Terasove dvere bezbarierove, nieje unik tepla?

Ahojte, riesime okna a rozhodujeme sa ci dat bezbarierove terasove dvere. Ak sa tam da iba hlinikova lista nieje tam potom viac uniku tepla, ako pri beznom rame, ktory musite prekrocit? Co je lepsia varianta? Praktickejsie je samozrejme bez ramu, len ci tam nebudu potom nejake uniky tepla?
Odpovedať
1
2
@seliselka treba ju osadit na xps, smelo do toho
Odpovedať
dakujem pekne...cize sa nemusim obavat?
Odpovedať
@seliselka ak bude pod listou izolant, unik nebude
Odpovedať
@seliselka Ja nad tým tiež uvažujem, ale všetci predajcovia okien, ktorých som sa to pýtal, mi tvrdili, že je tam riziko, že spodok dverí bude chladnejší. Predsa len tam nie je taká izolácia, keď tam nie je rám, ale krídlo dverí dosadá iba na jednu plochu - teda jedno tesnenie. Porovnaj si tieto obrázky. Na prvý pohľad je vidno, že pri nízkom prahu je tepelná izolácia oveľa menšia na spodku dverí. Síce je tam tepelný most prerušený tým plastovým profilom, ale aj tak... Stačí, že to tesnenie pod dverami bude zle doliehať a môže podfúknuť. Je to len na tebe. Ale dá sa to. Jasom sa ešte nerozhodol. Okná bude objednávať začiatkom leta.
Odpovedať
@peto99 Osadenie na XPS nepomôže, je to dané konštrukčne - jednoducho je tam menej tesnenia.
Odpovedať
@chrobak7 mam drevene, no problem. Ale plast s nizkym prahom nepoznam.
Odpovedať
@seliselka Pri terasových dverách s použitím dverového hliníkového prahu je hlavne menšia odolnosť voči náporovému dažďu. Problémom sú hlavne 2-krídlové dvere s pohyblivým stĺpikom na krídle,tzv.štulpom. Je to najzranitelnejšie miesto. Aj z hľadiska tepelnej pohody je spodná časť háklivejšia,ale treba si na druhej strane uvedomiť, čo človeku viac prekáža.Či prekračovanie 6-7cm rámu (čo môže byť aj nebezpečné), alebo trocha menej komfortu. Hlavne,ak sa takéto dvere často používajú niekde napr.na terasu.
Odpovedať
@slavikjs z terasových dveri ak vyjdeme tak je kryta terasa, cize dazd nebude az tak problem, skor sa bojim toho uniku tepla...
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za foto asi dam s tym ramom...myslim ze to nebude az take strasne ked budeme prekracovat...priorita je pre mna aby neboli uniky tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
@seliselka neblazni :-x , zasa tolko toho tepla ti tam neunikne. Neviem si predstavit, ze by som na terasu prekracoval dvere a som zvedavy kolko krat do nich niekto zakopne. Je to slabsie miesto, ale ze by ta to stalo majland na prekureni sa isto povedat neda.
Odpovedať
Profilova fotka
tak pokial mas take priority tak si to daj
Odpovedať
Jaj boze ked neviete chodit potom tazko, fakt katastrofa prekrocit prah. Sa pozrite co je dole, kusok unelej hmoty nic ine, uz vidim tie diskusie ze na spodku dveri mi kondenzuje voda, co robit. Inak dufam ze tam nebude to dvojsklo. @viperko @seliselka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sysell hlavne je, ze ty isto vies chodit a nikdy o nic nezakopnes. Deti tiez isto nezakopavaju. Ja to mam poriesene od vyrobcu, nemam plastove okna a rurku podlahovky tam mam nahodenu, takze kondenz sa nekona. Vchodove dvere su vyrobene inak?
Odpovedať
@seliselka ake uniky tepla? Na terasu treba bezprahove dvere. Mne fuci pod vchodovymi dvermi, lebo sa ohli. Mal som dat odspodu ram? Na terasu budes chodit v lete casto, spodny ram bude chybne rozhodnutie.
Odpovedať
kolko tepla tam realne unikne?
Odpovedať
Profilova fotka
@seliselka máme plastový HS portál, prechod na terasu je bezbariérový, terasa je odizolovaná XPS 3 cm, nekoná sa žiaden kondenz na okne. A teplo ti unikne hlavne vďaka sklu, ktoré je veľkých rozmerov, hoc aj je to trojsklo.
Odpovedať
@viperko @peto99 na terasu mam sklopno- posuvne 2 velke kridla s ramom, ktory je od podlahy vyvseny asi 7 cm, nikdy sa mi tam nikto nezakoptal, neviem kde ste to vzali... Co sa tyka tepelno-izolacnych vlastnosti, kazdy vie , ze HS portal je na tom horsie ako sklopno-posuvne dvere. A o cene ani nevravim. Je to len o dizajne, ktory aj tak skoro nikto s obycajnych ludi nevnima... @seliselka
Odpovedať
@lubomird neblazni, bezprahovy profil neradno obetovat kvoli nejakemu tesneniu. Sklom unikne mnozstvo tepla, aj tak si davate sklenene steny.
Odpovedať
@peto99 ja v tom HS portaly zas nevidim az take por-no...
Odpovedať
@viperko Aj vchodove su nedokonale, je to tepelny most aj keby to bolo polozne na vakuu, je jedno co je pod tym, most je vedenim. Ludia tu prekryvaju cele ramy okien toto je voci tomu hriech. Ale jasne ze na tom neprerobi a ak sa jej to paci ench si to da ale je mozne ze sa tam daka kvapka vody spravit moze a z pohladu dnesych domov je to dost slabe miesto.
Odpovedať
@lubomird neriesime hs portal, mam obycajne terasove dvere
Odpovedať
no pekne...a opat mam otaznik v hlave....joooj
Odpovedať
vôbec neváhaj, my máme bezbariérové terasové dvere na celom prízemí z každej miestnosti celkom 5ks 2-krídlové s pohyblivým štulpom už 5 rokov a doteraz sme nezbadali, že by unikalo teplo. Práveže únik tepla sme zistili hneď v prvú zimu na bokoch okien, keď som si dala ruku k rámu, tak ťahala zima, ale prišiel montér, ktorý nám okná montoval a niečo nastavil, a odvtedy je všetko OK. A poviem ti,že je to naozaj paráda, keď nemusíš stále prekračovať prah, najmä v lete na terasu, ktorú používame ako vonkajšiu kuchyňu aj jedáleň. A veľmi dobre sa chodí aj mojej 87-ročnej mamine, ktorá už nevládze tak dvíhať nohy. My sme totiž celé prízemie riešili ako bezbariérové, aby sme si mohli opatriť aj rodičov.
Odpovedať
@seliselka ťažko sa rozhoduje,hlavne ak Ti každý inak radí. Poviem Ti svoj osobný názor,čo by som si v každom prípade dala ja.Som zo stavbárskej brandže a dokonca aj oknárskej.Ak neberiem do úvahy HST portál,tak by som si dala dvere s nízkym hliníkovým prahom. Hlavne ak ide o frekventované miesto, o čo pri terase jednoznačne ide.
Odpovedať
Bohužiaľ toto bol a zatiaľ aj je kameň úrazu bezbariérových prahov. Jednoducho tam to vonkajšie tesnenie absentuje. Avšak s hľadiska "brutálnych" únikov tepla je to nezmysel. Keď si porovnáme praktickosť tak tomu odpustíme tú menšiu netesnosť. Hlavne ľudia nepokladajte žiadne HST, PSK, Fiixy, Vchodové dvere a okná na XPS a podobné materiály. V poslednej dobe sa rozšíril taký booom že dáme dookola montážneho otvoru 5 cm XPS a je to to najlepšie čo pre svoj dom urobíme. Nieje to pravda. Ani s hľadiska tepelného a statického už vôbec nie. Je to prípustné max s vrchnej strany aby sme nemontovali priamo na betón. Je to podobý FAKE ako že sa v nemecku "vyhadzujú plastové okná a montujú drevené"
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@navis nemáš foto toho dvojkrídlového teras. okna so štuplom s nízkym proahom ? ako si to zaizoloval ? Ako si s ním spokojný, práve sa rozhodujem či dať nízky prah alebo normálny rám.
Odpovedať
Dala som si nizky bezbarierovy prah na terasu co nelutujem....az pri pouzivani som zistila cez jedno leto ako casto chodime na terasu ake je to super...vadilo by mi keby sa to muselo stale prekracovat...a hlavne sme casto davali kociar vonku cize super ze sme sa tak rozhodli :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Kolko krat behate do a z domu cez bezbarierovy prah? Ja ze terasa je o relaxe a nie prekazkova draha...
Odpovedať
@dusantt a ty si doteraz behal na prekážkovej dráhe?pozerať 2. r.
Odpovedať
@duzu ludia su priserne pohodlni. Vidiet to ked startuju auto pre 500metrov pre rozky. Nic v zlom ale 500m nerobi dobre ani benzinu. A zrazu zdvihnut nohu na terase je tazke. Ako kracaju ti kritici? Ja mam prah z plastu. Balkonovy system. Nesucham nohy po dlazke. Mam aj 17schodov na poschodie. A v prirode tiez dviham nohy. To sa len smejem za ten argument ze sa potknem. I ked invalidi mozno ano. Nech ludia napisu "prah je hnus fuj" a nie "tazko mi dvihnut nohu" a "zakopnem"
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?