Tesnenie na plastovych oknách

Dobrý deň, po kúpe nového domu sme ziatili, že to čierne tesnenie, ktoré dolieha na sklo (plastove okná) je akoby žuvačkové, nedrží na skle, dá sa odtiahnuť a niekde sa začalo droliť. Dá sa prosím vás vymeniť? Majú takéto okná ešte dobré izolačné vlastnosti? Ďakujem (foto ilustračné)
Odpovedať
Áno, bez problémov tesnenie vymení, bez e sa dá kúpiť v eshopoch, len treba vybrať správny profil. Potom stačí vytiahnuť starec a zatlačiť do drážky nové.
Odpovedať
@zita19 ani sparatko na to nepotrebuje? staci len odlistovat ram,ak su tabule skla lepene vyrezat alebo iba len akurat vybrat dvojsklo
Odpovedať
@krkavcia_mater hmm,novostavba,dvojskla...urcite A0 papir... a zaruka bola len po dvere na novostavbe?
Odpovedať
@krkavcia_mater AK tým myslíš to tesnenie, ktoré drží tabuľu skla v ráme, tak to ty doma nevymeníš. Musel by si, ako píše sonau, okrem toho, že zohnať presný typ zasklievacieho tesnenia, vylupnúť zasklievacie lišty, vybrať tabuľu skla, dať ju naspäť, vycentrovať, vystužiť a znovu zaklapnúť lišty. Aj keby sa ti to podarilo, tak na 95% ti zostane rám krídla krivý, lebo tým vystužením sa rám fixuje. Nechaj to tak, pokiaľ to neprefukuje. A to sú nové okná??
Odpovedať
@chrobak7 to nie su nove okna, boli menene mozno 20 rokov spat... Preto uvazujem ci je lepsie zavolat niekoho na zrepasovanie alebo vymenit za nove
Odpovedať
@krkavcia_mater Tak treba písať tak, aby pochopili aj iní. Keď napíšeš, že "kúpil som nový dom", tak zvyčajne človek pod tým pochopí, že ten dom bol postavený nedávno. Pochybujem, že nájdeš niekoho, kto ti tie okná "zrepasuje". A ak, tak to bude za cenu nových okien. Ale veď oslov niekoľko firiem, čo robí údržbu a nastavenie okien, nech ti spravia cenovú ponuku. Uvidíš, a budeš vedieť. Ak tie okná majú 20 rokov a navyše sú to dvojsklá, tak by sa dalo už vážne uvažovať o kompletnej výmene okien. Ale treba vidieť skutočný stav toho tesnenia.
Odpovedať
@krkavcia_mater tieto okna by som vymenila za nove.
Odpovedať
neviem uz kde, ale cital som, ze tieto firmy, co repasuju okna si pytaju za to prehnane velke peniaze, ze sa to v podstate ani neoplati davat robit, ze to uz mas v podstate lepsie si dat rovno nove okna. ale vsak uvidis, mozno natrafis na niekoho.
Odpovedať
Dobrý deň, pridám sa s prosbou o radu. Na všetkých širších plastových oknách (panelák) mám dolu na čiernom tesnení okolo skla takúto škáru. Je to normálna záležitosť, alebo vada? Dá sa to lokálne opraviť, alebo je treba výmeniť celé okná? Ďakujem
Odpovedať
@ifankah Nemalo by to tak byť, ale stáva sa. Buď dali krátke tesnenie, alebo to tesnenie sa zmrštilo. Ja tam síce diera cez ktorú môže napršať, ale rám okna je na to prispôsobený - zo spodu tú vodu odvedie von, na parapet. Škoda kvôli tomu meniť celé okná. Netreba s tým nič robiť. Prípadne môžeš do tej medzery natlačiť trochu priehľadného silikónu. Sklenú tabuľu prelepíš lepiacou páskou, aby si silikónom nezamazala sklo, natlačíš silikón, prstom zarovnáš ako je profil tesnenia a po vytvrdnutí zarežeš zarovno tesnenia. Nakoniec dáš pásku dole.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, oživím tému a dam aj ja otázku, zistil som že moje okná majú krídla asi tak 1 až 2 mm na 1 metri výšky prehyb do luku smerom dovnútra a teda mi v prostrednej časti slabo dolieha gumenné tesnenie. Myslíte že by stačilo vymeniť súčasné tesnenie za "vyššie" aby mi to priliehalo poriadne? nebude potom problém s doliehaním v rohoch ktoré dnes doliehajú dobre?
Odpovedať
@sousedekovci89 Neviem, co mas za kovania, ale pritlaky v rohoch sa zvyknu dat nastavit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix Maco, toto je jedina suciastka s ktotou sa da nieco stelovat, s tymto typom nemam moc skusenosti vsade v rodine mame ine typy kovani 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 pritlaky v rohoch stelujes na pantoch
Odpovedať
@kejsix pritlak v rohoch je praveze taky aky by som ocakaval po celom obvode okna. Avsak na vysku pri stredovom stlpiku je v prostrednej casti vidno ako je na asi metru to tesnenie nedolahnute k ramu asi 1 mm a nasledne sa mi tam vo vacsom chlade aj rosi stredovy stlpik.
Odpovedať
@sousedekovci89 Sak ok, ale potrebujes zistit, ci mas rezervu na vyssie tesnenie, nie?
Odpovedať
@kejsix jaj uz teraz chapem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?