Väčší stavebný otvor na dvere

Idem si sem po radu. Dali sme si postaviť hrubú stavbu rodinného domu, avšak sme ani nepredpokladali, že nám urobia iný stavebný otvor na dvere ako by mal byť na typizované dvere. Dnes sme si dávali vymeriavať dvere a keď ich prišiel vymerať zistil, že stavebný otvor má výšku 210 cm a nie od 200 do 204 aby tam mohli ísť typizované dvere so zárubňou. Najväčší problém je ten, že dom máme kompletne vymaľovaný, položené plávajúce podlahy, vlastne už dokončený. Ten čo nám vymeriaval dvere nám poradil, že si na vrch máme nalepiť 7 cm stirodur a zasieťkovať a omietnuť. Lenže to je problém, lebo by bolo treba už vymaľovanú stenu obúchať, obrúsiť, aby to nevyzeralo,, že tam bolo niečo lepené. Viete mi poradiť iné riešenie, ako zmenšiť stavebný otvor bez toľkého neporiadku, nakoľko atypické dvere by nás vyšli veľmi veľa. ďakujem za rady.
Odpovedať
Pokial si davate robit dvere u stolara,tak nevidim dôvod preco neurobi vyssie dvere,jednoducho mu treba povedat aby ich urobil a ked sa mu to nepaci,treba oslovit druhého.Ale pokial si chcete kupit typizovane dvere z obchodu tak to uz potom budete musiet ten otvor upravit.
Odpovedať
nuz, budete vediet, ked budete stavat dalsi dom... tieto veci treba premerat skor, nez su urobene omietky a vsetko vymalovane. Teraz uz jedine atypicke dvere, alebo to dolepit...
Odpovedať
Stavebny dozor nema meter? Skor stavebny dozor mate len vo forme peciatky na SP. Co uz jedno alebo druhe. Doplatit za atip,alebo dolepit. A dufat ze skrytych zavad na dome je minimum.
Odpovedať
Profilova fotka
alex9164 Ak si nepochopil, tak emilyemi si zavolala na zameranie človeka, čo montuje TYPIZOVANÉ dvere, nie stolára, čo vyrába atypy. emilyemi - Noooo... mlieko sa už rozlialo. Už sú len drahšie a ešte drahšie riešenia. Ale myslím si, že ak ste nedávali nejakú moc lacnú maľovku (šetrenie na nesprávnom mieste), rada merača nie je až taká zlá. Zavolal by som si nejakého šikovného chalana (murára, sadrokartonistu...) a nechal by som to spraviť. A ak nie je prašivá maľovka, tak sa snáď tá farba spojí. A ak nie, tak potom špekulujte, či maľovať tie steny, ale ako to inak kamuflovať... Apropo: Kto Vám staval tú hrubú stavbu? A prečo sa nedržal projektu...? Nemal by to zacvakať...? Či ste stavali bez zmluvy a bez zádržného..? A ešte otázka pod čiaru: Však na stavbu nechodil stavebný dozor, ako káže stavebný zákon...?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak idete davat typizovane dvere, neostava vam nic ine len domurovat otvor na rozmer... robil som aj ja sice iba par cm a nemal som vymalovane... vsetko sa da dorobit .. a o mesiac si na to ani nespomeniete... :) stavaju sa aj horsie veci...
Odpovedať
@leonardom otazka by mala ist este dalej. Aku vysku mal ten otvor v projekte? Bolo to vobec v projekte? Stavalo sa podla projektu?
Odpovedať
@emilyemi Kúpte si dvere z nejakej poľskej stránky vo vyhotovení podľa poľského štandardu. Poliaci majú stavebný otvor pre dvere 207 cm , u nás 201 cm.
Odpovedať
my sme zase mali o 3 cm nizsie otvory, chvalabohu sme boli este bez podlah, ale aj tak sme museli po rezani tehly vsetko este raz malovat. v kuchyni sme obuchali a este raz omietli steny uz po podlahach, ked sme menili rozmiestnenie kuchyne na poslednu chvilu a nebol z toho nejaky extra neporiadok. a najjednoduchsia cesta - polske dvere. aj na slovensku su obchody, co predavaju dvere podla polskej normy, skuste popozerat... inac, viac ako polovica prispevkov su jalove reci, ako to malo byt.. to predsa vsetci vieme... ludia, prosim zamyslite sa nad sebou, tymto uz stavebnikovi nepomozete a nie je toto forum na to, aby sme si pomahali?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Kúpte to v Maďarsku, tiež majú vyššie dvere a zo SC je to na skok.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, dajú sa kúpiť typizované dvere podľa poľskej normy. Napr. dvere Porta doors, na výšku stavebného otvoru (od úrovne dokončenej podlahy) 206 cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?