Veľkosť strešného okna

Profilova fotka
Viete mi poradiť čo sa týka veľkosti strešného okna? Miestnosť-detská z južnej strany má 14m2 a máme naplánované okno 78x118. Bude tam dosť svetla, lebo podľa stránky na výpočet by tam malo byť väčšie. Prípadne do kúpelky zo severnej strany vo veľkosti 9,44m2 máme tak isto naplánované 78x118. Ďakujem.
Odpovedať
Pri 3-skle by mala byť plocha skla aspoň 1/7 podlahovej plochy, pri 2-skle 1/10.
Odpovedať
Ak nemusis stresne nedavaj, ja som dal ale uz by som nedaval pokial by to nebolo nevyuhnutne. Myslim ze su len 2 skla dost zle to izoluje, zbytocne robis dieru do streby neni to bohvie co. Teraz nemam eset kurenie v dome cca 8-10°C normalne 3 sklo okno takemr bez rozy a stresne tecu asko sproste ze az voda teciena po stene. tak sito ked vidim tu konstrukciu a tie plechy a celu mozntazu sadu pride mi to otrasne. 78x118 mam myslim aj ja a svetlaq ide ozaj dost. Do kupelne na sever by som nedaval, tade ti nepojde ani teplo je to o nicom.
Odpovedať
Je to pravda , strešné okná strašne vyhchladzujú aspoň 2 skla , ale čo už keď 3 sklo od Veluxu je cca 600 eur ( ten rozmer) čo je asi najlepšia značka , predsa boli prvý. My ideme rušiť okna ROTO minimálne aspoň jedno , potí sa to to ako sprosté. Keď je tak cca - 2 až - 4 °C Je tam chladnejšie o 1,5 - 1,8 °C ako tam kde okno nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
ak by sa dalo stresnym by som sa vyhol, potencionalne same problemy :( ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?