Sú lepšie plastové či drevené okná?

Prosím o Váš názor plastové či drevené?
Odpovedať
moj nazor je drevene nevýhody : drahsie a treba sa starat o ne výhody : krajsie. lepsie, vydrzia o 50percent viac a predsa drevo je prirodný material
Odpovedať
@krka Je tu na tuto temu veľa diskusii. Treba pohladat. Vseobecne sa da povedať ze o drevene okna sa treba pravidelne starať. Ostatné je na tebe ako sa rozhodnes. S mechanickymi vlastnostami plastovych okien je to v sucasnosti podstatne lepšie, takže to už ani ako vyhodu v prospech drevenych neberiem.
Odpovedať
Profilova fotka
drevo je prirodny material hocico budu hovorit ludia co maju platove ale plastove ak mate stavba nedycha su plesne lebo je to umelina a myslim na spravnu klimu su lepsie prirodne ale teraz su aj hlinikove tak mozno aj to
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@lila77 stavba nema co dychat. Dychaju ludia a nie stavba. Stavba ma byt vzduchotesna a o vetranie sa ma starat rekuperacia (PD/NED). V kazdom pripade aj drevene okna su tesne takze toto by som ako argument nepouzival. Pri vybere drevo alebo plast velakrat rozhoduje fakt, ze drevo je obvykle drahsie a treba mu venovat pozornost (udrzba, osetrovanie)
Odpovedať
Profilova fotka
ja si to nemyslim ani z vlastnych ani inych skusenosti ale kazdy moze mat iny nazor
Odpovedať
Profilova fotka
ale pri kuchyni je rozdiel ak je z praveho dreva a z drevotriesky udrzba je nakladnejsia mozno pri dreve mozno by som skusila aj hlinikove ale urcite drevo je prirodnejsie , kvalitnejsie a zdravsie z kazdeho pohladu pri plastovych je jedina vyhoda cena a tak kto si ine nemoze dovolit kupi si plastove
Odpovedať
Profilova fotka
neviem sice čo na drevených oknách vydrží o 50% viac, keď všetci hromadne vymieňame staré drevené okná na činžiakoch za nové plastové..a to už po 30tich rokoch a podotýkam, že vo väčšine prípadov sú už zdevastované. Viem že doba pokročila a sú kvalitnejšie, ale podla mňa viac ako plastové určite nevydržia. My sme si vybrali plastové nielen kvôli cene, ale aj kvôli údržbe. Na domček sme dali trojsklo, na byte boli klasické, ale sú tam 9 rokov a sú ako nové. Tak si vyber ;-)
Odpovedať
tiež si nemyslím, že by drevené okná boli nejak extra vo výhode oproti plastovým. A to som zástanca prírodných materiálov, avšak aj cena je dôležitá. Ako tu písali aj druhí - dnešné plastové okná sú už kvalitou podstatne inde ako tie prvé, takže ja som za plastové. Samozrejme, kto má na to a chce sa mu investovať do dalšej starostlivosti o drevené okná, tak nech si kúpi drevené.
Odpovedať
Profilova fotka
hlasujem za drevené.. ;-) lepšie a krajšie... ;-) :-D
Odpovedať
podla mna lespie plastove..
Odpovedať
Profilova fotka
neviem co na tych plastovych vidite, ale uz len koli tomu, ze je to cele z UMELINY by som si ich nekupila.. ;-) a s tym vymienanim... vo rozvinutych krajinach vymienaju zas plastove za drevene ..:) ale to je kazdeho vec ake si da a na ake ma.. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@baska27 ono to nie je len o peniazoch... navyse, drevene okna tiez nie su cisto prirodny material, ale natierane roznymi sajrajtami, aby vydrzali aspon 5-7 rokov v stave nepotrebujucom udrzbu...
Odpovedať
Profilova fotka
drevene okna stale potrebuju udrzbu . to je pravda... my ich kazdy rok natierame nejakym voskom.. a su ako nove.. :-)
Odpovedať
@baska27 potom su pre vas ako stvorene... len nie kazdemu sa chce kazdy rok venovat oknam, ved na dome je toho tolko, o co sa treba starat... my pohodlni volime hlinnik alebo plast... :-D
Odpovedať
@maminnka keď máš kvalitné, určite sa nemusíš o ne každý rok starať. Máme ich a úplne v pohode. Raz za 2 roky nasprejujeme ochranný sprej a je hotovo a zabere to 10 min:)
Odpovedať
@baska27 otazka znela ze aky je vas nazor... tak naco presviedcas ludi?kto chce plastove da si plastove a kto chce drevene nech si da drevene..
Odpovedať
Profilova fotka
Keby ze mam peniaze tak urcite drevene, ale vo vacsine pripadov rozhoduje cena a ta je pri drevenych oknach o dost vyssia ako pri plastovych.
Odpovedať
Profilova fotka
@misko81 ak dobre vidím... tak toto je diskusia a nie otázka... a svoj názor môžem vyjadriť aj v 10 tich vetách... tak neviem o čo ide... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@krka mne su sypmatickejsie drevene, ale cena rozhodla. mozno po rokoch vymenime plastove za drevene. nemyslim si, ze ich udrzba je nejaka narocna, alebo nakladna. bezny clovek stravi tolko casu pred telkou a pocitacom, ze ta udrzba raz za rok je zanedbatelna :-) . nie je to predsa brusenie a malovanie, ako sa robilo kedysi, to som zazila niekolko krat, dost fuska :-N
Odpovedať
@lila77 Drevené okná nedýchajú. Drevo kladie odpor vodnej pare ako polystyrén, nedávno som sem dávala aj hodnoty. Plesne majú ľudia nie kvôli materiálu okna, ale kvôli tomu, že nové sú tesné (kým starými prefukovalo) a prípadne nezateplili, alebo zateplili päťkou polystyrénom čiže málo. Proste nízka povrchová teplota a vyššia vlhkosť v dome.
Odpovedať
dakujem Vám všetkým za názory :)
Odpovedať
my sme mali drevene a po pravidelnej starostlivosti sme ich aj tak po 6,7 rokoch menili... teraz mame plastove a je to ok 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@baska27 nie su cele z umeliny, len ram...okrem toho, keby sme mali vyhadzovat vsetko, co je z umeliny, mohla by si sa rozlucit s mobilom, telkou, chladnickou, notebookom a neviem cim este...aj mne sa pacia a su mi sympatickejsie drevene, ale plastove netreba odsudzovat kvoli dovodu ze umelina...
Odpovedať
Každý nech si na svoj dom použije také okná o ktorých je presvedčený,že sú tie najlepšie.. Ale porovnávať drevené činžákové okná,ktoré boli kedysi montované skoro výlučne len v tej horšej kvalite s dnešnými drevenými eurooknami,tak to je sila. Sú veľké rozdiely, čo sa týka kvality a samozrejme aj ceny medzi výrobcami plastových okien aj drevených eurookien. My máme na dome už 15 rokov drevené eurookná a nepotrebujú žiadnu špeciálnu údržbu. Ja by som si na svoj dom v živote nadala plastové okná.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si nakoniec vybrali hybrid medzi drevom a hlinikom. Okna ako take su drevene, ale zvonku maju hlinikovy plast. Tym padom su odolnejsie voci vonkajsim vplyvom a vyzaduju ovela mensiu udrzbu. Kedze ideme stavat dom z masivu, tak plastove okna tam rozhodne nechceme.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejtinka plastove urcite nevidrzia 30 rokov a drevene niekde maju aj 100, ak vam dovtedy nesplesnivie byt,
Odpovedať
Profilova fotka
@thelma super si to zhodnotila to je ako plastova taska a latkova, alebo sklena flasa a plastova
Odpovedať
Profilova fotka
@abbeylee a nemenili ste ich nahodou len preto ze vsetci menili?
Odpovedať
Profilova fotka
@lila77 - Životnosť plastových okien je 25 – 35 rokov. Tak to píšu tu http://www.e-filip.sk/default.aspx?co... .... A to po tej dobe zaručene nebudú vyzerať tak, ako keď my sme skladali pred deviatimi rokmi tie naše drevené - proste katastrofa. Jasné že záleží od toho, ako sa o ne staráš, od manipulácie a údržby. http://www.e-filip.sk/default.aspx?co... .... tu som sa zase dočítala, že Kvalitné drevené okná majú životnosť viac ako 30 rokov. Čiže nezdá sa mi to 50% viac, ako napísal durino. Je to teda približne rovnako. ;-) A ešte, meniť okná len preto, že menia všetci...to je trošku haluz, s tým som sa teda ešte naozaj nestretla. Na to musela mať @abbylee isto iný dôvod :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?