VAROVANIE! Montáž okien do otvoru za 731,60 eur a cena s páskami za 691 eur, spolu 1422,6 eur

Profilova fotka
Čo poviete na toto? Ahojte, vsetci ty ktory si budu robit cenove ponuky na okna a dvere, dobre si skontrolujte v cenovej ponuke, ci je tam zahrnutá montaz z tesniacimi paskami a ci je tam pisane o norme STN 73 3134 ak nie, tak to pozadujte, inak vam namontuju okna bez izolacnych pasok alebo vam to oznamia montaznici že ich tam nemate a odidu zo stavby, dokym si tie pasky nezabezpecite ako sa to stalo aj mne. Ešte mi montážnik povedal, že on tie okná bez pások nenahodí, preto že on za svoju prácu neručí a nízkoenergetický dom potom neplní funkciu. Predajkyna, ktorá nám poslala týchto montážnikov bola ale informovaná, že staviame nízkoenergetický dom a sami si okná boli zameriat na stavbe, tak o tom vedeli. Hned v ten den som volal do firmi (09.06.15) mi bolo povedane, ze ak chceme pasky, musime si doplatit dalsich 691eur a rozhodnúť sa do pol hodiny, ak chceme mať tie okná s páskami nahodené na druhý deň (10.06.15) - lebo musia ísť 200 km pre pásky- týmito nepresnými a zavádzajúcimi informáciami ohladom nahodenia okien s páskami som bol vystavený rýchlemu rozhodnutiu (30 minút). Rozhodol som sa pásky dať ale s tým, že sa budú nahadzovať aj s oknami na druhý deň 10.06.15 a nie neskor. Doteraz nemám 2 okná nahodené lebo im došiel tmel a je 21.06.15 a ani terasové dvere, lebo boli poškodené a šli na opravu. Bol som v tom, že ak sa rozhodnem do pol hodiny, že pásky sa budú nalepovať na druhý deň. A to mi tie ostatné okná nahodili do otvoru, ktorý si predom neupravili a museli sme diery v otvoroch okien (úchytka Ytong) sami zatmeliť aby nebola páska len tak volne. Montaz okien a dveri ma vyšla 731,60 eur a ešte požadujú odomňa 691 eur za pásky. Tak som im napísal sťažnosť, lebo podľa tejto normy STN 733134 je ich povinnosť pri cenových ponukách oboznámiť klienta o tejto norme a o sume koľko bude stáť navyše montáž týchto pások a oni to neurobili. A tak isto informácia o záruke tam nebola. Nie je náhodou cena s montážou do otvoru za 731,60 eur a cena s páskami za 691 eur poriadne privysoká???- spolu 1422,6 eur !!!??? My sme si mysleli že cena 731,60 eur za montáž je aj s páskami!!!! Preto ziadame korekciu sumy za neinformovanost klienta s normou. Nahadzovanie okien sa o 16 dní posunulo.
Odpovedať
1
2
Koľko okien to bolo?
Odpovedať
Urcite sa v norme neuvadza povinnost oboznamovat klienta o sume alebo hocicom inom, je to technicka norma, tie taketo zalezitosti neriesia. To ze ste si nieco mysleli je bohuzial vas problem, treba si vsetko vyjasnit dopredu, co je obsahom ponuky/zmluvy a co nie. Tym sa nevyjadrujem k serioznosti/neserioznosti firmy a ich ponuky, tazko je takto sudit. Firmy si ale za pasky uctuju premrstene sumy a kvalita prace je vacsinou cista tragedia.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter myslim, ze nikde ta povinnost naozaj je, mne sa zda ze som to mal napisane v ponuke na okna.
Odpovedať
Profilova fotka
Týmto je od 1.1.2010 navodený stav, keď štandardný spôsob montáže „na penu“, bez hydroizolácie a parozábrany, ktorý sa v súčasnosti v SR realizuje podľa odhadu z 60-80%, je postavený takpovediac mimo zákon a je teda nelegitímny. Preto, ak zákazník bude z nejakého dôvodu (najskôr finančného) trvať na montáži „štandardnej“ a teda nezodpovedajúcej požiadavkám platnej normy, musíme ho nato v Zmluve o dielo upozorniť, ako i na riziká s tým spojené. http://www.aluplast.sk/montaz.php http://www.kalypso.sk/stranka_data/su...
Odpovedať
Profilova fotka
Má niekto kontakt na človeka alebo poznáte niekoho, kto by vedel o človeku, ktorý sa zaoberá riešeniami takýchto sporov? Alebo je to práca právnika? Prečo by som mal doplácať za veci, na ktoré som nebol upozornený ako sa píše v norme. Ako sa vyjadrila predajkyňa obchodného zastúpenia z kadiaľ mám okná: ľudia im potom odskakujú od cenových ponúk, lebo je to drahé s páskami- ale to mňa nezaujíma čo robia iný, mali dať to upozornenie do mojej cenovej ponuky, čo ale neurobili.
Odpovedať
Montaz sa pocita na bezne metre (obvod) okien.Ja si myslim ,ze kazda seriozna firma upozorni zakaznika ze montaz je bez pasok. Samozrejme ked sa jedna o nizkoenergeticky dom,mali ti hned doporucit pasky a vypocitat cenu montaze aj s paskami. Skus prosim Ta spocitat bezne metre vsetkych okien dveri, obvod a napis skusim to prepocitat podla ceny na trhu resp. moju cenu za montaz co by som ja pytal. Nepises ci sa jedna o plastove,hliniky alebo drevene okna. Ja si myslim,ze rozhodujuce je co si mal v cenovej ponuke a v zmluve. Ak si tam mal montaz bez pasok, nespravis stym nic ,,,,,a ak si pozadoval neskor dokupenie pasok a suhlasil si domontovanim nontaze na pasky... cena pasok je tiez rôzna.
Odpovedať
Profilova fotka
85 metrov- jedná sa o plastové okná a dvere sú hlinníkové
Odpovedať
@bungalov122 ...Moja cena montaze s paskami by bola 1111eur :-( . plus minus 30eur...montujem to uz 15 rokov.
Odpovedať
@scot05 chceš mi povedať, že nájdeš úchyla čo ti za tú montáž dá tých cca 1100 euro? Sa nejak ceníš človeče...
Odpovedať
@durko64 máš predstavu aké je ťažké okno 1000 x 1500mm s 3sklom, koľko práce dá osadiť okno a nalepiť pásku tak aby bolo správne nalepená? A vieš koľko stojí páska, kvalitná montážna pena,skrutka a aj hmoždinka? Dobre robí ,že sa cení, aspoň nerobí zadarmo a predpokladám,že to nemontuje sám a v tom prípade mu toho veľa nezostane.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dal za 146 m 1895 ecok z toho pasky boli za 729.
Odpovedať
Profilova fotka
a má niekto spočítané za koľko sa vráti zázračná páska za 8 kíl?
Odpovedať
Článok sa načítava...
riso11 Presne tak..
Odpovedať
@halagacka.peter Klades zlu otazku...paska nic nema vratit...paska je na nieco urcena...hod si do googlu naco sluzi, ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@scot05 Jedna odvádať páry von a druhá nepušťať ich nazad dnu...Ok. A čo v prípade ke%d budem rekuperovať aj tak majú nejaký zmysel?
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter tu nejde o to mat ci nemat pary, ale o to, ze ak sa tie pary dostanu do skary medzi murovom a oknom, mozu tam skondenzovat. A samozrejme pri rekuperacii je najdolezitejsia vzduchotesnost a ta nie je pri PUR dlhodobo danna.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ale veď hej....teória. A už niekto vyskúšal ako dlhodobo je daná vzduchotesnosťMack Guyver's pásky? Proste sa snažím myslieť sedliackým rozumom...Keď na penu nesvieti slnko prečo by mala degradovať? Proste mi tento náklad príde privysoký. Netvrdím, že nakoniec nedám aj ja len s tým výdavkom nie som celkom stotožnený. Dať 800Eur do riadnej izolácie je pre mňa niečo iná ako ich zaplatiť za pár kotúčov nejakej pásky, ktorej výrobná cena a efekt je zlomkový... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sorry..Mac Gyver's :-D
Odpovedať
@halagacka.peter tak zase 800 eur je riadne prestrelena suma. U mna pasky na cely dom 300 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter Ak su okna z PVC maju velku tepelnu roztaznost, podla velkosti medzi zimou a letom moze byt rozdiel aj v cm. To dlhodobo PUR nemusi vydrzat a prestane tesnit. Ale kludne spekuluj pre 800€ pri 5-6000ovych oknach.Je to sice proti norme, ale nedaj si. Bud to klapne a usetris, alebo ti bude do baraku fucat a vlhnut okolo ramov ako mojemu otcovi, ktoremu nikto pasky neponukol.
Odpovedať
Profilova fotka
@rillwen Tak 300 je dobrá cena...Uvidíme podľa toho aká sa mi podarí vybavyť cena v okentes-e.
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter este ako alternativu odporucam http://www.allmedia.sk/pasky-a-folie/...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ďakujem. vyrerá to zaujímavo.Preštudujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter a este jedna vec, pokial zateplujes a budes prekryvat ramy okien zateplenim a spoj ramu a zateplenia urobis poriadne, je vonkajsia paska viac menej nepotrebna.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Presne takto to mám v pláne spraviť a práve preto som sa takto vyjadroval na margo pások :-) Výborne takže len vnútorné a s vonkajškom sa pekne vyhrať. Ďakujem. pekný deň...
Odpovedať
mna stali pasky na okna 200 eciek, kupoval som od izotes.sk. 70 m vnutornej, 70m kompresnej vonkajsiej + 30 m vonkajsej klasickej. plus k tomu lepidla. obvod okien mam okolo 60 m. Predajca je ochotny, poradi, nieje problem. Zvladne to aj cvicena opica. Firmy si uctuju velke prachy, lebo je dopyt, ludia to chcu a nevedia to sami spravit, ale nieje to ziadna veda.
Odpovedať
Profilova fotka
@pleski hej veda mozno nie, ale treba to lepit na okna pred montazou.
Odpovedať
Profilova fotka
Pre dovysvetlenie. Montaz okien a dveri ma vyšla 731,60 eur, samotné okná a dvere 4308,02 eur. Spolu 5039,62. A ešte požadujú odomňa 691 eur (330 eur práca a 361 eur- pásky Twin Aktiv ME 500 70+ valec a lepidlo). Dohromady okná s páskami+ montáže 5730,62. Ale mne tu išlo hlavne o povinnosť pri cenových ponukách oboznámiť klienta o norme a o sume koľko bude stáť navyše montáž týchto pások a oni to neurobili. No a montážnici to majú urobené za 3-4 hodiny, aj to som vela napísal a zoberú 1422,6 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
ide mi o zníženie sumy, lebo 4 konkurenčné firmy mi cenové ponuky poslali s tou spomínanou normou a aj s vypísaním záruk na okná a montáž. No a sumy sa pohybujú ca 5200 eur už aj s páskymi, čiže o 530 eur menej ako mám platiť ja.
Odpovedať
Ja by som nedal namontoat okna ziadnej firme, lebo kazdy to vie len odflaknut a zobrat rycho velke prachy.okna si namontujem 100% kvalitnejsie a presne tak ako to ma byt.dat 1000€ za motaz je privela za tie prachy sa mozem vyvalovat pekne pri mori...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?