Sú lepšie dvojsklá alebo trojsklá na oknách?

Ahojte strecháči.Momentálne riešim okná .Doteraz som bol naklonený trojsklu.Jednoducho má všetky ukazovateľe (okrem váhy) lepšie.Dnes som sa ale dopočul nezávisle od dvoch ľudí ktorý majú okná s trojsklom ,že majú menej svetla v miestnostiach.Dokonca údajne aj kvetom sa tak nedarí ako keď tam boli dvojsklá. Viem, že celý tento príspevok / otázka vyznie divne ,ale nemám možnosť to porovnať sám ako to je v skutočnosti.Poprosím niekoho ,kto menil okná s dvojsklom za trojsklo a vie to porovnať či je tam taký rozdiel.Viem, človek si zvykne na všetko ale aj tak poprosím o reakciu.
Odpovedať
@paradisefoot Pri rovnakych parametroch skiel je to pravda. Dokonca parameter priepustnosti svetla(neviem presny nazov) by mal kazdy dobry vyrobca uvadzat popri tepelnej vodivosti a inych dalsich parametroch.
Odpovedať
@paradisefoot no ak je to pravda, tak je dobre, ze sme si vybrali trojskla... kvetom sa tak dari, ze keby sa malo este viac, sekali by sme sa cez tu dzunglu macetami. Akurat mi nejde do hlavy, ako ti dvaja ludia zistili, ze maju menej svetla v miestnosti? Vymenili skla?
Odpovedať
g – celková priepustnosť slnečného žiarenia seriozna firma takyto parameter poskytne
Odpovedať
@gashtaan mozno by stacilo castejsie okna umyvat a aj kvetom by sa darilo :-N
Odpovedať
@paradisefoot Ak dáte číre trojsklo, svetla a tepla zo slnka budete mať rovnako. U ostane zachované. Inak klasické trojsklo má asi o 15% solárny zisk a prestup svetla než dvojsklo. To je pravda. Ale neviem, či naše oko môže postrehnúť rozdiel v bežnom živote. Niekto tu kedysi dával fotku dvojskla a trojskla vedľa seba... asi @antonmesaros ? tam rozdiel viditeľný bol Našim orchideám, kaktusu a iným dvom neznámym kvetinám sa darí aj pri nečírom trojskle, okná juh a sever.
Odpovedať
oprava, vypadlo mi slovo: Inak klasické trojsklo má asi o 15% MENŠÍ solárny zisk a prestup svetla než dvojsklo. PS: okná umývam 5-6x do roka. Výhľad von a na fešného suseda potrebujem mať v HD kvalite.
Odpovedať
@paradisefoot mám aj dvojsklá aj trojsklá. Keď ťa na to neupozorním (okná nie sú pri sebe) rozdiel nespoznáš. Treba ale dať pozor na rôzne fólie a úpravy povrchu tabúľ. Už som sa stretol s tým ako si zákazník dal zrkadlovú fóliu a ešte aj úpravu na zlepšenie tep. vlastností okna a aj napriek presklenej stene skoro 3x5m veľkej orientovanej na JV bez tienenia prekážkami má v miestnosti šero ako keby zatiahol žalúzie.
Odpovedať
Profilova fotka
Mam dvojsklo v prístavbe a je to veľký rozdiel, v lete horúco, v zime zima. A kvetom sa aj tak najlepšie darí an nepriamom svetle, u nas konkrétne na S oknach
Odpovedať
Ahojte .Takze tý ktorý máte trojskla hovoríte ,že to nie je žiadny radikálny rozdiel.Ďakujem za vaše reakcie ( vtipné obzvlášť.)Takže pravdepodobne pôjdem do trojskla.Zostáva ešte vybrať profil.Mám dobré referencie na profil Fenestra Synego ,sklá Planiclear Ug 0,6. Máte niekto osobnú skúsenosť s týmto profilom od výrobcu Fenestra Zlaté Moravce?
Odpovedať
@paradisefoot ahoj my máme okná Z fenestry ZM seriózna firma, máme profil geneo 3skla aj ja som mal pocit že mám menej svetla V miestnosti. Ale sme si zvykli na to
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?