Akú hrúbku izolácie majú termo dvere?

Zdravím strechári. Viete mi poradiť od akej hrúbky izolácie sa nazývajú dvere "termo dvere".? Sú nevyhnutné do nízkoenergetickej stavby? Alebo si môžem dať namontovať aj klasické bezpečnostné dvere? Firma čo nám nacenila okná s 3 sklom, sa snažila hneď argumentovať, že keď si také "termo dvere" nedáme namontovať, tak ani neskolaudujeme. Oni vraj iné už ani nepredávajú. A keďže chceme aby jedna firma čo montuje okná nám hneď aj dvere namontovala, máme so ženou veľký otáznik. Aké máte vy skúsenosti? Aké sú potom najlacnejšie termo dvere.? Ďakujem za každý podnet.
Odpovedať
@budko termodverami môžem nazvať aj akékoľvek drevené dvere, veď drevo má oproti kovu výrazne lepšie izolačné vlastnosti. :-) Ale teraz vážne: súčasťou projektu, ak je vypracovaná v zmysle súčasných predpisov, je aj teplotechnická analýza (posudok - návrh) ktorá definuje charakter Vašej stavby z pohľadu energetickej náročnosti. Pri jej vypracovaní sa uvažovalo s dverami s istými teplotechnickými parametrami. je to tam uvedené a určite to obsahuje aj projekt. Žiadajte takéto dvere. Lepšie Vám kategóriu domu nezmenia ale horšie môžu. Kľudne si dajte dvere od úplne iného výrobcu, špecialisti majú omnoho krajšie dvere ako niekto, kto ich má ako doplnkový výrobok. Česť výnimkam.
Odpovedať
Profilova fotka
@budko Uviedol si veľmi všeobecný popis.... ;-) Čo sú to za dvere, tie "termo"? Aké majú parametre, z čoho sú a aká je ich cena...? My sme pri oknách išli do plastu a dávali sme takisto 3-sklo a pri dverách (vchodových) sme išli na naliehanie zhotoviteľa do hliníka. Vôbec neľutujem, ale cena cca 1.300 éčok pri všetkých zľavách, čo som dostal, bola takmer 2-ojnásobná voči plastu. Ako okná, tak aj dvere, mám vo verzii "pasiv" (vyhovujú aj pre pasívne domy). A teraz ešte otázočka: sú nutné bezpečnostné vchodové dvere? Stačí kameň na okno na prízemí a ujo zlodej si poľahky otvorí... ;-) Alebo ste dávali na sklá okien bezpečnostné fólie? Tí "špecialisti na dvere", čo ich spomína Slavoslav nado mnou sú tiež sakramentsky drahí a 90% ich produkcie sú bohapusté gýče.
Odpovedať
Vchodeove dvere su dolezite pre dosiahnutie nizkoenergetickeho a pasivneho objektu. Najlepsie ucko dosahujete pri drevennych alebo najlepsie drevohlinnikových /naveky pokoj/ dverach sendvicoveho typu. Kuk Drevar, Makrowin, Mintal, Botansky... atd, pozor na garazmajstrov :-)
Odpovedať
@slavoslav Chápem. Tak sa pokusime nájsť výrobcu čo sa špecializuje na vchodové dvere, predložíme mu požadované údaje na tie termo dvere a hlavne nech má aj nejaké real vzorky. Nemám rád keď mi niekto predloží, kus vzorky a mi vysvetluje ako krásny bude finálny produkt.
Odpovedať
do vchodovych dveri všetci vyrobcovia automaticky pchaju polystyren alebo styrodur kolko tam len vlezie,aby neboli chladnejšie ako okna, teda aspon by mali. myslim normalny vyrobcovia, nie lacne polsko.
Odpovedať
@leonardom jasné som pochopil že vchodové dvere nemajú nahradzovat trezorové dvere. Mne ide skor o izoláciu. Teda tzv. termodvere ..Do plastu asi nepojdem, lebo som dost čítal že sa krúúútia.
Odpovedať
Profilova fotka
@budko Možno krútia... - a možno aj časom ovísajú... Ale chcem Ťa ubezpečiť, že pokiaľ máš v dome aj normálne (poctivé) zádverie, tak aj ono má svoj (a obrovský) význam, pretože Ti eliminuje ten prvotný prienik chladu do objektu. Spomínam si, že keď som mal možnosť navštíviť po prvý krát (pred cca 20-mi rokmi) nejaké pasívne domy v Rakúsku, tak vchodové dvere boli viac - menej "obyčajné" a až tie medzi zádverím a zvyškom domu boli "špeciálne". Ale to bolo ešte v časoch, kedy sa verilo na to, čo pasívny dom musí byť nutne difúzne uzavretý a musí v ňom byť podtlak. A tie dvere boli z takými kľukovými pákami (alebo pákovými kľukami?), ako na nejakom rozhlasovom štúdiu... :-) Najprv sa vstúpilo do domu. Potom sa zavreli vchodové dvere. Potom sa otvorili tie "špeciálne", - keď sme cez ne prešli, tak sa zase s hrmotom zavreli. A okná na dome (pasívnom) sa nedali vôbec otvárať. :-D Ale doba sa vyvíja...
Odpovedať
poctivé zádverie máme.., takže to určite ako spomínaš pomôže
Odpovedať
@slavoslav Tak asi sme už našli. Ale budú bez toho svetlíka. aj U-čko už vyhovuje. :)
Odpovedať
odporučila by som od firmy ADLO, nielen, že sú termo ale zároveň si človek môže vybrať aj nejakú bezpečnosť.
Odpovedať
@maki6 trezorové dvere mi netreba. a nie sú také pekné ako tieto od FM termodvere.
Odpovedať
Koeficient prestupu tepla by mal byť nižší U=menej ako 1. Pri vchodových dverách je dôležitá Termo úprava dverí aj zárubne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
mám skúsenosti s termodverami do firmy Adlo, a majú len 1tr.bezpečnosti a som maximálne spokojná s nimi.
Odpovedať
Na trhu su exterierove termo dvere, v dnesnej dobe samozrejmostou aj bezpecnostne.
Odpovedať
Ak si das presklenie 3sklom tak spnis to co pozadujes a cena bude oproti plnej vyplne polovicna. Ak chces dvere na dom tak bezpecnostne dvere su ti uplne nanic. Ziaden zlodej nebude riesit otvaranie dveri ale pojde priamo po oknach pretoze tie je lahsie poriesit... Bezpecnostne dvere by som si montoval len na byt minimalne 3 podlazie... =)
Odpovedať
na termodvere.sk máš cenu plnej výplne nižšiu ako s 3 sklom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@budko Ahoj, chcem sa ťa opýtať či máte tieto dvere (termodvere.sk) namontované, ako ste spokojní, dakujem za info, narazila som totiž na ne a celkom sa mi pozdávaju.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?