Treba stĺpik v okne 1,5x1,5m?

Objednávame okná z Incon -u a neviem či máme dať pevný stĺpik na akona o rozmere cca 1500x1500mm. Ja nechcem ale žena ano. Že keď bude fúkať....ale veď ten stlpik tam je stále len v mojom prípade sa bude dať otvárať a preniesť aj väčšie veci do domu. Profil budeme mať Exclusive 6kom. 3sklo.
Odpovedať
ahoj náš rozmer okna bol 2 x 2,10 a nedali sme nieje treba podla statika ani podla projektu
Odpovedať
Ide o stĺpik v okne( stredový ). NIe betonový :-)
Odpovedať
mame presne tie iste okna z inconu a stlpik sme tam nechceli. ved to je zbytocne..
Odpovedať
Mám iné okná ale ja som si stlpik dal a nie je v tom problém.Akurát som počul že je to menšia záťaž na kovania ale či je to pravda neviem. Nevadí nám to a aj to OK vyzerá, pozri foto moje. Je to skôr o vkuse.
Odpovedať
@snoophy čo keď bude fúkať? nechápem... akože bez stĺpika nafúka do izby? veď sú tam 3 tesnenia. Je pravda, že stĺpikové okno tesní lepšie, ale len trošku. V podstate je to nemerateľné, necítiteľné. Stĺpikové okno dá menej svetla (má viac rámu). My máme drevené bez stĺpika š. 180 cm, dokonca aj balkónové. V prízemí sme potrebovali "vráta". Je to v pohode.
Odpovedať
@caknk ako to myslis ze vyzera to OK? skus pozriet moj album a pokial je okno zavrete tak ani nezistis ci tam stlpik je alebo nie je. je uplne jedno ci tam je alebo nie je, ked tam nie je tak mozes cez okno stahovat aj vacsie veci. nic ti tam nezavadzia.
Odpovedať
Profilova fotka
mame tie iste okna od inconu no skor, ci so stlpikom alebo bez, by som riesil vysku. my mame terasove dvere sirka-200 vyska- 230, trojsklo a uz druhy krat sa nam prehli a dokonca mame aj stredovy stlpik...mame ich sice na zapadnej strane a v tmavom dekore, no predtym ako som ich objednal som sa predajcu na to opytal, ci tam nemoze byt problem a tvrdil mi, ze urcite nie...takze tomuto profilu v takejto vyske, by som sa v buducnosti urcite vyhol. S ostatnymi oknami zatial nie je problem.
Odpovedať
@snoophy áno presne tak som to myslela aj ja :) nemáme stlpik betonový ani stredový z profilu okna
Odpovedať
My budeme mať terasove posuvné.... @hasacisko a ste spokojný s oknami??? Sú dosť kvalitné aj čo sa týka tepelných strát však??
Odpovedať
Profilova fotka
@snoophy tie posuvne tiez nie su ziadna vyhra, pokial je to trojsklo, tak su strasne tazke a treba pouzit velku silu na zatvorenie dveri, jedine, ze by boli s automatickym dovieranim. S oknami som zatial spokojny, urcite, ze su na trhu aj lepsie, ale myslim, ze za tu cenu su to velmi slusne okna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?