Vchádza nám silný studený prúd cez nové plastové okná

Profilova fotka
Prosim poradte mi. V juli 2011 sme si dali nove plastove okna a mame same problemy. Od poslednej navstevy technikov(pred 1 mesiacom) nam neskutocne fuci do vnutra, bolo vymenene tesnenie, neviem co tam robili ale fuka nam nesmierne studeny vzduch a to dost silny prud nielen na kridle na okne v kuchyni ale uz aj v spalni. Mame cele okna, teraz myslim sklo zarosene. Potom ako sa zatvaraju kridla okien dookola sa tvoria kvapky vody, tym, ze z vonku fuka studeny vzduch sa zraza s teplym a tvoria sa kvapky vody a nam stekaju dole po oknach, az sa plesen zacina vytvarat, aj ked vo dne a v noci to stale utierame, mame na parapete "mlaky" vody. Dalej nam fuka do vnutra aj spod parapetov a to na oboch oknach. Som zufala lebo nam uz takto mesiac SILNO do bytu vchadza studeny vzduch a ja mam polrocne babo. Bolo nam slubene, ze nam vymenia skla za 2, maximum 3 tyzdne, presiel mesiac a nic. menilo sa 2 krat tesnenie, vrtali nam do nich, brusili z nich, nastavovali ich ale je to horsie a horsie. Co mam robit? Co s nimi je? Nerozumiem sa oknam,preto prosim Vas pekne poradte mi. Dakujem za kazdy prispevok.
Odpovedať
toto nebude problem skiel ale okien ako takych resp zlej montaze. Takto od stola sa tazko hovori v com je konkretne problem. Mozno treba doladit kovanie- pritlak okna na tesnenie, mozno su okna vykrutene a tym padom nedoliehaju, mozo su zle osadene, mozno je zle vyplenena spara medzi oknom a murom a prefukuje tade mozno....... pricin moze byt vela
Odpovedať
Tak to dopadne ked okna montuju totalny dementi ,ktori este aj setria na pur pene .....Rychlo napackat okna klientovy a zarobit do mesiaca co najviac .Ako mojmu znamemu .3sklo najsamlesi profil a ked sa ich pekne spytal ,ze preco mu fuka popod parapetu ,tak ze to tak ma byt aby sa nerosili okna ???::WTF
Odpovedať
Profilova fotka
@kollega To ani nemusí být šetření na PUR pěně, to může být právě tou PUR pěnou. Když je otvor větší a pracuje se stylem, že PUR pěna spraví vše, potom se ořízne a nechá na vzduchu, začne natahovat vlhkost a degradovat, když to tak chvíli necháte, je to jako by tam ta pěna ani nebyla. Jediné řešení je oddělat zevnitř parapet, utěsnit díry tam, kde byla pěna a pak dopěnovat zimní PUR pěnou (zimní je totiž nenasákavá, ale jindy než v zimě se prakticky nedá sehnat), pak nasadit vnitřní parapet a pěnu hlavně neřezat. Stejný problém může být na ostění, ale tam je to již většinou zapravené omítmou, takže problém není tak markantní. Pokud by byl problém markantní, vyžaduje to zevnitř po celé šíři špalety osadit polystyren v tl 2-3 cm, poud to okno umožnuje. Jinak samozřejmě od stolu se nedá určit příčina, takže pokud je problém s těsněním mezi oknem a rámem, tak to je na oknařích, také jsem se setkala s tím, že okna byla špatně seřízena a bylo "vyskočené" kování a okno se špatně dovíralo a netěsnilo.
Odpovedať
@karolina87 podla mna sa to da odstranit nastavenim okien. Nevyhoda plastu je ze ovela viacej reaguje na zimu/teplo ale nastavenim sa toto urcite bude dat poriesit. Davali sme to aj u nas robit este ked sme byvali v bytovke a mali sme presne tento problem. Stalo to tusim 30-50 eur a problem bol vyrieseny. No nikdy by som uz nechcel plastove okna a dvere.
Odpovedať
@karolina87 aha teraz som si precital ze tebe fuka spod parapety. Tak to je na reklamaciu a pevne nervy.
Odpovedať
mozno keby pri montazi dali okolo okien komprimacnu pasku...
Odpovedať
@karolina87 Ak spod parapetu fúka, to znamená, že je tam diera a treba to aspoň vypeniť PUR penou. Ostatné treba doštelovať, i keď je možné, že okno a rám majú úplne iné rozmery... Aká firma to montovala, aké sklá, aký profil? Niečo poľské, podozrivo lacné?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?