Vertikálne žalúzie/ Rolety/ závesy so zaclonami❓❓❓

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o osobné skúsenosti, názory, pre/proti, výhody/nevýhody prípadne vlastne fotografie, ktorú z týchto variant ste zvolili vo Vašom domčeku? S čím ste spokojní, čo by ste naopak zmenili,...? ( Funkčnosť, estetika, údržba). Veľmi pekne ĎAKUJEM za každú radu 😃😉!
Odpovedať
Nikdy, ale naozaj nikdy by som si do domu nedala vertikalne zaluzie. Mame to v robote a po rokoch to vyzera strasne, cistit sa to neda, jedine zvesit rozobrat, oprat po jednej a zas vyskladat, alebo zavolas firmu co to spravi na mieste a tych nie je az tak vela a ja celkom dost to stoji. Po case sa zacali rozpadat retiazky, kazda lamela si zacala zit vlastnym zivotom a tak su vsetky stiahnute na boku uplne bez uzitku
Odpovedať
Profilova fotka
S vertikálnymi žalúziami nemáme síce zlú skúsenosť,mali sme ich v byte v 1miestnosti...dali sa v pohode oprať alebo utrieť...je pravda,že retiazka sa časom pri deťoch hlavne polamala,ale dá sa v pohode vymeniť,nestojí to veľa. Ale už by som do nich nešla...sú uz na trhu lepšie veci aj estetickejsie. Každý už podľa toho,čo sa mu páči. Teraz v dome máme plisse a jemne závesy po bokoch okien...
Odpovedať
@zita19 Ano máte pravdu, najhoršiu vizitku vertikálnym žalúziám robia práve lacné vertikálne žalúzie v administratíve, kde je s nimi nešetrne zaobchádzané a nikto ich neudržiava. V rodinnom dome s dizajnovou látkou vyzerajú perfektne. Čo sa týka čistenia, áno treba vždy zvesiť, no v našom návode je uvedené ako sa perú a vôbec to nie je po jednej. Vertikálne žalúzie máme doma 15 rokov a retiazky sa nerozpadajú. V kanceláriách často ludia otvárajú okná a to aj pri zatvorených žalúziách, takže ich dotrhajú. Samozrejme na trhu existujú vertikálne žalúzie lacné z čínskych komponentov a kvalitné. My máme napríklad v ponuke holandský systém Coulisse a taliansky systém. Keby sa niečo náhodou stalo, retiazku je možné kúpiť na našom e-shope. Samozrejme súhlasím so slnieckolu - existujú moderné variatny tienenia. Všetko záleží od vkusu a peňaženky. Možno sa Vám budú páčiť roletožalúzie z našej najnovšej kolekcie.
Odpovedať
@zita19 ahoj, ďakujem veľmi pekne za postreh. Smiem sa spýtať co máš teda v domčeku ty? Prip. Nejaké foto ? :) Dakujem
Odpovedať
@slnieckolu ahoj, ďakujem za typ :), mohla by si poslať aj nejakú foto? A odkiaľ ste kupovali/objednávali?
Odpovedať
@kimiki ja mam hlinikove zaluzie na vsetkych oknach, v obyvacke kratku zaclonu a chystam sa zaluzie vymenit za biele plyse rolety. Ale ja som v panelaku, na piate poschodie az tak nevidno a tam kde mi vidno z naprotivneho veziaka, tak ma to ani netrapi. Skor ma trapi slnko v lete :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@kimiki v nasom domceku sme zvolili exterierove rolety a nevymenila by som ich za nic ine. velmi nam vyhovuju. dokonale tienia, ked to potrebujeme a na druhej strane aj dobre vyzeraju a maju aj ochrannu funckiu. a co sa tyka udrzby, tak s tym tiez nemam zatial velky problem, ked prsi, tak sa aj same oplachnu :-D :-D
Odpovedať
@nikakani Ahoj:-) Od koho mate exterierove rolety? Akej znacky a kto Vam ich montoval? Dakujem za odpoved:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hrehusa ahoj, ahoj ;-) sorry, bola som na dovolenke tak preto az teraz odpisujem :-) znacka nasich vonkajsich roliet je isotra ale kupovali sme ich od ineho predajcu, ktory ich ma v ponuke a predava konecnym zakaznikom. kedze oni su len vyrobcovia ale to asi vies. a namontovali nam ich majstri, ktory nam robili cely dom. nemali sme na to nikoho extra zavolaneho. prislo nam to zbytocne, kedze oni nam to vedeli spravit :-)
Odpovedať
@nikakani V pohode :-) A kdeze si bola na dovolenke ak smiem vediet? Kde si oddychovala? :-) ;-) Ano, o tom som uz cosi pocula, ze oni su len vyrobcovia. Ale predava ich dost vela predajni, nie? Nie je problem ich zohnat? A kvalitovo ich ako hodnotis?
Odpovedať
Profilova fotka
@hrehusa boli sme v Turecku na dovolenke a bolo perfektne :-) este by som kludne zopakovala keby sa dalo :-D :-) ano, su cesky vyrobcovia ale predavaju ich vo viacerych predajniach aj na slovensku. ved na ich stranke najdes vsetky predajne, kde su ich produkty dostupne. toho sa vobec nemusis bat, ze by si ich mala problem zohnat. kvalita? na to som moc velky odbornik neni, to skor moj drahy ale keby to bolo zle tak si bud ista, ze by sme ich nemali. lebo on je dost velky pedant a on si dal dost zalezat na tom, aby rolety boli kvalitne vyrobene! takze asi tolko z mojej strany ;-) :-)
Odpovedať
@nikakani Jooooj, tak to ti verim. Aj ja by som hned isla, taka som uz zo vsetkeho unavena :-| :-| A v ktorej oblasti Turecka ste boli? Uz som si to nasla na ich stranke, nevedela som, ze tolko predajcov maju podchytenych ale super, potesilo ma to :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nikakani Ahoj ;-) Vsimol som si, ze mate na dome exterierove rolety a vsimol som si aj vyrobcu ale akosi som tu nevedel najst, cez ktoreho predajcu ste ich objednavali?? Mozes mi to bud sem alebo do IP prosim napisat? Vidim, ze aj ty si z okresu Trnava tak ako aj my a preto som prave teba oslovil, aby som nemusel daleko cestovat, kedze predpokladam, ze nejaku firmu v okoli ste kontaktovali, ze?? Za skoru odpoved ti vopred dakujem ;-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hrehusa v Side sme boli, kedze tam som velmi tuzila ist ;-) :-) a mozem povedat, ze tam bolo krasne ;-) :-) pekne, si mi neverila?? :-D :-D @kordo3 nevedel si to najst prave preto, lebo som to sem nepisala ale napisem ti to do IP, oki? tak cakaj spravicku odomna ;-) ano, firma z okolia nam ich aj montovala. zbytocne by sme volali nejaku z daleka, ked bola aj pobliz :-)
Odpovedať
@nikakani Ved prave preto som sa ozval, aby si mi to napisala. A dakujem ti za internu postu, prisla mi ;-) :-)
Odpovedať
@nikakani Tak si si teda splnila aj sen :-) O tom meste som vela pocula, aj kamaratka tam bola tento rok :-) Pekne miesto, ze?? :-) :-) Nie, ze by som tebe neverila ale skor som neverila tomu, ze maju az tolko predajcov, ktory predavaju ich znacku. Ale uz viem a uz som u jednych aj bola ;-)
Odpovedať
@kimiki Ak niečo z vonku tak jednoznačne rolety a nie žalúzie. Lebo rolety sú bez problémov a za-teplené. A žalúzie keď sú vonku a keď fúka vietor tak hrkajú a vibrujú a vibrovaním predierajú rebríky a rebríky sa zodierajú a trhajú. Ak z vnútra tak žalúzie celo-tieň retiazkové. Sú lacné a plnia svoj účel a nie sú vystavené nepriazni počasia. Vydržia veľmi dlho.
Odpovedať
ked už tak radšej žaluzie a nie vnutorne, ale vonkajšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?