Výber okien

Profilova fotka
Dobrý deň , potrebovali by sme poradiť ohľadne výberu okien na novostavbu . Mame ponuku na okná značky Salamander a Schüco a ktoré by sme si mali podla vás vybrať , vďaka. Profil Schüco: - profilový systém: SCHÜCO CORONA SI 82 PASSIV s krídlom CLASSIC (6-komorový systém) - farba: exteriér ANTHRAZITGRAU RAL 7016 (hladká) / interiér BIELA, 3 tesnenie čierne / šedé - kovanie: TITAN AF (Siegenia Aubi), okenné kľučky a pánty biele, poistka proti chybnému ovládaniu na OS-krídlach - zasklenie: trojsklo, Ug=0.5 Wm-2K-1, Swisspacer ULTIMATE- dištančný rámik, podľa popisu v položke. + izolačné pásky Profil Salamander : Salamander BluEvolution 82MD - 6 komorový profil, Ekologická - bezolov. technológia (Nemecko) • trojsklo s hrúbkou 48mm (4-18-4-18-4), plnené Argónom s Ug= 0,5 W/m2K, rámik SWISSPACER® • koeficient prestupu tepla na celé okno Uw= 0,74 W/m2K (vhodný pre pasívne domy) • bezpečnostné kovanie WinkHaus ActivPilot so všetkými funkciami (Nemecko) • stavebná hĺbka profilu až 82mm • 3 celoobvodové tesnenia
Odpovedať
kupte drevene alebo drevohlinik, plast nebude nikdy ani cenny ani pekny
Odpovedať
@danii1 obidve su kvalita aj schuco aj salamander. Neni pravda ze "plast" nebude nikdy ani cenny ani pekny. Take somariny. Niektory ludia by porobili aj pneumatiky na auta drevene len aby boli v sulade s prirodou asi.
Odpovedať
@peto99 drevohlinik vyzera +- rovnako ako plast v antracite. Tak co je na nom krajsie? :-D
Odpovedať
@danii1 Cenovo to ako vyzera Schuco vs Salamander? Tie Salamander v takejto kombinacii je mojim top favoritom, ale kedze este nemam vybavenu hypoteku, ani 100% dokonceny projekt, zhanam informacie a analyzujem :-)
Odpovedať
@cubicomp zvnutra mat prirodne drevo alebo plast, to je velky rozdiel
Odpovedať
Ci mas dne plast alebo hlinik je uplne jedno, vadit to moze zaujatemu cloveku alebo takemu co si na nieco potrpi. Inak je to ciste subjektiva zalezitost. ja by som drevene okno nechel, zacne sa ti to casom, olupovat zahnivat a pod. Nie za rok ani za dva ani za 5 ale raz urcite. A tak isto dizajn ak to ma mat farbu dreva nie vzdy je to vhodne a biela je ovela neutralnesia.
Odpovedať
@sysell Cenovo a tepelne-izolačne je to jedno?
Odpovedať
Neviem plastove mas myslim lacensjie ako drevo. Izolaciu neriesim, neviem aky ma odpor dreveny alebo plastovy ram - u mna nie je jedine kriterium, myslim ze vzhlad, udrzba praktickost, zivotnost ma svoje opodstatnenie. Nie som maniak ani milionar co bali dom do metra polystyrenu a kuri 5 watom tepelnym cepradlom a memam harmonogram spolocneho vychadzania z domu aby sa zbytocne neotvarali dvere a neunikalo teplo.
Odpovedať
Myslel som hliníkový alebo plastový rám. Drevo v konštrukcii domu nechcem ani vidieť.
Odpovedať
Jaj to ti neviem povedat, ceny si pozri a na googly najdes asi aj odpory ramov, mne sa to neche hladat. Len ku hliniku: Mas tam hlinikovy profil + aspon 2 prerusene miesta z plastu. osobne si myslim ze je to bieda lebo hlinik je sam o sebe perfektny vodic tepla, cize cela vonkajasia cast az po ten plastovy predel je prakticky rovnako chladna a ochladzuje vzduch v tej komore kde je predel cize v komore je reoreticky taka zima ako vonku, takze ako keby tam tie komoty ani neboli. Podobne to je v dalsej komore, samozrejme ze sa to otepluje ziskami z vnutra miestnosti ale pri plaste ktory je ovlela lespi izolant ako hlinik to podla mna musi byt lespie.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, ďakujem za vaše odpovede. Čo sa týka cien tak dostali sme takéto ponuky . Cena je za komplet aj s montážou . Pri Schüco je to ale bez garážových dverí nakoľko oni ich nedodávajú. popis okien atď. farba antracit vonkajšia,vnútorná biela Garážová brána , farba RAL 7016 , rozmery ŠxV 324 x 250 ,elektrická + inštalácia Dvere vchodové jednokrídlové s bočným svetlíkom Gealan š.1440 , v.2200 plná hladká výpln,sklo dubová kôra vo svetlíku , madlo 500mm/kľučka , dvere otvárané dnu. okno jednodielne, S, š.1960 v.850 1ks okno dvojdielne, O + OS, š.1370 v.1370 1ks okno jednodielne, OS, š.530 v.600 1ks okno dvojdielne, O + OS, š. 1960 v.1360 2ks okno jednodielne, OS, š.750 v.600 1ks okno jednodielne, OS, sklo dubová kôra š.750 v.600 2ks okno dvojdielne, O + OS, š.1970 v.1350 1ks okno jednodielne, S, sklo dubová kôra š.1440 v.600 2ks dvere vchodové jednokrídlové Gealan š.860 v.2200 plná hladká výplň,madlo 500mm/kľučka , dvere otvárané dnu , ľavé zostava trojdielna,FIX + O + OS , spojovák H k1,11 š.3410 v.2250 1ks cena Schüco bez garážovej brány ale + izolačné pásky ,okná,dvere viď popis hore - 6,800 euro cena Salamander za tento komplet ale bez izolačných pások - Garážová brána Eco Tor ,elektro pohon + 2ks ovládačov + inštalácia 1093 euro , okná ,dvere viď popis hore 5153 euro , spolu 6246 .Ak by som chcel aj izolačné pásky tak cena bude asi o 300 euro viac. Pri oboch ponukách sme dostali zlavu , Schüco 50% a Salamander 22% . Pri Salamandroch je záruka 7 rokov ,pri Schuco len 4 . Takže cena je rozhodne lepšia pri Salamandroch nakoľko tam je už aj garážová brána ,už sa len teda rozhodnúť pre niektoré z nich.Je to už na x rokov tak radšej priplatiť a kúpiť poriadne ako by sme si mali potom v budúcnosti búchať hlavu :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja @radopp @sysell odpoveď je vyššie
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj my rozmyslame nad Salamandrom, uz ich mate na dome?: ) ci to bola len nezavazna CP pre zistenie rozpoctu na okna? : )
Odpovedať
Profilova fotka
@nikagdovin Už ich máme nahodené :-)
Odpovedať
Profilova fotka
www.skai-konfigurator.com Pre vsetkych co vyberaju okna, dvere, garazovu branu, fasadu, krytinu, je to o farbách, nie žiadna reklama. Farby sú identické aké používajú všetci výrobcovia. Nám to riadne pomohlo tak dúfam že aj Vám. 👍👍👍🏡
Odpovedať
Profilova fotka
@danii1 tak nakoniec ste dali salamandre? lebo presne mam vybrate tieto dva typy ... a naklonena som viac na schuco.. nam nacenovali kovanie G.U. uni-jet.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_domenova dali sme salamandre, dostali sme pozitívne hodnotenia na obe, tak zvíťazila nakoniec cena...dúfam, že nebudeme ľutovať :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?