Vonkajšie žalúzie na rohové okná

Dobrý deň. Budeme mať rohové okná a chceme vonkajšie žalúzie s podomietkovými kaslíkmi.. Ako sa rieši ten roh kaslíkov? Máte niekto takéto riešenie, rád by som bol keby vedel niekto poskytnúť fotku. Ďalšia otázka je, ako ovládať tieto žalúzia? Každý zvlášť, alebo spoločne na jedno tlačítko oba motory?
Odpovedať
Ukážka ako budeme mať rohové okná. Nahrubo spravená 3D simulácia. A tiež otázka treba vonkajšie žalúzie aj na kúpeľňové okná? Na obrázku tie dve malé nad sebou na pravo. Ale asi vrámci estetiky aby to bolo ucelené tak treba aj tam treba však?
Odpovedať
S kastlikom by problém nemal byt, ani s krycím plechom. Akurát tie zaluzie sa nesmu v tych rohoch uplne tesno dotýkat,aby sa mohli preklápat
Odpovedať
http://www.climax.cz/venkovni-zaluzie... je tam aj fotka rohových
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/blog/nelly...
Odpovedať
Profilova fotka
V zasade mas dve moznosti: a) pridat tam profil, ktory tu medzeru medzi jednotlivymi zaluziami zakryje b) nepridat tam ten profil :) Ja som si zvolil moznost "a", pretoze je to podla mna estetickejsie a navyse cez tu medzeru mi nesvieti slnko + zaluzie su ukotvene na oboch stranach vo vodiacej liste a teda odolnejsie voci vetru. Nevyhoda je, ze ked su zaluzie vyhrnute, tak tam ostava "tycka", co mierne narusa dojem z krasneho rohoveho okna, ale zvykol som si. No pre niekoho to moze byt neakceptovatelne.
Odpovedať
@vovo vieš mi poskytnúť foto toho tvojho riešenia? Ďakujem @nelly_ ako ovládate tie rohové žalúzie? Každé zvlášť, alebo spoločne ?
Odpovedať
Ja riesim takto zaluzie na rohove okna ...
Odpovedať
@kajo873 my mame napr. balkonove dvere spojene s oknom, a ovladame kazdu zaluziu zvlast, kazda ma svoj vypinac. Ale mozes si urobit el.predpripravu tak, aby si ich ovladal spolocne. Ja som chcela kazdu zvlast.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 mam to presne tak ako @milanf Pripajam ti detailnejsi pohlad nasich zaluzii... Ak chces zaluzie typu Z musis mat el. ovladanie, alebo kluku. Ak chces kluku, musis na to mysliet uz dopredu pri osadzani okien. My mame na tom rohu dva motory (kazde okno svoj), ale su nastavene na rovnaku frekvenciu. Cize ked na dialkovom stalacim hore ci dole idu naraz. V pripade zaujmu to viem v buducnost zmenit. Da sa aj s jednym motorom a cez kardan prepojit, ale je to riesenie typu "A je to"...
Odpovedať
@vovo Ďakujem za foto. Čo si spomínal o tej kľuke, na čo treba pri osádzaní okna myslieť?
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Problem tej kluky je, ze je pevne umiestnena a neda sa zmenit jej umiestnenie. Ak mas std. osadene okna, tak panty mas kusok od spalety. Ak chces kluky pri Z zaluziach, musis tam nechat miesta viac t.j. spaleta musi by dalej. Je to velmi lajcky povedane, ale ked zbehnes k hocijakemu predajcovi budu ti to vediet aj nazorne ukazat. Tak ci onak, ja by som tu kluku nechcel. A nech mi nikto nehovori, ze sa mu to neda... Ja som sa nastahoval, vymaloval a po cca roku sme sa rozhodli, ze predsa len tie zaluzie chceme. Tak sme pekne rozsekali steny a podotahovali kable napr. zo zasuviek... co sice nie je v sulade s normou, ale ucel to splnilo. Dole mame aj dialkove (5zaluzii) viem ovladat jednotlivo + vsetky naraz a hore v kazdej izbe mam pri okne vypinac.
Odpovedať
@vovo To riešenie rohového okna je z tvojho domu? Od koho máš žalúzie? Lebo sa mi ľúbi tá rohová lišta, že sú žalúzie uchytené v rohu v nej a keď sa zavrú tak nepodfúkne. Pretože čo som videl väčšinu riešení od iných firiem, tak sú tie rohy otvorené ako dala nelli http://www.modrastrecha.sk/blog/nelly... A to sa mi nepáči. Mne na pozemku dosť fúka, tak by som radšej takéto riešenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kajo873 mne akurát vyrábajú žalúzie, tiež s rovnakým uchytením ako vovo. Sám som zvedavý ako to bude vyzerať :-) Objednal som v Oknoplast v Bratislava-Dubravka.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Ano je to zmojho domu, u nas tiez dost fuka. Od kedy ich mame /rok/ zatial myslim, ze iba 1x som pootvoril zaluzie, lebo buchali. Sme s nimi viac menej spokojni, len sa nam stava, ze obcas ked su vytiahnute uplne hore a spustam ich dole, tak ako keby sa zachytila lamela jedna o druhu a potom sa skryvi a treskne. Uz sme to reklamovali, pozerali na to ako puci, ze to este nevideli. Zavadu odstranili vykryvenim pliesku co drzi vodiace lanka. Ale jedna izba ma stale hneva - tam je podla mna kratke lanko, na ktorom vysia zaluzie a ked co i len trosku fuka, tak to velmi neprijemne rezonuje. Ostatne lanka take napnute nie su... aj som im posielal video, ale asi sa im uz moc nechce prist :) (boli u nas uz 2x), tak teraz vaham ci ti ich doporucit... ale rozhodnutie je na teba - su to zaluzie znacky NEVA Z-90. Inak je to uplne to ist ako Climax. Montovala nam to firma Exteriersk.sk - myslim, ze su na SK nieco ako priame zastupenie alebo nieco podobne.
Odpovedať
@vovo Ďakujem za radu. Climax som pozeral ale nevšimol som si také riešenie. Skúsim mrknúť lepšie. @yogi83 Ďakujem, skúsim mrknúť.
Odpovedať
@kajo873 V tom oknoplaste tiež tuším spolupracujú s Climaxom. Nám to dali ako "novinku", tak uvidím.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 to je podla mna uplne jedno ci je to Climax, NEVA alebo K-System atd... je to obycajny hlinikovy profil.
Odpovedať
@vovo tiež máme s nimi zmluvu, teraz nam riesili parapety a vodiace listy..zaluzie az na jar..tak neviem zatial posudit, je pravda, ze jednu vec troska pokomolili, ale mali snahu to okamzite vyriesit.
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 ano, to urcite. Ja nemozem tvrdit, ze by som s nimi bol nespokojny. Iba som poznamenal, ze boli u nas 2x odstranit zavadu na zaluziach a stale to nie je ono... a uz sa nehlasia. Na druhu stranu ja ich tiez nenahanam, akosi som ocakaval, ze pridu ked bude cas.
Odpovedať
@vovo skuste ich ponahanat, mimochodom, najlepsiu komunikaciu so mnou a snahu riesit mal Ing. Fabry, ten aj chodi na stavby priamo zameriavat a odstranovat zavady, do Ip vam mozem dat cislo, ja zatial tiez nemozem povedat nic zle, akurat pre osadenie okien do Heluz prekladov budeme menit zaluzie z Z 90 na Z 70 inak by nam nevosli sietky proti komarom, cenovy rozdiel nie je tragedia, ale to nam oknari par cm posunuli :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 Ano ak sa neozvu, tak sa ozvem ja. My sme vyslovene chceli Z90, kvoli priepustnosti svetla a pacia sa nam najviac. Urcite sa nedaju sietky poriesit aj so Z90? My to v pohode mame a to sme zaluzie dorabali dodatocne vratane kasltikov a elektriny (rozsekali sme uz vymalovane steny) :-)... Tym chcem povedat len tolko, ze ked sa chce ide vsetko.
Odpovedať
@vovo veaj sa zial neda, tak nam povedali montaznici...ale ani tie Z 70 nevyzeraju zle, hlavne ze sa vobec budu dat namontovat sietky... :-) povodne nam architekt navrhol rolety, zabudol sa nas opytat, co chceme ked navrhoval dom :-| takze mame roletove preklady :-o
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Na obrázku je to taky pěkně vidět, neměl by to být problém. Co se týká ovládání, tak je to asi na tvých preferencích a jak svítí sluníčko, já bych spíše volil ovládat každou roletu zvlášť. Zdroj foto: http://www.louver.cz/exteriery/venkov...
Odpovedať
@kajo873 Dobrý deň, zastupujem spoločnosť K-system - jedného z dvoch slovenských výrobcov exteriérových žalúzií. Videli sme množstvo realizácií rohov exteriérových žalúzií - prikladám foto. V našej spoločnosti ich však štandardne riešime tak, že v rohu sú vodiace lišty naskrutkované na AL jakel 45x45, ktorý je kotvený do rohu okna "Y"konzolou vodiacej lišty - viď foto priamo z montáže. Odporúčame Vám navštíviť niektorú z našich predajní - v Bratislave, Banskej Bystrici, Nitre, Košiciach a v Žiari nad Hronom a presvedčiť sa osobne. Radi Vás oboznámime aj s našimi referenciami. Keďže sme slovenský výrobca u nás nebudete mať problém ani so servisovaním. Dokonca po montáži naši zákazníci dostávajú servisnú knižku a môžu využiť 5 ročnú záruku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosim, aký máte rozmer rohoveho okna? My máme v projekte 1300x1400. Aký máte rozmer vy? Pripadne skúsenosti? Ďakujem
Odpovedať
@milanf aky mate rozmer rohoveho okna?
Odpovedať
@zuzulik_01 rozmer 200x110 cm https://static.4nets.sk/photo/62/3854...
Odpovedať
tiež si myslím, že by s tym nemal byt problém. Firmy už vedia ako na to. Musim sa ale priznat, že rohove okna s tymi žaluziami vyzeraju naozaj super
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?