Výmena okien

Ahojte Mna by zaujimaly vase skusenosti s rozmerny plastovych okien. Mame rodinny dom s rozmermy 10x10m. Rozmyslame nad vymenou okien. Stare okne maju rozmery 240x145 obyvacka spalna a 208x145 detska kuchyna. Bolo by asi najlepsie dat vsade rovnaky rozmer. Ako by ste to riesily vy? Ake rozmery okien by ste si vybraly?
Odpovedať
prečo rovnaký rozmer? to by ste museli tie menšie zvačšiť ,dosť nereálne pre preklad ,tak jedine tie väčšie primúrať a to bude videť na fasáde tie 240x145 majú i balkonové dvere? tam sa može dať okno na pevno .
Odpovedať
Skor by som chcel zmensit tie vacsi ale s tou fasadou mas pravdu. Balkonove dvere nemaju tie okna.
Odpovedať
asi bys i nad tým nemal špekolovať. Najjednoduhšie a najľahšie bude dať tam okna takých istých rozmerov. žiadne sekanie navyš, žiadne búranie ani nič podobné. Ak by si dával menšie okná tak potom neveim ao bys i to riešil s fasádou ak ju už máš natiahnutú pretože by ti tam bolo vidieť ten prechod a zväčšovať otvori? no neviem veľa neporiadku, problematické preklady, možné poškodenie fasády... daj si najlepšie také isté ako si mal doteraz
Odpovedať
My sme tiez mali predne okna rozdielnych velkosti. Mensie okno sme zvacsili , ked sme davali nove okna. Vyzera to ovela krajsie ako povodne. Nerobilo to ziaden problem a nebolo to na fasade vobec vidiet.
Odpovedať
Aj my sme riešili pred 3 tždnami okná. Ked sme pred 23 rokmi nadstavovali podlažie nebolo ničoho, tak sme riešili z toho, čo sme zohnali. Teraz sme vymienali okná a vyriešili sme to tak, že sme ich zrovnali do rovnakých veľkostí. Ináč by sme mali každé okno iné. Dobre to vyzerá,ale máme zateplené, tak na jar to budeme musieť všetko vyspraviť nejakými šambránami. Nič hrozné. Preklady boli dosť zapustené a teším sa,že to tak vyšlo. Mne sa páči ked medzi rozmermi je nejaká súvislosť.Povedla nás je dom a každé okno asi z 12-tich majú iné. A ak aj majú rovnaké rozmery, tak delenie okien dali iné. To bola moja výstraha.
Odpovedať
@kamil51 Ale teraz pozerám tvoje rozmery a nevidím problém nechať ich tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?