Sú lepšie okná so zrkadlovými sklami alebo fólie?

kto máte zrkadlové sklá v oknách? alebo ste dávali dodatočne folie?
Odpovedať
že vraj dosť uberajú svetlo, či už fólie alebo sklá zrkadlové
Odpovedať
Profilova fotka
Nam dodavatel oken rekl, ze zrcadlove jsou fajn, ve dne neni videt ani ň, ale jak rozsvitis vecer, tak ze je skrz okno videt jeste mnohem vic... Takze jsme je nedali.... Pokud jsi to chtela kvuli sousedum, tak klasicka skla uz takepekne odrazi.... Ve dne k nam take skoro neni videt....
Odpovedať
Su rozne stupne "zrkadloveho" skla, cize tvrdit, ze cez ne neni nic vidno je trochu od veci. Ked si das jemnejsi odtien, tak sice pojde menej svetla ale nebude to nic dramaticke. Je to presne to iste ako folie na autach, co mozes vidiet kazdy den na cestach. Niekto ma tmavsie, niekto bledsie ale zvnutra vidia vsetci :-p Ja som si dal na okna upravu stopsol a tiez som si vyberal, ci chcem sedy, sivy atd, kedze boli medzi nimi rozdiely vo farbe a priepustnosti. http://www.sklenarstvinonstop.cz/sk/s...
Odpovedať
Máme zrkadlové okná už 6 rokov. Dali sme ich, pretože máme okná do ulice, chodník je asi 3m od okien a keď nechceš záclony je to fajn voľba. Ale musíš počítať s tým, že keď je vonku šero ( hlavne v zime ) musíš svietiť. Na druhú stranu teraz v lete zachytia teplo. Na slnečnú stranu odporúčam, na tienisté miesta veľmi nie. Ten rozdiel vo svetlosti v izbe, keď napr. otvorím okno dokorán je veľký. Dodávateľ nám udal 30%. A určite by som volila priamo upravené sklo, ako dávať dodatočné fólie. Pri všetkom, čo je dorábané hrozí, že to nevypáli zrovna podľa očakávania.
Odpovedať
treba si uvedomit pozitiva ale aj negativa. Ja som teraz v lete vzhladom na prehrievanie domu daval robit folie. Ale iba na okna na severovychodnu stranu. Tieto okna mam aj do ulice a ranne slnko cca do 11:00 mi tam svieti. V zime sa posunie juznejsie, takze mi do tychto okien skoro nesvieti. Ide aj o tepelne zisky, v lete su neziadane, ale v zime su ziadane. Preto je dobre folie/pokovovanie davat na okna, do ktorych slnko v zime nesvieti, tj tie na severne strany. Ostatne okna radsej inym tienenim(vonkajsie zaluzie atd). Vsetko samozrejme ale zalezi od priorit, niekto bude mat radsej zaluzie a obetuje teplne zisky, iny nie. Ak folie, tak do dnesnych okien(dvojskla,trojskla) jednoznacne vonkajsie, ak sa daju vnutorne, tak sklenna tabula moze prasknut. Moj dodavatel mal dva druhy , svetlejsie a tmavsie. Dal som svetlejsie, tie zachytavaju 72% infracervenych lucov. Pozor na autofolie, tie maju obvykle mensiu filtraciu a nehodia sa na vonkajsie nalepenie. kraje sa musie este zasilikonovat. Dal som bronzovu farbu (mam zlty dom, k nemu sa viac hodi tato farba). Cez tieto dve okna teraz prejde trochu menej svetla, je ale teplejsie(dane farbou), nieco ako ked sa pozeram cez bledsie hnede slnecne okuliare. Takze aj vnutri je trochu menej svetla, ale nic tragicke(ale ja mam v obyvackokuchyni aj juzne okno a terasove dvojdvere). Zvonka je vidno ovela menej, ale nie je to samozrejme ani uplne zatemnenie, cim je vonku vacsie sero a vnutri sa svieti, tym viac vidno donutra, najviac tam, kde presvitaju terasove dvere a juzne okno (cize vidno durch). Ale ked umyvam riad, tak mi uz susedia nemavaju ked idu okolo, museli by sa velmi snazit a koncentrovat sa, aby videli (ked je vonku sero). V noci samozrejme donutra vidiet, fyziku neoklames, takze zaluzie alebo ine zatienenie treba. Pokovovanie je dobra vec, len problem je v tom ze sa neda dorobit dodatocne navyse by som sa asi bal skrabancov, neviem, ako je to odolne. Dve okna u mna 140x120cm stali 120eur, dost drahe, ale volil som kvalitu a nemal som ani moc casu vyberat dodavatelov.
Odpovedať
este doplnim strucne pozitiva, zvysi sa rozsah hodin vo dne, kedy ti nevidiet donutra, cez normalny den takmer vobec(u svetlejsich folii), znizi sa prehrievanie od okien, ked do nich svieti slnko citelne, v kazdom pripade ale stale nieco prejde, zaluzie mi priame slnko dokaze stale zahriat, ale uz si citelne chladnejsie. negativa: o cosi menej svetla, co moze aj vadit, ak nie su okna dost dimenzovane, v noci plati odrazovy efekt naopak, ale musi byt vonku tma, ja mam rovno za oknom lapmu, ktora svieti riadne, takze von vidim, ked odhrniem zaluzie. Okna treba ymuvat opatrnejsie. Cena a zivotnost folii je nizsia ako okien.
Odpovedať
@hipisko a nemáš nejaké foto?
Odpovedať
@gemini06 tebe musim este odpisat. Maly bol chory a nestihala som Takze mi ako poniektori viete zrkadlovky mamae, teda cely predok. Ked je vonku slnko tak dnu je svetlo a prepusta v pohode. Nemam pocit, ze je tma ani sero. My sme riesili cely dom s rollos. Nechcem zaclony ani zavesy tak sme objednavali specialne.
Odpovedať
zrkadlove pustia svetlo dnu ale 70% tepla ostava von, aspon tak mi to bolo vcera vysvetlene...
Odpovedať
@creator nemyslim si, ze az 70%, pride mi to prehnane.. To kto ti povedal?
Odpovedať
@bejby29 predajca okien,velmi zalezi aj natom kde su okna orientovane (sv.strany)... =-)
Odpovedať
tu je clanok o zrkadlovkach, v anglictine.. Vyhody sj nevyhody. Vysvetluje aj fakt, preco administrativne velikanske budovy davaju zrkadlovky http://www.wisegeek.com/what-is-refle...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@creator nam svieti slnko od rana az do cca 16.00 v nasom pripade na stranu kde ich mame preto sme ich aj chceli. a radsej budem mat na noc zastrete ako cez den.. Inak, mame tam velmi prijemne v takychto horucich dnoch, prijemna teplota.. Ani klimatizaciu nebudeme potrebovat aj ked ju davame..
Odpovedať
a tienenie mame toto http://www.gruenbeck.co.at/virtueller...
Odpovedať
http://vsr.architonic.com/de/8200743/...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Profilova fotka
@hipisko zdravím, môžem sa opýtať, akého dodávateľa ste na tie fólie mali? ako ste za tie roky, odkedy to máte, spokojný? mohla by som Vás poprosiť foto tých "bronzových fólií", máme takisto žltý dom a viac by sa nám hodil takýto odtieň, ďakujem ( zatiaľ neúspešne hľadáme niekoho, kto by to bol ochotný lepiť už na namontované okná, za akékoľvek odporúčanie budem vďačná)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?