Velke rohove hlinikove okno

Caute.prosim vas,je tu jiekto kto ma doma velke rohove hlinikove okno? Dost mame problem s tym ako ho tam upevnit,najprv nam slubili ze to iba zlepia ,teraz nam chcu dat do stredu aj nejaky ram.ak by mal niekto skusenost dajte vediet.dakujem
Odpovedať
@zuzanapi11 veď keď priložíš dva rámy okien k sebe aby sa dotýkali vnútornými hranami vznikne ti miesto (roh) ktorý sa buď vystuží stĺpom, alebo rohovým profilom. Ako by si chcela tie dve okná zlepiť? že priložiš jedno kolmo k druhému? ako by to vyzeralo???
Odpovedať
@slavoslav No podla mna to chcela takto http://www.jstym.cz/list_hfoto_pre.ph...
Odpovedať
@jurajm17 ok, ale tak sorry, ale do toho by som nešiel, tak to už horší detail z teplotechnického hľadiska asi ani neexistuje :-) jedine žeby bol dizajn dôležitejší pred funkčnosťou.
Odpovedať
@slavoslav je to uplne bezne riesenie, ktore sa ponuka aj na Slovensku minimalne 5 rokov, to ze ste to este nevideli a to, ze mate voci tomu averziu este neznamena, ze to tak nemoze byt (a dokonca to aj funguje bez rosenia). 😇
Odpovedať
@stowasser ono sa to totiž robí takto http://www.josko.cz/cz/vyrobky/celosk... ale nikdy sa nelepí tabuľa na tabuľu (aspoň to tak na obrázku vyzerá, ak som to zle videl tak sorry. A je to skôr výnimočné riešenie, lebo ho má tak percento stavieb ak vôbec.
Odpovedať
@slavoslav je to na dlhsiu debatu, lepi sa to priamo sklo na sklo. Ked sme robili projekt domu pred cca 5 rokmi, tak som sa bol pozriet na veltrhoch v Nemecku a Rakusku a pochopil som, ze slovenske okna su niekolko generacii za standardnymi vysokokvalitnymi oknami na zapad od nas. PS Malokto vie, ze u nas take rohove riesenie napr Slovaktual ponuka minimalne od konca roku 2013.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser @slavoslav ponukala mi to slavona. Pekny detail avsak obe okna by boli fixne takze som to nechcel a cena tiez nebola extra privetiva :)
Odpovedať
@zuzanapi11 My mame, jedno okno je fix 3,8x2,7m a druhe je HST tiez okolo 3x2,7m. V tom rohu mame aj stlp kvoli statike (stoji na tom poschodie), a tym, ze je to HST, je to cele masivnejsie, ako som dufala. Ale zvykla som si, je to pre mna jedna z veci, ktore riesis len pocas stavby a neskor to ani nevnimas. Inac ak este planujete vonkajsie zaluzie, tie vam ten roh zasa prekryju z vonkajsej strany (ak maju byt stabilne, musi tam byt lista), tak niekedy to nevyspekulujes :-)
Odpovedať
@stowasser takýto detail sme doposiaľ vždy riešili len na veľkoformátové presklenie a tam to bez výstuže nešlo (a tiež sme nikdy nechceli pripustiť tvorbu zbytočných mostov). Ja viem, že výrobcovia, hlavne hliníkových profilov, sa snažia tepelné mosty riešiť vkladaním plastových kúskov ale ani to podľa mňa nestačí na dosiahnutie vysokých izolačných parametrov. Podobné riešenia sú na svete oveľa dlhšie ako uvádzaš, ale skrz ich vysokú cenu boli mimo záujmu individuálnych zákazníkov pre rodinné domy. A zasa je to len priplatenie si za niečo čo je horšie ako to môže byť. A to nehovorím o údržbe a užívaní.Ešte že v niektorých katalógových a dizajnových záležitostiach nemusíme žiť. Ale niekto má na to iný názor.
Odpovedať
@slavoslav chcel som len podotknut, ze ponuka na slovenskom trhu je podobne ako ponuka komercnych televizii, alebo niektorych potravin, sita na mieru slovenskeho spotrebitela. K dispozicii su rozne inovativne riesenia, ku ktorym sa bezny clovek v podstate ani nema sancu dostat, lebo nas trh je taky maly, ze firmam staci ponukat nejaky zaklad, ale niektore nie celkom bezne riesenia akoby ani neboli technicky mozne - a tym nehovorim dizajnovych vystrelkoch.
Odpovedať
@jurajm17 presne takto,tak sa to aj robi,len my mame velke plochy tie okna,takze nechcu moc
Odpovedať
@pallacinka a vedela by si mi ten roh odpotit,len pre predstavu ako to vyzera? skor ma to zaujima z vnutornej strany,von budu zaluzie. dkujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzanapi11 ja mam dve taketo okna ale nie su velke su presne ako na tom obrazku co pridal @jurajm17 s tym rozdielom ze mam na tej dlhsej casi aj otvarave okno.
Odpovedať
@zuzanapi11 Ked ti to tak nechcu robit, tak to vyzera, ze s tym nemaju skusenosti a nechcu riskovat peniaze pri reklamacii. Osobne by som ich do toho netlacil, lebo z toho budu len problemy. Bud to dat firme co zvlada danu technologiu, alebo sa im prisposobit.
Odpovedať
@zuzanapi11 Neviem, ci tam nieco uvidis, tazko sa to foti- ale ako som pisala, nasa situacia je trosku specificka, lebo HSTcko ma samotne hrubsi ram plus tam mame ocelovy nosnik vo farbe ramu kvoli statike. Mam info, ze Hesta vie spravit aj krajsi ten roh, len nie su velmi ochotni a treba ich k tomu trosku pritlacit.
Odpovedať
ja som to poriešil takto na drevohlinikovych/dubovych oknach :
Odpovedať
@pallacinka ale vyzera to celkom fajn,som si to predstavovala uplne inak.oki,velmi pekne dakujem za ochotu ;).pekny den
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@martinmatko tak to je nadhera, presne nieco podobne chceme.mozem sa opytat aspon priblizne kolko vas stalo?
Odpovedať
@tutkovci no mna to nestalo nič, a dokonca som za to dostal peniaze kedže som to robil kamaratovi
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobry den, Chcem sa podelit o pozitivne skusenosti s drevo-hlinikovymi oknami od firmy: Drevar - https://www.eurookna-drevar.sk/. Konzultoval som s nimi kvalitu, parametre, vlastnosti, realizaciu, pripadny servis a samozrejme aj penazne hladisko = na vsetkom sa s nimi dalo dohodnut ludsky BEZ ziadnych vyhovoriek/"malych pismenok" . Vedel som , ze chcem drevohlinikove okna, to nie je problem zohnat, ale hlavne mi islo o tech.paramtre okien, realizaciu, pouzite materialy, peny, ... ci pouzivaju purenit, skladbu HS portalov, hrubku ramu, ex/in. pasky sirsie, atd, atd. Maximalne detailnu a preciznu realizaciu vykonali. Na dome mame 1x 4m HS portal, 1x 3m, 2x presklenne rohy, super masivne dvere, okna. Vsetko ide s lahkostou otvarat, nic nebucha, nesucha sa, pri zatvarani HS portaly pekne tlmia zatvorenie, nebol problem pri vyrobe magnety dat do profilov na detekovanie otvarania, atd atd. Viac foto. Maximalna spokojnost s drevo-hlinikovymi oknami od firmy: Drevar - https://www.eurookna-drevar.sk/.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@pallacinka zdravim, prosim vas nahodou by ste mi nevedeli napisat, aku vystuz ste dali nad to rohove okno do venca? Tiez toto riesim momentalne, mam tam ocelovy stlpik 100x100x5 mm a dlzka okien na kazdu stranu 2,2 m. Dakujem ta kazde info 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?