Vtaky narazajuce do okien

Zdravim vsetkych. Pred hodinou sa mi stala smutna udalost, zomrel mi v naruci vtacik, ktory nsbursl do nasho okna. Byvame na rodinnom dome cca mesiac, mame velku presklenu jedalen a este francuzske dvere na terasu a nerada by som bola, aby sa to opakovalo. Myslite, ze pomoze, ked si dam do okien zaclony a zavesy? Nalepky na okna by som nerada a takisto aj zaluzie, kedze v buducnosti planujeme elektricke rolety. Ake mate skusenosti vy "zaclonovi"? Narazaju vam tiez do okien?
Odpovedať
Ja som mala dávnejšie biele vyšívané záclony a teda riadna vrana nám zaparkovala do okna, rana ako z dela a bohužial našla som ju pod oknom. Takže mne záclony nepomohli.
Odpovedať
@martul a odvtedy uz nic? mate tiez velke okna? Neviem co to dnes je, este jeden vtacik sa zabil a jeden buchol,kym som povystrihovala zatial aspon z papiera biele motyle a polepila po oknach :-(
Odpovedať
nase okna :-(
Odpovedať
My sme mali male okna a este aj delene, take klasiky, tabule asi 60x60cm a aj tak nam narazali vtaky do nich, navyse este aj to cele bolo pod krytou terasou .
Odpovedať
@atlaska a mali ste zaclony?
Odpovedať
nie,len na polokne a narazali tam kde neboli na horne casti.
Odpovedať
No to bolo hneď na začiatku ako sme bývali, potom sme zistili, že majú na susedovom strome hniezdo a boli zvyknutí tadiaľto lietať - narušili sme im dráhu. Odvtedy nič.
Odpovedať
máš ich moc čisté no :-DD
Odpovedať
@heavenblue Ahoj, je mi veľmi ľúto tých vtáčikov, našťastie u nás sa také ešte nestalo a verím, že ani nestane, u nás len mačičky párkrát úradovali, čo sa vtáčikov týka... :-( No ale čítala som si teraz jeden článok (dala som si to do vyhľadávača a vyhodilo mi toto http://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/1...), neviem, či je to pravda, ale vraj pomôžu práve tie "nálepky" na oknách, ale mali by byť rozmiestnené do seba vraj maximálne 5 cm horizontálne a 10 cm vertikálne. Teraz som našla ešte toto http://www.porada.sk/t192131-vtak-nar.... V každom prípade verím, že niečo, hocičo, čo vymyslíš, pomôže a vtáčiky už budú pri vašom dome v bezpečí a vy si budete užívať svoj domček s radosťou. :-)
Odpovedať
My mame novostavbu v byvalej zahrade,a tiez nam asi pol roka po osadeni okien narazali do nich hlavne sykorky,ale postupne to prestalo.
Odpovedať
@heavenblue treba vyuzit ze vtaky maju vrodene pudy, cize ked uvidi siluetu draveho vtaka , urcite Ti tade nepoleti lebo pudovo ma strach ze ho chyti dravec - ak nechces dat nalepky na to urcene (cierne siluety dravych vtakov ako napr toto: http://www.aufklebermachershop.de/Vog... ) tak si ich vyrob ako tych motylkov. Ked nechces to mat na skle, je este moznost niekde vonku zavesit na nejaku tyc ku oknu a podobne hrackarsku napodobeninu draveho vtaka...alebo aj predavaju take sosky ciernych havranov, niekto si to zase dava na okna na podesty aby tam nesadali holuby....
Odpovedať
@jozkoivka no praveze by mohli bytaj cistejsie ;-)) tym to nebude ;-) @mijunik tie clanocky som citala skor ako som sem dala temu. Niekde som sa docitala aj o tom, ze niekedy pomozu zaclony, tak zacnem odtial. @snowy66 dakujem za radu, poskusam co zaberie. Dnes bol vetrisko, lastovicky lietali dolu ako splasene, vedla nas je totiz potok a plno stromov. Vzdy tesne pred nasimi oknami sa uhli, tak mozno budu stacit tie biele nalepky, vyskusam este tie zaclony a ak to nepomoze, u nas v meste je ornitolog, ktory pride a posudi kolko nalepiek treba dat. Som hovcera vecer kontaktovala e-mailom. Zarazilo ma akurat, ze vo svojej odpovedi mi napisal, ze tie nalepky treba kazdych 6 - 8 mesiacov menit. Ale preco, to som sa nikde nedocitala. Zeby si vtaci na to po case zvykli a preto ich treba poprehadzovat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusan72 a nemohlo to byt, ze ste si po pol roku dali zaclony? :-)
Odpovedať
my bývame už 3 roky a vtáky narážajú....záclony nemáme a myslím,že to ani nesúvisí s nimi,ale v oknách sa odráža obloha a okolie a vtáky to nevedia rozlíšiť ...preto a to deje....myslím,že by pomohli sieťky ...aspoň na jednu polovicu určite :-|
Odpovedať
Nám tiež narážal najprv jeden drozd, potom sa pridal aj jeho ďalší kamarát 8-( . Záclony nepomohli. Trvalo to asi týždeň, už som nevedela, aké atrapy mám dávať do tých mojich balkónovych dverí. Tak som prelepila na tri dni balkónové dvere fóliou a prestali. Teraz mám pokoj ;-)
Odpovedať
Mame len zaluzie a tie tam boli hned. Zvonka sa okna javia takmer ako zrkadlo a to zrejme vtaky mylilo,kym si nezvykli.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch
K ochrane vtáčích 🐦životov môžeme prispieť aspoň malou mierou. Ako na to sa dozviete v článku. https://bit.ly/narazy-vtakov-do-okien
Odpovedať
@danaracko no nam tento rok uz dvaja narazili v obyvacke a nenormalna supa :/
Odpovedať
@hnco Áno, bohužiaľ, je to pomerne časté. Ale dá sa to eliminovať. 😉
Odpovedať
@hnco Áno, u nás podobne, ale my sme si dali napokon nálepky na okná, lebo minulý rok to už bolo neúnosné, už mi to bolo ľúto, najmä na francúzske okno, to každú chvíľu nejaký narazil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?