Výmena okien alebo skiel

Ahojte, máme na dome cca 22 rocné plastové okná zn. Salamander, dvojsklo. Teraz zvazujeme ich výmenu, nakolko plánujeme zatepľovať. Okná sú vo veľmi dobrom stave, len teda izolačné vlastnosti skiel sú už v dnešnej dobe asi niekde inde. No a moja otázka teda, vymeniť celé okná alebo len sklá? Máte s tým niekto skúsenosť? A ako by to vyslo asi cenovo - výmena okien versus skiel. Teda ponuku na okná už mám, je to riadna pálka, tak preto zvažujeme aj výmenu skiel. Plus teda ako píšem, tie okná sú ešte fajn, je mi aj ľúto ich vyhodiť.
Odpovedať
@jaroe trojsklo do takého úzkeho rámu nevložíš, naviac je to ťažšie , tým iné kovanie a neviem či bude mať rovnakú konštrukciu na pripojenie k rámu, takže najskôr výmena komplet, dnes sa už vyrábajú rámy s inou konštrukciou, niekedy len 3 komorové a tie majú väčšiu stratu
Odpovedať
@jaroe Meniť dvojsklo za dvojsklo - v tom nevidím nijaký zmysel. Dnešné dvojsklo izoluje takmer rovnako, ako pred 20 rokmi. Ak chceš zvýšiť izolačné vlastnosti, tak potrebuješ trojsklo. vNa rodinnom dome je dnes už štandard trojsklo. Keďže máš 22 ročné rámy, pravdepodobne do nich trojsklo nedáš. Možno pôvodný výrobca rámov by ti vedel povedať. Ale aj keby to rám dovolil, musel by si aj zaslievacie lišty dávať nové a okrem pôvodného výrobcu to iný dodávateľ nebude mať. Takže ja by som nad výmenou skiel ani neuvažoval, rovno by som dal nové celé okná.
Odpovedať
trojsklo sa do ramu dvojskla nevmesti ani rozmerovo ano ho ram neunesie... ak vymena tak komplet okien... a navyse vymena iba skiel by vobec nemusela byt omnoho lacnejsia ako celých okien s trojsklom.
Odpovedať
@marrad @chrobak7 @duzu už ma kontaktovali ohľadom výmeny skiel, cena by bola cca o tretinu nižšia v prípade trojskla a o dve tretiny nižšia v prípade dvojskla oproti výmene okien. A dnešné dvojskla majú vraj lepšie vlastnosti ako 20rocne, lebo sú plnené nejakým plynom a nie suchým vzduchom. Čo sa týka trojskiel, vraj nie je problém s nosnosťou a menia v tom pripade aj zasklievaci rámik...
Odpovedať
@jaroe ked chce predat povie Vam presne to co chcete pocut.... s nosnostou problem je... ake trojskla Vam tam chce dat? ake su vzdialensoti medyi sklami a aka je hrubka samotných skiel. Ked Vam ma dat troskl o4-16-4-16-4 tak to sa do toho 20 rocneho profilu nedostane. ...plyn davaju do vsetkýchizilacných skiel, uznavam, ze v tých 20 rocných uz mohol vyprchat... Ja osobne vy som chcela nove okna. Pred 2 rokmi sme predali byt v ktorom sme mal i17 rocne okna salamander a poviem Vam keby ze ten byt nepredavame tak by sme ako prve menili komplet okna, lebo s porovnanim s novými s trojsklom sa to vobec neda porovnat.
Odpovedať
@marrad Rád by som vedel ako to všetko vieš? Vieme len, že má profil salamander. Z toho usudzuješ, že tam trojsklo nevojde,kovanie to neudrží a cena nebude nižšia??? Ach jaj. Výmena za trojsklo je podstatne nižšia,ak je trocha šikovný zvládne to aj sám akurát treba zistiť druh profilu zohnať nové zasklievacie lišty a objednať si trojsklo . Vybúrať okná namontovať nové,začistiť zvnútra je podstatne viac práce,za viac peňazí... Na dvoj i trojsklo je rovnaké kovanie,okno je 99,9% zatvorené,takže tá záťaž je väčšia len pri otvorení. Výrobca izoskiel mu ich dovezie za poplatok až domov. Ešte je možnosť použiť okná s fóliou namiesto stredného skla...
Odpovedať
Len pre info pre vaetkych co tvrdia veci o ktorych ani netusia, aluplast 5000 nam montovali po stavbach min 15r spät, profil je prisposobeny dvojsklu a aj trojsklu, nie je problem vysklit dvojsko a zasklit trojsklom sucasne s vymenou zasklievacej listy.... A jed to aluplast, salander to bude mat na 100% Plus by som dal vymenit tesnenia.
Odpovedať
@marrad poraďte aký výrobca okien má najnovšiu technológiu 3skiel.Ďakujem
Odpovedať
@dodok viem to lebo sa tomu pracovne venujem okrem iných stavarských veci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?