Vonkajšie hliníkové rolety a vaše skúsenosti

Ahoj, najde sa tu niekto, kto ma vonkajsie hlinikove rolety, po pripade nejake foto? Dakujem
Odpovedať
1
2
7
@zarrinka budeme mat tieto..
Odpovedať
@bejby29 Dakujem, ale ja zhanam foto na rolety, manzel zaluzie zamietol kvoli bezpecnosti.
Odpovedať
@zarrinka Máme vonkajšie rolety, fotku so stiahnutými roletami mám len jednu. Hodím ju na chvíľu do albumu.
Odpovedať
@iva71 Dakujem za foto. A ako si s nimi spokojna? My sme uvazovali nad zateplenymi hlinikovymi.
Odpovedať
@zarrinka Sme spokojní, v lete sme ich sťahovali cez deň, keď bolo priame slnko, teraz na noc. Každopádne odporúčam aj elektrické ovládanie.
Odpovedať
Profilova fotka
exteriérové tienenie, rozmer žalúzie 90 mm, tvar Z, 80 % účinnosť proti prehriatiu interiéru v slnečných letných dňoch. odporúčam
Odpovedať
@zarrinka preco kvoli bezpecnosti?
Odpovedať
@iva71 Dakujem za referenciu, urcite budu na elektro pohon, pretoze mame velke okna a rolety budu asi dost tazke.
Odpovedať
@maminnka Pretoze cez stiahnutu roletu sa zlodej dostane tazsie, ako cez zaluziu. Na zaluziu mu stacia iba naznice na precvaknutie snurok.
Odpovedať
@zarrinka to ci mas zaluziu alebo roletu zlodeja vobec nezaujima, dostane sa aj cez jedno aj cez druhe. A su aj slusni zlodeji co zaluzie pekne dvihnu, podlozia stolickou a vojdu do domu,nic neprestrihnu. Ak si vyberu vas dom nezastavia ho rolety ani alarm. Treba si pri vybere povedat, cik chces uplnu tmu - treba rolety, alebo nie a staci ti tienenie a moznost zaluzky aj pootvorit.
Odpovedať
a ked sme pri tom oplatí sa ako tepelná izolácia ?cenovo rozdiel pri trojskle , alebo dvojsklo a roleta.pred slnkom má zmysel ,neprepustí lúče do skla,ako ochrana pred nečasom je pri dnešných oknách nepotrebná
Odpovedať
@atlaska No, mozno mas pravdu, ale u mna je treba brat do uvahy aj to, ze u nas dost fuka a odhovarali nas, ze zaluzie robia strasny hluk. Dokonca nasej znamej, ktora ma tiez velku plochu vietor uplne vytrhol zaluzie z vodiacich list. TAk ja uz fakt neviem, potrebujeme sa rozhodnut, pretoze ideme robit zateplenie a je treba urobit kastliky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zarrinka: proti vetru existuje cidlo - co meria rychlost vetra - a ked uz je nepriaznivy, tak to komplet vsetky zaluzie vytiahne hore (teda ak su elektricke - ale ine by som ani nedaval)- vacsinou to je mala vrtulka - aka sa pouziva na meteostaniach na meranie vetra.
Odpovedať
@zarrinka : zaluzie robia hluk vo vetre - kto Vas odhovaral - su zaluzie s gumovym pasikom na spodku - takze sa neopiera hlinik o hlinik ale hlinik o gumu (resp. nejaky iny material na odhlucnenie)
Odpovedať
@mr79 O tom viem a jasne, ze budu na pohon. Len mame velke sklenene tabule a tieniacu techniku by som chcela aj na "ochranu" skiel proti narazovemu vetru.
Odpovedať
@mr79 Aj to sme uz riesili, nasli sme firmu, ktora ma dokonca vo vodiacich listach take stetinky, ktore tlmia ten hluk. Inak ja som bola uplne úresvedcena na zaluzie, ale manzela teraz v jednej firme tak "okecali", ze sa skor priklana k roletam. Ja k nim mam taku miernu averziu, tak uvidime. Povodnu cenovu ponuku sme mali na zaluzie s pohonom a k tomu nejaky casovac, ktory by ich napr. o 16 hod. vsetky stiahol.
Odpovedať
@zarrinka: Ja osobne davam zaluzie - schovane v puzdre nad oknom. Aj z toho dovodu - ze si vies regulovat mnozstvo svetla - hlavne v lete - ked bude prazit slnko, tak si zaclonis, ale nezatemnis ako s roletami. Mne rolety pridu az take zadebnenie okien ;)
Odpovedať
@mr79 Aj ja si myslim, ze v tieneni su urcite lepsie zaluzie, pretoze si ich vies regulovat. Ak sa mozem opytat, kto ti ich bude robit?
Odpovedať
- Bude sa to riesit niekedy maj/jun - zatial este nie som rozhodnuty, ale mam ponuku z MARKOBu, K-Ssystems a este sa chcem poobzerat po dalsich.
Odpovedať
Presne, mne na zaluziach vadi ze bud mas tmu tmucu alebo svetlo, ale nic medzi tym.Proste pri zaluzkach vyuzijes denne svetlo a zaroven stlmis slnko a nestracas ten pocit prepojenia so zahradou. A rolety teda buchaju viac ako zaluzky pri vetre, mozem porovnat maju ich susedia. Dnu davali neskor zaluzie prave koly tej tme. My mame cele steny sklenene,zaluzie nebuchaju len tak akoby bzucali-vrneli. A zaluzie su urcite krajsie ;-) Ked budete davat jedno ci rolety ci zaluzie a ak ich mate naozaj vela urobte aj central - ze jednym vypinacom, ci dialkovym ovladacom spustis ci dvihnes naraz vsetky.
Odpovedať
@mr79 My sme tiez dsostali ponuku z Markobu a dalsiu mame z jednej polskej firmy.
Odpovedať
@atlaska Dakujem ti za rady, asi naozaj zostaneme pri zaluziach. Mne tiez viac vyhovuje ten polotien.
Odpovedať
Najepsie je ak by si ich mohla u niekoho vidiet nazivo aj jedno aj druhe,lebo zaluzky ci rolety navyse hlinikove su velka investicia.
Odpovedať
@atlaska Ved prave to... Zaluzie som uz videla, ale nejaky starsi model a rolety vidim na dom okolo, ale iba plastove. A tie fakt nevyzeraju nic moc. Nemas nahodou nejake foto tvojho domu? Zhanam nieco pre manzela aby som ho presvedcila, ze rolety sa nam nehodia.
Odpovedať
Profilova fotka
ozivujem trocha tuto temu: potrebujem poradit - zhanam firmu na vyrobu vonk. hlinikových roliet (mama si zaumienila vymenit povodne plastove za kvalitnejsie hlinikove)... viete mi dakoho konkretneho odporucit (kontakt prosim do IP) z okolia TT, spolahliveho? osobne nemam predstavu o vymozenostiach prip. rozdielu roznych firiem, kt. sa takouto vyrobou zaoberaju - ci material, kt. pouzivaju je 100% kvalitny, prip. izolacna napl v roletových dieloch je aka a podobne... na co by som si mala dat zalezat pri vybere kvoli kvalite?... vopred vs. dakujem. :)
Odpovedať
My sme si dali hlinikove rolety asi pred 3 rokmi od firmy Lamelland a sme spokojni, dovodom pre ich kupu bol dost vyrazny vietor zo severnej strany, v com nam velmi pomahaju. Je to sice trochu drahsie, ale stoji to za to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@maznatko vy mate Al zaluzie vo vodiacich listach a ked fuka vietor, tak nehrkocu? Nie su to tie klasicke komunisticke vsak?
Odpovedať
:-D nie su komunisticke... A nie su to zaluzie, ale rolety, su sice drahsie, ale aj pri silnom vetre ani nevieme o nich.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
trošku stará téma, bola by som rada, keby prispel niekto s aktualnymi skúsenosťami alebo vy, čo ste tu písali, že sa rozhodujete... pre ktoré ste sa rozhodli? viete poradiť pre a proti žaluzii a pre a proti roliet? mame sa rozhodnut, či a ktore chceme, len všade na nete je milion nazorov a nepozname nikoho, kde by sme si rolety či žaluzie vedeli pozriet, popytat sa užívatelov.... dakujem za kazdy novy prispevok, kazdy nazor a skusenost pomoze... 8-)
Odpovedať
@zarrinka @bejby29 @iva71 @prirodnydomcom @mr79 @atlaska @maznatko zaujímajú má vaše skúsenosti s vonkajšími žalúziami. Môžete aj do IP. Vopred ďakujem
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?