Torenit pod HS portál a vchodové dvere

Ahojte, prosím vás, dávali vám výrobcovia okien pri montáži torenit pod HS portál a vchodové dvere? Nám to odporučili. Zaujíma ma však, koľko ste za to zaplatili. Ďakujem
Odpovedať
@88kvietocek88 Máte na mysli purenit? Cena sa odvíja od rozmerov portálu a potrebnej hrúbky purenitu. Orientačné ceny si môžete pozrieť tu: https://www.okentes.sk/riadna-montaz-...
Odpovedať
@milanpl mam v cenovej ponuke napísané Torenit....je to možno to isté, neviem...a rozmer máme 18x14x385 za cenu 360 Eur s montážou
Odpovedať
Verím že Vám tu určite miestni "odborníci na okná,, odporučia ytong :-D
Odpovedať
@mikazibanejad rady takychto odbornikov nepocuvame :D ja si nemyslim ze ten torenit je zly alebo zbytocny...len ma zaujima, ci ta cena je v poriadku...chcem si to len overit, nakolko my to v ziadnych cenovych ponukach od okien neponukali, takze neviem kolko to stoji...
Odpovedať
@mikazibanejad Ytong je predražený... Dal som Porfix :-D Ale čo dávajú miestny odborníci netuším.
Odpovedať
A ešte som našiel aj fotku ;-) http://www.modrastrecha.sk/blog/roboz...
Odpovedať
@roboza Tak nech sa ti dobre býva :-D Bez purenitu,bez pások na oknách,s tou super rozloženou podlahovkou :-D Ako hovorím ten kto stava kvalitne a precizne ten bude doporučovať aj kvalitné materialy a prácu.Si živý príklad :-D
Odpovedať
@88kvietocek88 Tiež mám purenit,cena bola podobná.Je to celkom drahá vec.
Odpovedať
@mikazibanejad tak podmurovanie dverí je zabehnuté riešenie. To nemá s kvalitou/nekvalitou nič spoločné... Ale nebudem sa radšej viac zapájať, aby som niekomu nepokazil kšeft a ekonomika sa točila ďalej.
Odpovedať
vysvetlite niekto vyznam toho purenitu/torenitu pod dverami/portalmi? Pokial sa dvere osadia na porobeton, na ktory sa zvonka nalepi 15-20cm styrodur ako izolacia sokla tak kde vznika tepelny most? @mikazibanejad @roboza
Odpovedať
@marek_norway význam je taký, že montážna firma dokáže ponúknuť riešenie aj pre zákazníkov, ktorí nemajú presne veľkosti okenných otvorov. 8-(
Odpovedať
Nejde o tepelný most a o to,že ten purenit drží ten spodok HST v rovine ,a keď podklad neje rovný a treba podložiť to pod váhou krydla to neprehne. Jak montáznik odporúčam tém purenit dať a nebude problém z osadením a funkčnosťou HST. P.S aj keď podklad vymurovat z ytongu v ideálnej rovine,aj keď dať na to lepidlo,aby podložky,ktoré dáte každých 30cm nevtlacilo do Ytongu,alebo osadite rovno na ytong, aj tak to sa nevyrovná purenit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roboza To že niečo je zabehnuté, ešte neznamená, že to je správne. A to tvoje riešenie je vyslovená zabehnutá somarina.
Odpovedať
@88kvietocek88 Takému dodávateľový čo nevie ani pomenovať materiál by som určite nedal objednávku. Žiadný torenit ale purenit.
Odpovedať
Torenit si vymyslel nejaky murar co zle precital, lebo nepozna abecedu. 😀 Je bud purenit, alebo este zatepleny merenit. Odporucam to dat.
Odpovedať
@ruren @originalx chlapi až na to že torenit skutočne je :-) http://80.250.8.90:42970/Technick%20l...
Odpovedať
@roboza miestny ,,majstri" a fušeri používajú porfix alebo ytong. Profesionáli používajú, phonotherm, kerdyn Green alebo purenit. Každé podmurovanie pod výplne otvorov ktoré sú po úroveň podlahy spôsobí tepelný most a nemožnosť tento problém vyriešiť žiadnou izoláciou z exteriéru. O samotnom akože ukotvení napr posuvných dverí sa ani nevyjadrujem.
Odpovedať
@marek_norway Ak na ytong alebo inú tehlu inštaluješ akýkoľvek okenný výrobok, vonkajšie hrany muriva a HS portálu sú v jednej rovine, tak 15 alebo 20cm tepelná izolácia prilepená na murivo zaručuje 0% izolácie spodného detailu takého prevedenia. Nakresli si takú situáciu len tak pre seba vo vertikálnom reze. Následne urob čiaru diagonálne cez styk v rohu kde sa stretáva rám, tehla, a tepelná izolácia. 100% premŕzanie..
Odpovedať
Chlapi som rad že ste to vysvetlili.
Odpovedať
@ma_rek aku vacsiu (tepelnu) izolaciu zarucuje purenit ked ma rovnaky tepelny odpor ako porfix? (Ok je tam maly rozdiel 0,8 vs 0,83)
Odpovedať
Samotný purenit nie je tepelná izolácia. Je to v prvom rade statický prvok ktorý nepremŕza. Purenit je v kombinácii s XPS v hrúbkach podľa profilového systému. 3x purenit a 2x XPS alebo kerdyn.
Odpovedať
@ma_rek tiež nad purenitom uvažujem, ale ako že porfix premŕza a purenit nie? Majú rovnaký tepelný odpor. Oba sú odizolované od vlhkosti zo spodu ipou, tak isto ako celý dom. Keď spomínaš purenit s kombináciou s XPS, tak kde sa dá také niečo zohnať? Na tejto stránke https://www.okentes.sk/riadna-montaz-... ponúkajú len samotný purenit.
Odpovedať
@peto125 Samozrejme že sa to dá zohnať, ale nerozumiem ako si to niekto chce osadiť svojpomocne. Musí to byť namontované na výrobku už vo výrobe. Styk spodného detailu kotvený do profilu nie je jednoduchý. Prvok sa doplní o komprimačné pásky aspoň 2x po dĺžke a 3x konštrukčné lepidlo po dĺžke a samozrejme je skrutkovaný. Na mieste montáže sa to jednoducho nedá urobiť tak spoľahlivo ako priamo vo výrobe. Ja som. Ale. Za lepšie riešenie. Teplý spodný detail ale hlavne pre vysoké zaťaženie.
Odpovedať
@ma_rek okná budeme mať z Inconu a nechcú nám to tak vyrobiť. Oni ich budú aj montovať a keď som sa s tým pánom bavil, tak navrhoval dať tam ytong, od purenitu ma skôr odrádzal, ale ak chem mám si nachystať. Prípadne mi ponúka možnosť montáže na ocelové nožičky. Tie nožičky by neboli najlepšie riešenie? Potom by som si tam mohol vložiť čo chcem, napríklad aj samotný XPS.
Odpovedať
Ja mam v ponukach vsade rozsirovaci profil pod dverami a preskleniami po zem (nie HS). Len v jednej purenit.
Odpovedať
@peto125 v žiadnom prípade. Je to iba predajca od inconu. Ak by si riešil priamo s inconom, určite by ťa nenavigovali aby si si prichystal niečo pod posuvky. Zlý výber firmy. Predajcovia sú vo väčšine prípadov dosť zvrhlí čo sa prevedenia týka. Ty nevieš akú výšku máš pripraviť. Je to iba čistá zodpovednosť dodávateľa a hlavne na kľúč.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@ma_rek Dobrý den, vzduchová mezera mezi dvěma purenity, jako je na obrázcích, není v pořádku...vysoké riziko kondenzace
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, idem si davat urobiť pod hst a balkonove a vchodové okná phonoterm z allmedia. Keďže predajca okien chce aby bol phonoterm hrubý cez 7cm tak dá sa to spraviť len ako sendvič (max vedia 6cm) to znamená 3cm phonoterm 2cm kerdyngreen a 2 cme phonoterm. Je to v poriadku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?