V ktorom štádiu stavby osadiť vchodové dvere

Priatelia poradte mi. Mám hrubú stavbu(voda, elektrika) aj s osadenými oknami, začali sme klásť podlahový polystyrén a chceli by sme zalievať poter. Začínam ale rozmýšlať, či by nebolo praktickejšie osadiť vchodové dvere pred zaliatím poteru. Pod dvere by sa osadil rozširovací profil. Ide aj o to, že nula v dome bude 28cm a keďže výška pórobetónu je 25cm, tak by to bolo ideálne. Na začiatku mi každý hovoril, že dvere stačí osadiť ako posledné, no nie som si istý v mojom prípade či je to správne riešenie. Aký je váš názor? Ďakujem za odpovede. Peter
Odpovedať
jasne ze ich treba osadit uz z oknami sa mali dat
Odpovedať
@majsterdreva Vďaka za názor, tiež sa k tomu prikláňam, bohužial mi všetci radili že sa mi zničia, že ich stačí na konci dať...
Odpovedať
hocikedy, kludne aj ako posledne , aspon je istota že sa nepoškodia a trafiš vyšku na milimeter presne ako treba
Odpovedať
@martinmatko No dobre, ale potom asi poter nezalievať až pod dvere. A musel by som spíliť pórobetón do takej výšky, ako pojde budúci rozširovací profil, tak?
Odpovedať
ano, par centakov menej a potom si to sam dorobiš po usadeni dveri
Odpovedať
ram dveri sa osadza vacsinou spolu s oknami. ideal je, ak do nich osadia docasne dvere, prave preto, aby sa pocas dalsich procesov neznicili. nam firma "pozicala" take ich erarne s povrchom z osb-ciek. ked sa neskor menili za normalne, este stale nebolo vsetko hotove, tak nam ich poradili olepit kartonmi a igelitom, aby ich dalsi majstri neposkriabali, ked budu dnu nosit material atd.
Odpovedať
Tak my me dali s oknami pred poterom a potom poter musel ist o 3 cm nizsie v predsieni a je tam schodik lebo sa znizili..neviem preco ale proste znizili a osadene boli dobre.
Odpovedať
My sme osadzali tesne pred poterom. Nechapem ako niekto nemoze trafit vysku. My sme uz od zaciatku mali nakresleny vagris (1m od nuly) na kazdej stene a podla toho sa vsetko robilo (geberity, elektroinstalacia, voda, poter,....) a uplne vsetko na milimeter sedi.
Odpovedať
Nam osadzali dvere tiež pred poterom, stavia nam to firma
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, mame uz urobene potery, osadene okna, ale dvere mame zatial len provizorne, zarubna je urobena z hranolov. Moja otazka je, treba dat osadit vchodove dvere este pred sietkami a omietkami? Priateľ hovori ze staci potom, ja si zase myslim, ze ked budu hotove omietky a my vymenime dvere, tak okolo zarubne to bude skarede neupravene a bude sa musiet omietka okolo dveri dorabat. Poradte prosím co je lepsie. Ďakujem!
Odpovedať
@paja777 neviem co znamena zarubna z hranolov. Ale dvere a okna by som daval uz pred potermi, hlavne v zime. Urcite pred omietkami.
Odpovedať
@paja777 pred dierkami a omietkami. Potrebuješ napojiť omietku na dvere cez APU listu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
spolu s oknami. My sme osadzovali naraz aj okna, dvere a garažovu branu. Mali sme to všetko dohodnute na jeden den. Len exterierove žaluzie sme davali až ked bola hotova fasada
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?