Výber svtupných dverí.. vybrali ste si bezpečnostné, alebo ´´stačili´´ Vám parametre hliníkových ?

Ahojte.. v prvom rade som netušila, že je to taká veda :-) z toho co som mala moznost pochopit mi vyšlo, ze bezpečnostné dvere už niesu v mode, lebo ved zlodeji chodia oknami ( ano vazne mi toto povedali vsade..) a teda sa mam zamerat na dizajn..ale niesom velmi stotožnená s tým, že si mám kupit za 4 tisícky eur hliníkove dvere ktoré su sice super pekne, ale neochránia ma... zvazovali sme aj bezpecnostne dvere(sherlock napr.), ale tam je to zas ,,ošemetné´´ co sa izolacie týka.. predsalen, nepicnem si na pasivny dom drevený sendvič s ktorým prekúrim aj kapesné deciek nie to este vyplatu :-) .. ako ste vyriešili dvere vy ? boli ste spokojní, resp. našli ste dvere, ktoré boli bezpečnostne ok , a navyše dobre izoluju ? Nedajbože by to bola aj normálna cena , poradíte, ako zvoliť správnu cestu k výberu ? moc ďakujem.
Odpovedať
nikto mi k tomu nemá čo povedať, alebo si dvere už ani nedávate, lebo zlodeji sú už aj tak sofistikovaní ? :-) heh, ale vážne, helfnite mi s tým , podeľte sa... podobnú tému som nenašla, isto sa to niekomu hodí do budúcnosti rovnako ako mne ;-)
Odpovedať
@miskakyblik predajcovia maju pravdu, co sa tyka bezpecnosti, na rodinnom dome su to vyhodene peniaze, ak okna nemas tiez opancierovane. Ina a podla mna pre teba dolezitejsia vec je izolacia, skor by som sustredila svoju pozornost tymto smerom.
Odpovedať
@iukas Ano, preto som sa snazila to zaobalit vsteko do jedného príspevku :-) chápem že velmi zlahčene je to pravda, okná mame tiež s istým bezpečnostnými prvkami, ( ano aj to sa dá donekonečna hejtovať rečami ze to ti prelomi za sekundu) ale..to by sme potom vsetci mohli byvat s papierovymi dverami no nie ? :-) preto riešim dvere komplexne, potrebujem dvere, ktoré mi nejaké tie funkcie splna, ciže viem ich zamknut, nepretecie mi tam dážd, neotvori mi ich zlodej spinkou z ruksaku,alebo silou myslienky a nebudem mat ucty akoby som ich tam ani nemala...preto by som chcela vediet, co si zvolili ostatní ludia, na co sa zamerali, a co sa im pri výbere takpovediac vyplatilo zvažovať. diky moc :)
Odpovedať
preci si si nenechala vyrobit dvere firme co robila okna? Mala by si to v jednom aj rovnaky dizajn. Nepoznam nikoho s bezp.dverami na RD a tych co vykradli, vosli fakt oknom,alebo terasou.
Odpovedať
@miskakyblik my sme zvolili drevohliník - rovnako ako okná. Na dvere sme ale dali dub. Z hľadiska bezpečnosti - to som moc neriešil, je pravda že asi by zlodej šiel radšej cez okno. Z hľadiska tepelnoizolačných sú na tom veľmi dobre - hodnotu prestupu tepla neviem, pretože ak ti ju niekto povie, ver tomu že to strelil od brucha a žiadny certifikát ti k tomu nedá. Pozri tu https://www.modrastrecha.sk/blog/jaro...
Odpovedať
AK chceš dobre dvere pozri si tú to akciu a hodnoty dverí.Je to dobre s kombinovaná bezpečnosť s dizajnom.http://www.internorm.com/sk/produkty/aktionen/akcie.html
Odpovedať
môžeš sa aj tu inšpirovať... termodvere.sk my sme ich mali do 4 týdnov aj namontované..
Odpovedať
@budko dakujem velmi pekne a prosím ta boli ste si to niekde aj pozrieť ? lebo na stránke dokopy nič nemajú, iba kontakty na predajcov, ani adresa ani nic.. nejaky showroom kde by mi aj vyratali cenu komplet ?
Odpovedať
@jaro113 vdaka aj ty mas odtial ? ak ano tak ktoré si vybral?
Odpovedať
@miskakyblik To sú dvere MakroWin.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Vchodové dvere do domu určite majú splňať bezpečnostné a termoizolačné kritéria
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?