V akej farbe dať sieťky proti hmyzu na okná?

ahojte, máme okná vo farbe orech obojstranne. ideme objednávať sieťky proti hmyzu - dodávateľ nám ponúkol sieťe vo farbe RAL 8014 - tmavohnedá- striekané ktoré sú povedzme za 150 €, a alternatívu v renolite (presne farba aj vzor ako okná) za 350 €...viac sa mi páčia tie vo farbe okna - ale cenový rozdiel vysoký - ako ste to riešili? nejaké foto? ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@smiesko20143 tak to je naozaj dost velky cenovy rozdiel, bude to moc kontrast keby si tam dala tie lacnejsie?
Odpovedať
kedze to robi taky cenovy rozdiel tak by som nejako nevymyslal a radsej zostal pri tych lacnejsich. Pri sietkach by mi ani nenapadlo, ze sa az takto roznorodo mozu ceny pohybovat =-)
Odpovedať
@smiesko20143 a nejake neutralne nie su? za sietky dat 350 € je naozaj dost velka palka
Odpovedať
Profilova fotka
vo farbe okien od nejakej inej firmy si nepozerala? ceny su rozne urcite sa da najst aj nieco lacnejsie len treba sa hladaniu povenovat trosku viac
Odpovedať
My sme riešili presne toto isté asi 2 týždne dozadu, včera nám akurát sieťky prišli. Zvolili sme tú RAL farbu, tiež máme farbu okien Orech. Vyzerá to celkom v pohode, nepôsobí to vôbec rušivo. V našom prípade dokonca tá sieťka vo farbe orech stála vyše 500 Eur (posuvná na terasové dvere), čo mi už prišiel úplny nonsens.
Odpovedať
@driver123 az sa mi pred ocami zahmlelo ked som zbadal tu cenu. Nevedia co od radosti?
Odpovedať
@d_benka Tiež som bol veľmi prekvapený...ani tá hnedá nebola najlacnejšia, vyšla okolo 200 Eur, ale tak je tam pomerne veľký hliníkový rám kvôli posuvu, takže chápem, že bola drahšia ako klasické okenné sieťky...i keď na druhej strane, hodnota materiálu tam podľa mňa nie je viac ako 50 Eur...
Odpovedať
Profilova fotka
@driver123 @d_benka nemajme im to za zle ved aj oni musia z niecoho zit no nie? :-p
Odpovedať
@vero_nka kazdy musi z niecoho zit ale aby davali take ceny to je uz trosku prehnane
Odpovedať
@smiesko20143 cena sieťok sa odvíja od povrchovej úpravy. Obyčajne majú firmy v štandarde nástrek vo farbe biela a tmavohnedá, niektorí aj bronz a RAL 8003. Laminované sieťky sú drahšie, ale sú oveľa krajšie,lebo splynú s dezénom okna a nerušia pohľad na okno. Vôbec ich na okne nevidno. Na sieťke rokmi zostarne sieťovina, ale tá sa dá vymeniť. Ja osobne by som si dala laminovanú, trebárs aj nie všetky naraz. Prikladám foto jednej realizácie. Ako vidno, sieťky sú v dezéne okna a nerušia vzhľad okien.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavikjs tak na týchto je vidno že sú kvalitné a dobré to vyzerá keď nerušia vzhľad okna
Odpovedať
Profilova fotka
@slavikjs laminatove su drahsie ale tie peniaze za to stoja. Predsa ked uz nieco taketo clovek riesi tak to je uz na nejake roky a nie na par mesiacov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mareeek nie je to prehnane, tie kvalitnejsie tak stoja
Odpovedať
Profilova fotka
Za sieťky sa určite oplatí dať toľké peniaze. Sama som tomu neverila ale som sa o tom na vlastnej koži presvedčila. Kamarátka bola skúpa dať toľké peniaze za sieťky a za pár rokov ich musel vymieňať lebo sa jej nepekne poohýbali :/
Odpovedať
Výrobca tých sieťok má na obrázku logo. Je to K-systém zo Žiaru nad Hronom. Na obrázku sú kvalitnejšie a drahšie-typ SUPERNOVA. Má aj lacnejšiu verziu typ IDEAL.Rozdiel je v masívnosti rámika a prevedení rohov.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavikjs a tie drahšie koľko cca stoja?
Odpovedať
@paucha ako to myslíš? Keď chceš vedieť cenu, musíš povedať základné údaje. Rozmer a povrchovú úpravu. Sú firmy, ktoré majú cenu stanovenú na m2 a iní majú cenu závislú od rozmeru. Okrem toho, niekto ti ich musí doručiť, prípadne zamerať, prípadne namontovať, i keď ich namontovanie zvládne každý (teda aspoň tohto typu upevňovaného na excentre). Cena je súčtom viacerých vecí. Tie drahšie sú v laminácii cca o 23% drahšie od tých lacnejších.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavikjs ale ved ceny by mali mat asi aj zverejnene tie ceny na strane nie? to bude jednoduchsie ak si to tam najde ;)
Odpovedať
@gregor_124 nie každý má cenníky zverejnené a ak ich aj zverejní, sú orientačné. To za čo to bežný človek nakúpi, je závislé aj od toho od koho to nakúpi. Veľkí výrobcovia majú zmluvných partnerov, ktorým poskytujú rôzne rabaty, závislé od odobratého množstva a títo si voči zákazníkovi uplatňujú marže, ktoré má každá firma rôzne. Každý predajca má inú obchodnú politiku a od toho závisí výsledná cena pre koncového zákazníka. Mnohí veľkí výrobcovia nepredávajú svoje produkty napriamo koncovému zákazníkovi, ale obchod realizujú cez zmluvných partnerov. Nie je výnimkou, že ak si chcete niečo nakúpiť u výrobcu, je to drahšie, ako keď to kúpite od jeho zmluvného partnera.
Odpovedať
@slavikjs presne a takto to je u viacerych produktoch, nie len pri sietkach
Odpovedať
@adolfino ono to má aj praktické dôvody. Akonáhle zverejníte cenníky, konkurencia reaguje. Zákazník by si povedal, že je to tak fajn, lebo dostane lepšiu cenu od konkurencie. Paradoxne sa to však môže obrátiť proti nemu, lebo mnohokrát to isté nie je to isté.
Odpovedať
@slavikjs hej je to tak ze malokedy dostanete za lepsie peniaze tu istu kvalitu, vzdy tam nieco natom je ked si to mozu dovolit dat za lacnejsie
Odpovedať
@smiesko20143 Dobrý deň,vidím, že ste tu rozbehli celkom zaujímavú diskusiu. Za K-system musím 100 % súhlasit s názorom slavikjs. Je to presne tak, ako výrobca nezverejňujeme cenníky aj z dôvodu, že sú stavané na pojmoch a skratkách, ktorým by pravdepodobne koncový zákazník ani nerozumel. Pre zákazníka je dôležité,že má na výber - lacnejší aj drahší variant. V ponuke vždy máme farby, ktoré sú štandard a máme ich v nejakej primeranej cene od našich dodávateľov hliníkových profilov a predávajú sa najviac. No a potom vieme klientovi spraviť sieťku na mieru v akejkoľvek farbe RAL alebo RENOLIT - rozumejte laminácia. Významný cenový rozdiel spočíva v tom, že tento materiál skutočne nemáme na sklade. Máme pripravené profily, ktoré sú vhodné na ďalšiu povrchovú úpravu. Tie musíme najskôr predpripravit, následne poslat do práškovne alebo na lamináciu. Takže po prvotnej predpríprave následujú prepravné náklady. V práškovni alebo na laminácii sa profily povrchovo upravia na požadovanú konkrétnu farbu. Tu podotýkam, že spotreba materiálu je vyššia, lebo profily na RAL úpravu majú predvrtané ušká, aby sa mohli zavesit. V laminácii je to dramatickejšie, lebo tam je spotreba materiálu niekolkonásobne vyššia, kým nastavia na požadovaný typ profilu laminovací stroj. No a potom to všetko zasa cestuje ku nám do výroby, kde sa profily skracujú na mieru. Celkom zložité, však? No a teraz si predstavte, že taká dverová sieť sa skladá nie z jedného ale hneď niekoľkých profilov, ktoré idú na lamináciu. Obvodový profil, spodný profil, stredový priečnik atd. A pre každý profil v laminátovni nastavujú samostatne stroj a vždy spotrebujú niekoľkonásobne viac profilu pre nastavenie. Keď to ešte raz zopakujem, zákazník má vždy na výber. Môže si vybrať medzi lacnejším prevedením alebo TOP variantom. No a na záver dodám, čím viac sietí si dáte spraviť v špeciálnej povrchovej úprave, tým vychádza na kus lacnejšie, lebo sa všetky stabilné náklady rozrátajú na jednotlivé kusy. Ak si teda u nás objednáte jednu laminovanú siet, alebo dve či tri, tak cena sa môže pre toho, kto nevie, čo sa za tým ukrýva zdať naozaj prehnane vysoká. Predajca by to mal vždy vedieť zákazníkovi vysvetlit, a nie ho nechať na pospas stresu z ceny. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavikjs je to tak, že keď ľudia nevidia ceny tak intuitívne vyberajú to, čo vyzerá kvalitnejšie. Ale akonáhle uvidia ceny tak sú schopní v momente svoje rozhodnutie zmeniť a siahnuť po lacnejšom kúsku.
Odpovedať
@driver123 ved to je to, ze hodnota toho je pritom o dost nizsia. Ale tak ked si to vezmeme tak, ze musia aj oni z niecoho zit no tak budis :-D
Odpovedať
@d_benka Prečítajte si prosím môj príspevok vyššie. Tam som popísala aké všetky náklady zvyšujú cenu pri dodávke sietí s neštandardnou povrchovou úpravou. Presvedčiť Vás o výške nákladov môže len skutočnosť, ak sa pustíte do výroby sietí proti hmyzu. Potom môžeme rozbehnúť debatu na tému či je hodnota o dosť nižšia. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@lupto To je pravda. Najviac na nás zarobila banka cez hypotekárny úver. Dom sme preplatili o 100 %.
Odpovedať
@kvalitnetienenie toto je veľká pravda. Len kde by človek na ten dom vzal, keby mu banka neposkytla úver..že.. tie banky sú si vedomé toho, že sú pre bežne zarábajúcich smrteľníkov jedinou možnosťou ak chcú mať vlastný dom..
Odpovedať
@makar31 Ano je to tak. Našťastie sa nám teraz podarilo dosiahnuť v OTP banke úrok už 1,6 %, pred tým sme boli na začiatku vo VUB a mali sme úrok cca 8 %. Tam sme asi dostali najhoršie podmienky, s veľkými bankami ťažká komunikácia.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?