Terasové dvere dĺžka

Ahojte rad by som sa opytal tych čo majú terasové dvere dĺžky cca. 2 metre ako ste spokojný s presvetlenim miestnosti pripadne ci mate dvere zasuvne alebo klasika na otvaranie a aku sirku ste zvolili časť na otvaranie. Mne sa zda byť zbytocne na tak malú dlzku dávať posuvne dvere. Dva metre aj koli tomu ze je lahsie dať preklad nad okno a potom veniec. Dalsia vec je tá , ze by som chcel použiť pod terasove dvere a vchodove dvere tvárnice ako su Novomur, foamglass atd. Ci to ma nejaký vyznam okrem odstranenia tep . mosta. Skor by som tomu daval vyznam dlhsej životnosti stavebneho prvku v tak citlivych miestach. Dakujem za odpovede a rady. Prosím vyjadrujte sa k teme a nepíšte hluposti a narážky tipu naco ti to bude atď. Dakujem za pochopenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame take terasove dvere. 90otvarave,110fix. Staci a vyhovuje nam to. Rovnako mam na nich otvaravu sietku. Lacne riesenie a prakticke ked cokolvek nesiem otvorim si nohou a hned sa zabuchne, minimum much :). Svetlost? Zalezi od interieru. Nam staci, ale vizualne by som teraz dala viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt my mame 180 sirku 90 fix a 90 otvaranie sklopno posuvny system a sme spokojni.teraz ideme stavat novy dom a chcem dat dve take okna na sirku 8 metrov nech je to presvetlene.
Odpovedať
@blackomt my sme mali otvor cca 3metre a tiez sme rozmyslali, co s tym. Nakoniec sme hlavne koli cene dali len klasicke otvarave dvere cca 1m a zvysok fix. Nelutujeme to, uspora penazi bola vtedy pre nas dolezitejsia. Ako koli efektu by to bolo asi krajsie posuvne, ale prakticka stranka je uplne ok, presvetlenie miestnosti je tak akurat.:-) V projekte sme dokonca mali stred vymurovany, ale to by bolo dost o nicom. To okno je v miestnosti cca 4,5 x 10. Ine okna mame len dve male uzke okienka.
Odpovedať
@blackomt ja som na 2m použil dvojkrídlové otváravé (1krídlo otváravo výklopné) bez stredového stlpika. Otvárame len jedno krídlo (druhé len keď sa prenášajú veľké veci na terasu. ideálne je to použiť s otváravou sieťkou so samozatváračom. Nepoznám elegantnejšie riešenie (praktické, lacné, skoro bezporuchové) akurat nebudí dojem luxusu ako zdvižnoposuvné..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@blackomt ja mám tiež 2 m a vybrala som sklopno-posuvné, 1 m fix a 1 m posuv, kvôli šetreniu priestoru nie dvojkrídlové... HST vychádzali o tisícku drahšie
Odpovedať
Je mozne v pasivnom dome pouzit dvojkridlove otvarave dvere na terasu bez stlpika? 2x80cm. Maju taketo dvere pozadovane tepelno izolacne vlastnosti? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?