Tenkovrstvý verzus. hrubovrstvý náter na drevo

Profilova fotka
ahojte, môžete mi niekto poradiť? máme hotové nové drevené dvere (exteriérové) od stolára, na ktorých je jeden náter základný....vraj ten vodou riediteľný.... teraz ako ďalej postupovať, určite chceme dať ešte jeden náter základný, a potom nejaké lazúry... len neviem teraz musíme natierať aj lazúry tie čo sú vodou riediteľné,kedže základ je taký? a ešte by ma zaujímalo, dať tenkovrstvú lazúru a aj hrubovrstvú lazúru ? chcela by som stredne tmavý odtieň napr. orech či teak, neprekryje sa tým štruktúra dreva ked obe lazúry aj tenkovrs.a aj hrubovrst. budú v tom odtieni? nemám dať napr, tenkovrstvú bezfarebnú a len hrubovrstvú s odtieňom? a ešte som počula, že niekto neodporúča hrubovrstvú vraj časom popraská? tak potom len tenkovrstvou natrieť dva krát a stačí? to sa mi vidí málo,,, ako by ste vy natierali a koľko náterov? a ktorá značka je naj, taká čo vyzdvihne štruktúru dreva a nie naopak, že ju prekryje.... dopredu dakujem každému za rady a skúsenosti :-) ;-)
Odpovedať
@vendi77 Zabudnite na lazury. Lazury su na podhlady, altanky, pergoly, lavicky.. Okna sa dnes natieraju vylucne vodourieditelnymi lakmi. Nejde vobec o to, ze su vodou rieditelne, ale ide o to, ze oproti riedidlovym su maksie, pruznejsie a vhodnejsie na okna. Lak menej starne, nepraska, neolupuje sa. Lak ma otvorenu strukturu a umoznuje drevu dychat. Okna natrete lazurou (akoukolvek) su hnusny grc. Kvalitne laky na okna ma Remmers, alebo Adler.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado dakujem za info, ale teraz mám ešte väčší hokej :-) ešte nikdy som doteraz nepočula, že lazúra na okná nie je veľmi vhodná:-) nám natrel stolár dvere vodouriediteľným základom, teraz aj lak mám taký kúpiť vodoriediteľný? díky
Odpovedať
@vendi77 Preco mas vacsi hokej? Ved sa to uz viac upresnit ani neda :-) A co to mate vlastne za okna? Preco vam to ten stolar nedokoncil?
Odpovedať
Profilova fotka
len ma zmiatlo, že lazúry nie sú dobré.... aj na lakoch je napísané lazúrovací lak,,,, aj na tých od remmers...no a nemáme okná ale dvere:-) ale budú aj okná, ale neskor :-) normálne ručná práca smrekové drevo, krásne a chcela by som dať taký náter, či už lazúru alebo lak aby krásne aj ostali... teda aby boli napríklad v odtieni dub či orech ale aby štruktúra dreva bola zachovaná či dokonca ešte zvýraznená :-) no a stolár si sa robotu natieranie dverí vypýtal nehoráznu sumu, takže si to spravíme sami a dosť ušetríme :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?