Výmena dveri starý dom

Zdravim, chcem vymenit všetky staré dvere (už len tie kazia nádych novoty). Zarubne su zelezné,stará klasika. Su tam 80 a 90 , ale pri merani sa to pohybuje + 1-6 cm na niektorych a su tam aj 65cm dvere. Nechcem kvalitu, len aby to vydržalo pár rokov,skôr cenu,Polsko? Menil niekto takto? Na čo si dať pozor? Ako to spravne zmerať,očividne nie su presne na cm 80 a 90... a tie 65,čo s nimi?
Odpovedať
moja sestra takto menila stare dvere za nove s tym, ze zarubne nechala stare a teraz to banuje, lebo asi len dvoje dvere jej sedia a ostatne kvoli starym zarubniam nie! treba si dat aj na to pozor!
Odpovedať
No.. asi na tie 65cm zoberiem tapety na dvere... a tie ostatné neviem. Rady?
Odpovedať
@budix a co tak dvere na mieru??
Odpovedať
@kopin vravel, ze nechce nic draheho. no ja by som praveze asi do nich aj investoval. podla mna by boli dvere na mieru fajn a tym padom by ich ani po rokoch nemusel menit. neviem
Odpovedať
Fakt? To ma teda nenapadlo.. nechcem do toho toľko vraziť lebo nevidim tam buducnost trvaleho byvania.
Odpovedať
Profilova fotka
@budix: ja som vsetky stare zarubne vyhodil (okrem pivnice). otvory upravil ako bolo treba, nech zodpovedaju standartom (normam) a potom nahodil nove dvere vsade, samozrejme polske aj ked zo slovenskeho obchodu, siel som skor po cene aj ked nezobral som hned najlacnejsie ale take ktore sa mi pacili.... bolo to zhruba 12ks zarubni, 20ks dveri, 2ks posuvne....rozne sirky a orientacie ale podarilo sa vsetko takze ak sa da, tie 65 cm by som vyhodil a upravil otvor...ak to ide ostatne otvory nech +- sedia, pena vyplni :-D
Odpovedať
Ďakujem za radu.. ja som plánoval dat zatial na 7 dveri 300€ cca 40€ na kus skoro bez roboty. Nie 700€+ a rozburanim domu :D Je to logické,že treba dať normu..ale ja tam nevidim dlhodobu buducnost.
Odpovedať
Tak mi z toho vlastne vyšlo.. že skusim pomerať čo mám a kupiť čo bude sedieť a čo nie,tak asi obrusiť,vyrovnať a natreť popripade polepiť,asi nič iné nezostava,ak nechcem investovať xx stoviek €.
Odpovedať
@budix dobre si si to zhrnule :-) Presne to môžeš spraviť, držím ti palce :-) ;-)
Odpovedať
@budix nemen len dvrere ale aj zarubne. My sme nechali doma stare zarubne a nove dvere, nemozem sa nato pozerat. Nesedia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?