Tepelný most pod parapetmi

Dobrý deň. Bývame už 8 mesiacov, naša prvá zima. Zistili sme, že máme strašne studené vnútorné parapety, častokrát sa aj kondenzuje na oknách. Vlhkosť v interiéri 50-55%. Rozobral som jednu parapetu a odfotil som to termokamerou. Jedná sa o okenný profil Salamander Bluevolution 92 s podkladovým profilom a murivo YTONG Lambda 45. Okná boli montované na pásky + pena. Oknár tvrdí, že problém je s vonkajšími parapetmi, že sú tam maličké medzery a tam to prefukuje. Ja si osobne myslím že to je skôr tepelný most. Aké máte vy názory? Náhodou prípadné skúsenosti? Myslíte si, že ten podkladový profil spôsobuje tepelný most, alebo fakt to je problém s vonkajšími parapetmi? Ako to riešiť? Kde je chyba? Zvonka sa mi XPS pod parapetmi nezmestí. Rám okna je tiež strašne studený, na špaletách máme 30mm XPS. Ďakujem pekne za pomoc a za vaše rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aximoon97:

Dobrý deň. Bývame už 8 mesiacov, naša prvá zima. …
@aximoon97 podkladový profil nemá nejaké extra tepelnoizolačné vlastnosti. To je klasický plastový dutý? Keď sa nedá zvonku zatepliť, tak mne napadá asi skúsiť ho vyplniť penou. Možno niekto bude mať ešte lepší nápad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?