Sú lepšie strešné okná 2-sklo alebo 3-sklo?

Profilova fotka
Ahojte, ake okna ste si davali do novostavby ? Potrebujem 5 stresnych okien (2x78x98, 2x78x118, 1x55x78). Rozdiel v cene medzi 3-sklom a 2-sklom je dost velky - oplati sa investovat ?
Odpovedať
Profilova fotka
my mame 3 stresne okna dali sme 2skla, ale ostatne klasicke okna mame 3 skla.
Odpovedať
@sabike my máme na všech oknech trojskla, ale stresni mame jen 3, takze ta investice nebyla az tak priserna..zatim je nemame ani namontovane, takze jestli se to vyplatilo nebo ne nemuzu posoudit. Jen nam vsichni co maji dvojskla doporucovali trojskla, tak nevim..
Odpovedať
Profilova fotka
no já určitě jsem pro trojskla...u dvojskel dochází často v zimě k rošení kvůli rozdílu teplot...a to trojsklo má přeci jen lepší izolační vlastnosti a když vezmete v úvahu že teplo stoupá nahoru ke stropu, tudíš i ke střešním oknům tak bych opravdu raději připlatil za trojsklo...není to otázka na několik měsíců ale otázka několik desítek let, takže se vám investice určitě vrátí..
Odpovedať
@sabike Dalo by sa vyrátať, či je to rentabilné. Ale: problémy s rosením sa u trojskla eliminujú, čo je na nezaplatenie. Predpokladám, že Ug máte 0,5-0,6. Na Ug=0,9 sa zlákať nedajte - to nie je o moc menej než 1,1 :-) . Alebo sklá Heat Mirror si dajte naceniť.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr 3-skla su Ug 0,5, 2skla Ug 1 alebo 1,1, rozdiel v cene 100 resp 200 euro voci 3sklu.
Odpovedať
Profilova fotka
K těm dvousklům, u sousedů letos měnili střešní okna a místo veluxů s dvojsklem dávali s trojsklem ;-) Proč asi?
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne trojsklo. Tu sa neoplatí šetriť. ;-)
Odpovedať
Okna môžu byť aj z vesmíru keď ti ich nekvalitne namontujú. Ja som bral 4 okna s trojsklom cena vyše 2.000,-€ Doporučujem stáť pri montážnikoch až do poslednej montáže.
Odpovedať
Profilova fotka
@budoman strechari ti montovali okna ? Aku znacku mas ?
Odpovedať
hej strechari montovali celu strechu. za montaz okna brali 40,-€ . Znacka Roto + zateplovaci golier.
Odpovedať
@sabike ... a ešte otázka: naozaj potrebujete až 5 strešných okien?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr hmm... v projekte su 2 x dvojokna (detska izba kde nie je normalne okno a kupelna ale ta ma cca 20m2) a manzelka chce ste jedno male do satnika kvoli svetlu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blacksr Presvedcil som manzelku ze v kupelni nam staci 1 okno... :-| no dufam ze tam bude dost svetla..
Odpovedať
@sabike Aj tak si človek zasvieti, keď chce vidieť svoju krásu.
Odpovedať
jasne ze 3sklo ani viac nepremyslajte
Odpovedať
@manko ale né vždy a všude ;-) Nám je třeba nedoporučili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
dali jsme 3-sklo a to ticho je k nezaplacení. U střešních oken máme jenom 2-sklo a přítel by v současnosti dal 3-sklo (ticho a lepší tepelné vlastnosti). Ale zase střešní okna jsou v místnostech, které nejsou tolik temperované - šatna, koupelna, ložnice. Taky nám bylo řečeno, že 3-sklo je zbytečné, ale myslíme si, že jsme chybu neudělali.
Odpovedať
@lucinkafr Prečo?
Odpovedať
@blacksr protože by se vzhledem k našim otvorům časem tíhou začaly prověšovat panty
Odpovedať
@lucinkafr Aha... na tieto riešenia sa navrhujú potom Heat Mirror - píšem pre ďalších, ktorí by mali tento problém. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
To nám řekli také, že kování může trpět, ale po více jak půl roku, co jsme nastěhovaní, tak se používají z 90% ventilačky. Takže panty jsou zatížené jenom, když okna umívám a otevřu jej celé.
Odpovedať
do domu všetky okna už len s trojsklom
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
určite nenahováram ani neodhováram či už dvoj,alebo trojsklo..Podla tabuliek ne tepelnej strate to robí jednu alebo 2 desatiny .A viac to urobí na zvukovej,,teda ak má dakto okno do ulice alebo v meste tak tam sa dá o tom uvažovať..cena na fakre na dvoj a 3 skle pri rozmere napr.78x140 urobí aj do 200 eur..Ale iste sa nájde aj dosť priaznivcov čo do toho investuje..Ja z osobnej skúsenosti ako klampiar a pokrývač osádzam hlavne dvojsklové..Prevažne plastové okná..Ohladne značiek hlavne velux a fakro sú zhruba na tom rovnako ,Na rote sa mi nepáči gumové tesnenie,aj ked okno nevyzerá zle.A môj názor -čím je na okne zložitejšie vyklápanie tým sa môže viac vecí pokaziť..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Mne kamos na argument "trojsklo setri energie" povedal ze su to smiesne primitivne reci.. Ale tymto argumentom by som vlasne nepotreboval ani obvodovy mur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?