Uprava otvoru pred montazou okien

Pozdravujem, mame ukoncenu hrubu stavbu z tehal a planujem objednat okna. Mate nejake rady, fotografie alebo tipy na to ako pripravit stavebny otvor pred montazou? Na tehlach su zuby, ktore zrejme zatiahnem lepidlom...treba to sietkovat? Najvacsie vracky mi robi spodny detail okien, kedze je tam dierovana tehla ako to poriesit? Kdesi som cital, ze sa pouziva folia na prekrytie, niekto dava styrodur...Co sa vam osvedcilo?
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke Pozri môj fotoblog : http://www.modrastrecha.sk/blog/laco1...
Odpovedať
@janyke daj do okoloa celeho okna 2-3 cm styrodur, zatiahni ho lepidlom a mas to najlepsie ako sa len pri tehle.da ;)
Odpovedať
@janyke Netreba žiadny EPS ani styrodur. Úplne stačí lepidlo, prípadne so sieťkou, aby si ten spodok uzatvoril a neboli tam tie diery.
Odpovedať
@chrobak7 Suhlas, prave zajtra nas to caka
Odpovedať
Styrodur nie, uz mi to viaceri stavebnici ako aj oknari vyhovorili. Bocne ostenia,mozno aj vrchne nejak zatiahnem,skor mam obavy ako poriesit spodny a dokonale zakryt vsetky diery. Nepouzil tu ktosi stresnu foliu fatrafol?
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 Najhoršie čo s tým môže urobiť.
Odpovedať
@janyke Tak tie dterky ked ti vadia tak to natiahni lepidlom alebo si tam daj 5cm kvader.Ale so styrodurom som uz tiez hodne videla vyspravene okolo okien aj von.dveri.
Odpovedať
Styrodur okolo okna nedavat, moze sa teoreticky pri otvoreni okna v zime kratkodobo tvorit kondenz (nizka akumulacna kapacita ostenia). Zatiahnut to lepidlom staci.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm... A stavba z porobetonu? Tiez zatiahnut lepidlom?
Odpovedať
@tarbavalaba Podla toho co tym chces dosiahnut, ak je zo vsetky stran dobra rovinnost tak netreba. Ale na zapraseny porobeton sa tazsie lepi paska a ani pena nema taku prilnavost. Ja by som to pretrel aj tam, je to rychla jednoducha robota, ani sietku netreba.
Odpovedať
@tarbavalaba nejde o nejake zatahovanie ale o vyrovnanie povrchu hlavne ked sa cches hrat s paskami a pod aby sa lahsie lepili. Su aj rpozne specialne podokenne profily a pod a chce niekto hiendovu montaz. Btw, ten styrodur rozhocne neni ziadna katastrofa ako tu pisu.
Odpovedať
@janyke Robil som to klebrom a sietkou lebo bez nej mi to na tých "zuboch" pri tej hrúbke praskalo a na spodok sietku dvojmo aby sa prekryli oká a nič nepadalo dolu. Pracné, ale čo už.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ideálne je dat zospodu purenit alebo phonotherm . Ak dáš 4-5 cm tak ta to nezruinuje
Odpovedať
@laco17 Chlapi cim sa vam zatahovalo najlepsie? Hruba malta a potom vyhladit fasadnym lepidlom?
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke Presne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?