Systém HST alebo PSK?

Prosím vás o radu, máme 2 veľke okná na terasu jedno z kuchyne(2,50*2,50), druhé z obývačky(3,80*2,50). Nevieme sa rozhodnuť medzi týmito dvoma systémami. Ake sú pre a proti týchto systémov okrem vysokeho rozdielu v cene? Ďakujem.
Odpovedať
Rozdiel v otvarani - HST pohodlnejsi https://www.youtube.com/watch?v=XT-2s...
Odpovedať
@rutyruth ďakujem :) pred chvilou som akurat pozerala toto video, viem ako tieto systemy funguju, len by som potrebovala osobné skusenosti po rokoch v domoch z praktickej stranky. Ale máte pravdu, toto je jedna z výhod HST.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme HST a sme maximálne spokojní, hoci ešte nebývame, ale na stavbe sme často a chodievame tadiaľ :) je to krásne a veľké a napriek tomu ľahko manipulovateľné :)
Odpovedať
My sme dali PSK, kedze nemame take velke terasove...mozno budeme nadavat, ale museli sme zohladnit aj cenu kedze rozdiel je tam dost vyrazny
Odpovedať
@jakanaka My mame HST, zatial nebyvame ale je super- hlavne vyhody: pohodlne otvaranie zvnutra AJ zvonka, nizky (alebo takmer ziadny) prah, velke rozmery. Ak vas tlaci cena, dala by som na vasom mieste do obyvacky velky fix a z kuchyne HST.
Odpovedať
Mame PSK plny automat a je to v pohode. U nas rozhodlo hlavne to, ze PSK ovela lepsie tesni narozdiel HST.
Odpovedať
@danculd co znamena plny automat?
Odpovedať
Profilova fotka
Mame PSK automat nam vyhovuje, ale ked pride nasteva nikto s tym nevie narabať, predsa len ten hst je konfortnejší.
Odpovedať
Mali sme PSK...uz nikdy v zivote. Boze ake nervy som z toho mala..Raz ked bol muz na sluzobke sa mi to zaseklo a ja celu noc pri otvorenej terase. Nikdy viac. Teraz (este nebyvame) mame HST a zatial krasa..jednou rukou otvorim. PSK som musela tresknut vyslovene, aby sa zatvorili.
Odpovedať
Som povedala, ze ak nie HST, tak radsej obycajne balkonovky, ale nie PSK
Odpovedať
@rutyruth Ze sa vsetko ovlada iba kluckou. https://m.youtube.com/watch?v=q9-Bb0J...
Odpovedať
pri PSK nikdy nezatvoris/neprivrieš dvere z vonkajsej strany... TOTAL FAIL
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katuska78 zalezi aj od zrucnosti, nic v zlom.
Odpovedať
@hrkso Pri poloautomate ano...
Odpovedať
@jakanaka Ahoj. My mame dve PSK. Automat v spalni 2 x 2,4 m a v obyvacke poloautomat 5,4 x 2,4 m zo 4 casti, stredne dve su posuvne, so stulpom /bez stredoveho stlpiku/. Cena je neporovnatelne nizsia ako pri HST a lepsie tesnia a manipulacia je super. Sme velmi spokojni, pozri album. Pri poloautomate sam vyklapas a zaklapas kridla. Navyse kedze su to okna na terasu, som raz, ze niesu bezbarierove, ale ze je na spodu ram, lebo ked snezi, alebo prsi, brani to vode a snehu, ale aj celkovo bordelu. Nemenili by sme..
Odpovedať
@hrkso total fail? Zavrieme ich úplne v pohode, poloautomat dojazd, kľučka s fabkou z vonku...
Odpovedať
@lubomird presne to, hst poriadne netesnia a tá cena. To boli dva rozhodujúce faktory pre psk. Druhé máme veľkosťou rovnake, ale balkonove so stulpom. @jakanaka
Odpovedať
Ďakujem Vám za príspevky. Prosím Vás, ten , to má PSK y vonka zatváratelné, môžte hodiť nejaké foto, alebo link, ako to funguje, lebo ja som sa stretla len s tým, že neviem za sebou zatvoriť tak, že sa viem aj otvoriť sama zvonka.
Odpovedať
@jakanaka musi to byt poloautomat ako pisal @14054. Zvonka sa da bud madielko, alebo ak chces aj klucka so zamkom alebo bez zamku.
Odpovedať
@lubomird a je to mozne u vsetkych typov hej? zajtra mame podpisat zmluvu na inoutic prestige tak ci tam na mna nebudu nejak divne pozerat...cize ak chcem zatvorit zvonku tak len poloautomat hej?
Odpovedať
@rutyruth tak tak.. ja mam tiez od Inconu,,.
Odpovedať
@lubomird super, vdaka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakanaka urcite HST. tiez som sa skoro rozhodla pre PSK, ale argument, ze ked ja mam uz 3roky problem sa ho naucit otvarat u svokrovcov, ako sa to naucia asi deti :-D a bolo rozhodnute ;-)
Odpovedať
@wewika1 Neviem co je na tom zlozite.. Treba ho spravne nastavit a manipulacia s nim je uplne primitivna..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird bezpochyby je HST primitivnejsi ;-)
Odpovedať
@wewika1 Heh, PSK automat co mame my ovlada bez problemov nas syn uz od svojich troch rokov :-D.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd nuz, pre nas asi nebol cenovy rozdiel dostatocne motivujuci, ked sme sa nechali stiahnut argumentom o detoch ;-) ja som spokojna, oproti tomu ako sa ovlada PSK, nemenila by som :-)
Odpovedať
Sestra ma PSK poloautomat ... Už by ho nechcela :) Má ho 7 rokov, za tú dobu ho bolo treba raz nastavovať a 1x už menila spodné kovanie, nakoľko to otváranie už drhlo ... Naučiť sa ho ovládať nie je problematické, ako sa to vykresluje :) Na to si zvyknete hneď ... problém je, že si na to nezvykne návšteva :D Takže dosť záleží od toho, ako často k Vám niekto chodí :) PSK však má aj v spálni, lenže tam je frekvencia otvárania úplne minimálne oproti kuchyni ... Takže tam to všetko fachčí ako má bez problémov. V každom prípade, len názor ... Aj PSK normálne poslúži ... Osobne by som ale na najviac používané okno, tj to, cez ktoré sa bude primárne chodiť von a dnu predsalen dal HST a na ostatné by mi to bolo "šumafuk" ..
Odpovedať
A ako to je s tou izolaciou? Mate niekto problem pri HST, žeby " prefukovalo" a nedobre to tesnilo? Inak nechapem prečo je tento system drahsi,ked je jednoduhsi..
Odpovedať
Profilova fotka
boze ten @lubk0 vie secko :-D nie ze by som dakedy take okno chcel ale cisto zo zvedavosti ma zaujima ten cenovy rozdiel kolko asi tak je... video som uz pozrel, zas som mudrejsi :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?