Vonkajšie screenové rolety - máte skúsenosti?

Ahoj, uvažujeme do bytu na okná zvonku dať screenové rolety. Bolo by to hlavne kvôli prehrievaniu bytu v lete (zatial máme len vnútorné žalúzie a to je samozrejme na nič). Zároveň pri zatiahnutí by stále prenikalo nejaké svetlo a tak ani rastliny vnútri by nemali tmu ako napríklad pri vonkajších žalúziách. Je to ale dosť drahé, tak stále rozmýšlam, čo by bolo najlepšie. Máte niekto s nimi skúsenosti? Hádžem sem aj nejaké vygooglené ilustračné obrázky, aby bolo jasné čo myslím.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@xertep v pohode ;-)
Odpovedať
Tienenie budúcnosti, ľahká údržba. Pre Slovákov je to stále len látka, ktorej nedôverujú. Inak cena je vyššia ako pri žalúziach a roletách.
Odpovedať
Aj my sa momentálne rozhodujeme medzi exteriérovými žalúziami S-90 a screenovými clonami, problém je v tom, že nemáme predprípravu na exter. žalúzie a preto si myslím, že lepším riešením sú screeny - nezaberú toľko priestoru z hornej časti okna. Potrebujeme ich iba na presklený portál 5,5 m šírka, cca 2,5 výška, otvára sa časť 1,30 m. Mám CP na screeny 2 000 €, exter. žalúzie 1 500€ +400€ sieťka, oba varianty s motorom a DO. Cenový rozdiel zanedbateľný, som viacej za screeny ale tiež sa obávam pretože som ich naživo nikde nevidela. Máte niekto skúsenosti a môžete poradiť? Zásadná otázka : ako je to so screenmi večer, keď je vnútri zapálené svetlo? Plnia aj funkciu zatemnenia? Do akej miery? Ďakujem za rady :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@ella99 Osobné skúsenosti mám s vonkajšími žalúziami. Na dome ich máme viac ako 10 rokov, zabraňujú nežiaducemu prehriatu interiéru, teraz pri tých horúčavách máme doma príjemných 25 stupňov. Cez deň môžeme pozerať telku ale môžeme mať aj dostatok svetla, keď si lamely iba pootvoríme. Dôležité je počas horúčav vetrať večer a v noci keď teplota poklesne, cez deň zatvoriť lamely a nevpúšťať dnu teplo vetraním. Screenové rolety odrážajú slnečné žiarenie. Neumožňujú reguláciu svetla. Koľko svetla si vpustíte dnu, to určuje faktor transmisia a každá látka stupeň prestupu svetla by mala mať uvedený. No a odpoveď na záasadnú otázku. Večer zapálite svetlo a ste ako vo výklade. Treba doplniť z interiéru žalúziami alebo roletami ak nechcete, aby Vás niekto videl. Úplné zatemnenie od nich neočakávajte. Koľko svetla vpustia dnu, o tom hovorí práve transmisia.
Odpovedať
@xertep mame screeny, a plna spokojnost. Screeny funguju tak ze vidis smerom kde je viac svetla. Cize cez den dnu nevidno a vecer naopak. Netvrdil by som ze vecer si ako vo vyklade. V podstate cez screeny vidis von tak mierne akokeby rozmazane a to iste plati opacne. Funkcia tienenia funguje velmi dobre. U nas manzelka nechcela zaluzie kvoli tomu ze je to take industrialne, von sa pozeras pomedzi lamely. U tych screenov je to take viac odlahcene. Pre nas bol argument aj jednoduchsia konstrukcia a vyssia odolnost voci vetru. Uplne zatemnenie interieru nepotrebujeme. Doplnime zaclony/zaves a budeme ok aj co sa tyka sukromia.
Odpovedať
existuju tieto rolety aj v manualnom prevedeni, ci jedine na motor?
Odpovedať
@kvalitnetienenie Dakujem, uz mame screeny, rozhodujucim faktorom bolo to, ze sme nemali predpripravu na vonkajsie zaluzie. Doplnim foto len musim nejake urobit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tak už screenové rolety máme na byte - sme s nimi spokojní. Ovládanie motorové na dialkové ovládanie, muselo sa sekať, ale trochu nepohody za to stálo. Pri slnečným dňoch máme zatiahnuté, svetla je vnútri dosť (normálne svieti aj slnko dovnútra ako cez bežné okno, ale proste to nehreje), rastliny veselo rastú. Pohlad von dobrý, je to ako keby sa človek pozeral cez hustú sieťku, pre mňa ovela lepšie keď vidím von, príjemnejší pocit než pri zatiahnutých žalúziách. No hlavne super fungujú proti prehrievaniu interiéru - to bol hlavný dovod prečo sme ich chceli. Cez deň zvonku dovnútra nie je vidieť absolútne nič. V noci vidieť, máme vnútorné žalúzie, s tým sa normálne počítalo. Jediné čo je blbé, je že vetranie cez ne je slabé (prievan sa cez ne nedá spraviť, niekde sa to uvádza ako výhoda), takže na noc vyťahujeme a máme aj siete proti hmyzu, aby sme v noci vždy dobre vyvetrali. Fotky ešte z dňa montáže (nie sú ešte zapravené vysekané drážky) - pohlad zvonku, pohlad von, svetlo vnútri pri zatiahnutých. Na výber je milión farieb, ale každá má iné parametre.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tu ešte zopár fotiek za slnečného dňa pri zatiahnutých roletách - slnko krásne svieti dovnútra, ale vôbec nehreje, teplo dnu neprechádza. Máme látku, ktorá pritom prepúšťa len necelých 7% svetla. Vonkajšia strana je iná ako vnútorná, vidieť na obrázkoch. http://www.copaco.be/en/database/sear... Tu sú všetky látku z tej kolekcie: http://www.copaco.be/en/out/serge-600
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@xertep ahoj, tiež uvažujeme o takýchto roletách, zatiaľ je všetko "za ne", len ešte otázka a to. Večer, keď sa svieti, tak dnu asi vidieť,že? Ďakujem
Odpovedať
@konvalinka77 Áno, večer je vidieť dovnútra keď sa svieti, ako cez hustú sieťku. Treba k tomu aj vnútorné žalúzie alebo závesy alebo niečo ;-) Toto je hlavne ochrana proti slnku a prehrievaniu bytu a tiež je to super proti pohladom zvonku (nič nie je dovnútra vidieť), pričom človek von vidí a nie je vnútri jak vo väzení, ale len cez deň 8-)
Odpovedať
Ahojte ak by to niekoho zaujimalo, tak firma VENYS zacala ako prva firma v Bratislave vyrabat Zip Screenove rolety. Ja si idem tiez od nich dat na novy byt, len ho este musia dostavat, ale vychadza to akurat na leto, takze super
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@xertep Prosim ta kto predava na Sloevnsku to Copaco? Na nete som nic nenasiel.
Odpovedať
Su novostavby kde su take zaluzie prezentovane a nedal si ich nikto.Je to pochopitelne.Zdravy sedliacky rozum mi hovori. .Ked kupim maly byt mozno tam budem maximalne desat rokov.Privelky luxus.Potom kebyze ten byt prenajmem neoplatia sa lebo najomnici ich skoro znicia.Dalej rychlejsie sa zaspinia.Je to inak mechanika.Vsetko co je na elektriku sa kazi a treba to opravit.A to uz nieco stoji.Ludia uplne spohodlneli.Bez ovladacov si nevedia zivot predstavit. A co sa tyka rastlin mozno pre bezne kvety stacia ale ak pestujete paradajky ci rastliny co davaju plody ci triopicke rastliny neodporucam.Treba si polozit otazku preco tak malo ludi ma take zaluzie ked si pozriete novostavby z vonka? Preco niektore nemaju take zaluzie vobec?No ale su asi ludia co nevedia co s peniazmi a povedia si ked uz dali 150 za dve izby a garaz tak ich take zaluzie finacne nepolozia.Okrem toho existuju aj zaclony ktore vyrazne vykompenzuju nedostatok tmy ked ju potrebujete na spanie.
Odpovedať
@miso555 Bohužial neporadím ti, ja som v Brne, takže nám to robila česká firma. Ale to Copaco bolo dosť rozšírené, tak by som sa spýtal v hocijakej firme, ktorá to montuje, že odkial látky berú...
Odpovedať
@xertep Diky, este sa chcem opyatat: Mas elektriku, alebo rucne ovladanie? Respektive je tu niekto, kto ma screeny na rucne ovladanie?
Odpovedať
@miso555 Ja mám elektrické, nebolo to o tolko zložitejšie na montáž a ani ne až o tolko drahšie a je to fakt pohodlné. Ale myslím, že v pohode sa to dá aj na ručné ovládanie.
Odpovedať
@xertep A v pripade vypadku prudu??
Odpovedať
@miso555 V našej ponuke máme screenové vonkajšie rolety. Copaco je iba dodávateľom látok, ktoré sa používajú pre výrobu týchto screenov. S dodávkou screenových roliet máme niekoľkoročné skúsenosti. Treba pamätať na to, že aj tohto druhu fasádneho tienenia je niekoľko typov. Tie sa odlišujú podľa spôsobu vedenia látky. Sú lacnejšie varianty a najdrahší variant je ZIP screen. Neviem odkiaľ ste, ale v Bratislave máme na Štúdiu tieniacej techniky K-system vystavenú veľkú funkčnú vzorku priamo v exteriéri, ktorú bežne používame na zatienenie predajne. :-D :-D :-D
Odpovedať
@miso555 Bez prúdu elektrické logicky nebudú fungovať :-N Tu vypadáva prúd len výnimočne, takže také veci neriešim, keď môžem mať 99,9% času pohodu stlačením tlačítka.
Odpovedať
@xertep Mne musi fungovat dom aj keby sa predsa len Trump s Macronom, Merkelovou a Putinom nakoniec nedohodli :-) . Preto elektricke sa dostavaju mimo hru...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
vedel by mi niekto odporucit firmu na dodavku a montaz screenovych roliet pre KE a okolie, co ste s nimi boli spokojni?
Odpovedať
podľa mna su lepšie ako na údržbu, tak i z bezpečnostného hľadiska vonkajšie žaluzie. Teraz je to asi celoslovenský hit, davajú si ich skoro všetci.
Odpovedať
@peter0812 prezrad mi prosim ako su zaluzie funkcne z bezpecnostneho hladiska.. Dakujem
Odpovedať
@kvalitnetienenie Dobry den. Chcem sa opytat na montaz takych screenovych roliet. Vsade mi tvrdia, ze sa musi vrtat do ramu okna, co ja nechcem. Je nejake riesenie montaze bez vrtania do ramu okien? Dakujem
Odpovedať
@mnambodka Dobrý deň, na ktorej našej prevádzke Vám to povedali?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?