skiel odporúčate ,medzery medzi sklami, Rw - decibely? Vďaka
Odpovedať
@fergac Ved mas nove okna. Nemyslim si ze medzi nimi bude taky radikalny rozdiel. Aka je pricina hluku ?
Odpovedať
@17juraj17 Tepelná izolácia je perfektná, ale mne sa zdá, že majú veľmi slabú zvukovú izoláciu. Máme sklá 4,12,4,12,4.
Odpovedať
@fergac Hej. To mas asi plnene argonom no ak ide nadmerny hluk z rusnej cesty po ktorej chodia napr kamiony tak sa to moze prenasat vibráciami. Pre to sa pytam na pricinu. Skladby skla ti podla poziadaviek navrhne firma a uz ked skor by ma zaujimalo kolko decibelov ti garantuju stiahnut hlucnost a pri akom type zvuku ( co je tiez dolezite ). Ak ti povedia 10 decibelov tak realne to bude 3-5 a to bude zbytocna investicia.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri zvukovo izolačných má stredová tabula inú hrúbku skla.
Odpovedať
to mas nejake uzke. ja mam bezne skla 4-18-4-18-4 a bezpecnostne 6-18-4-18-6. tie 6mm su 2x 3mm sklo a medzi nimi bezpecnostna folia.
Odpovedať
Profilova fotka
@fergac chyba je v rovnakych hrubkach tabul. Tu sa energia dokaze sirit rezonanciou kedze maju rovnake vlastnosti. Myslim ze pokial je okno osadene v otvore spravne, moze byt stav po vymene znatelny. Preco ste nechceli lepsie parametre na zvukovy utlm ked ste kupovali?
Odpovedať
@17juraj17 Áno, argónom. Asi 32 decibelov. Nie je tu hlučná cesta, ale ako vravíš, mne sa zdá, že to sklo v strede rezonuje a prenáša hluk dovnútra,napr. bager ... v okolí sa ešte budujú domy. Počujem aj hlasy v blízkosti, ako keby to sklo len trocha tlmilo. Nemáme asi ideálne zloženie hrúbky skla a medzier. Už som trocha ,,študovala" :-) Ešte som sa len informovala - poslali mi túto ponuku.( ale nerozumiem tomu veľmi) PROTIHLUKOVE VLASTNOSTI Přímá vzduchová neprůzvučnost(Rw (C;Ctr) - Předpokládané ) - dB 46 (-3; -9)(2) 44.2 Stratophone iplus Planibel Clearlite + iplus Top 1.1 on Clearlite pos.2 - 12 mm Argon 90% - 6 mm Planibel Clearlite - 12 mm Argon 90% - 44.2 Stratophone iplus Top 1.1 on Clearlite + Planibel Clearlite pos.5
Odpovedať
@abobo My sme tichá ulica, akurát sa tu teraz buduje.Nemám ani hlučnú cestu, ale mne vadí ,že počujem skoro všetko, čo sa deje v okolí. Manžel vraví, že nepočuje nič, a ak počuje tak, že mu to nevadí. Asi máme inú hranicu hluku. A prečo sme takéto kúpili? Odporúčali nám ich ako najlepšie, tepelná izolácia je naozaj super, aj vzhľadovo hranaté rámy, akurát tie trojsklá ma sklamali. My sme mali predtým dvojskla v byte a mysleli sme, že trojsklá sú automaticky ešte lepšie.
Odpovedať
@mesarosanton áno teraz už viem.Ale už je neskoro. Preto to riešim. Naozaj môže byť príčina v tom, že to rezonuje celé a prenáša zvuk dovnútra.
Odpovedať
@bozsky_kaja Poprosím a v decibeloch /Rw/ môžete uviesť pri vašich oknách? Je rozdiel v hlučnosti pri tých 4 a 6cm?
Odpovedať
My mame na prednych oknach tiez zvukovo-izolacne skla. Neviem, ci sa to bude dat vymenit,teda iba samotne sklo. Lebo tie ramy na tychto oknach su ovela pevnejsie,sklo je o dost hrubsie a celkovo boli oproti ostatnym ovela tazsie. Preto sa mi to nezda, ze do povodnych ramov vam daju iba nove,protihlukove skla.
Odpovedať
@fergac Ty si sa strasne zameral/a len na jednu vec a riesis Rw ako hlukovu nepriepustnost okna. Je v tom trosku viac. Hodnota Rw sa tyka len vyplne ( skla ) no zabudas na velmi zasadne veci ako je samotne okno takze aj ram a jeho osadenie. Hodnoty skla sa oplati pozerat hlavne pri velkych vyplniach nad 40-60 percent plochy muru. Zabudas pozriet zasadnu vec ako ram. Nieco sa mi zda ze ram bezneho okna tvori asi 30 percent a ak ten spravne neizoluje tak moze prepustat. Samozrejmostou su tesniace prvky. Ak okno netesni prepusta tiez. Skus pozriet aj nastavenie okna a doliehanie. Mozno mas na nom letny rezim alebo tak . Riesenie vymeny skla sa oplati ak samotna konstrukcia stavby ( steny ) maju zvuk. izol. lepsiu o viac ako 10-15 dB tusim, takze sa budes musiet aj na to pozriet :-D Edit - Jo a hodnoty C-Ct su oznacenia nieco ako premenne alebo prisposobivost pri urcituch rezonanciách. Jedno je stredne a vyssie a druhe je stredne a nizsie. Napr auto a susedova cirkula a druhe auto a preletujuca helikoptera ( asi tak, nekamenovat za priklad :-) ). Tak sa bav a laboruj, je toho dost :-D :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fergac to nie su cm, ale mm hrubky skla a hlavny rozdiel je v medzere medzi sklami, kde je izolacny plyn. neviem to nikde najst v papieroch, len ma prekvapilo, ze su tie medzery pri tvojich oknach tak uzke.
Odpovedať
@17juraj17 Ďakujem, veď práve, veľmi sa pri tom nebavím, pre mňa je to španielska dedina.Dúfam, že to neurobíme zbytočne, a problém ostane. Ja viem, že dôležitý je rám a jeho osadenie, ale ako to teraz zistím, či je to správne osadené, zaizolované? Ako zistím ten letný režim na oknách?Vďaka
Odpovedať
@17juraj17 @fergac Neexistuje letný a zimný režim na oknách. Je to iba nastavenie prítlače krídla k rámu. Ale pokiaľ krídlo nedolieha riadne na tesnenie rámu, tak aj cez tú medzeru preniká zvuk do interiéru. To, či dolieha alebo nie, zistíš v zime, keď je veterno a náš ruku k rámu okna. Keď cítiš prievan, tak netesní. Podľa typu kovania sa dá nastaviť ten prítlak. Ak ti okno tesní, netreba nič nastavovať. A už vôbec nie iný prítlak v lete a iný v zime, ako zvyknú uvádzať médiá. Je to skôr výmysel firiem, čo servisujú okná, aby ich ľudia volali čo najčastejšie nastaviť okná.
Odpovedať
@fergac Dobrý deň K dispozícií je šikovná aplikácia od spoločnosti AGC Glass Europe. Má hlukomer pre merenie úrovne hluku v decibeloch priamo v prostredí, kde sa užívateľ nachádza. Pomôže hlavne pri rozhodovaní, akú zvoliť nejlepšiu protihlukovú izoláciu. Ďalej Vám posielam link ,kde si môžete nakonfigurovať rôzne zasklenie pre vaše okno a pozrieť si približné parametre vrátane akustických vlastností. https://www.yourglass.com/configurato... Po výmene zasklenia by ma okrem lepších parametrov zaujímal aj Vás subjektívny pocit. Ďakujem Vám a zostávam s pozdravom Vladimír
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?