Sú bezrámové okná lacnejšie?

Zdravim, prosim Vas, kto mate bezramove okna, ako je to s cenou? Je to lacnejsia verzia ako napr. cele okno v drevohlinikovom rame? Mam CP od Janosika na okna vsetko v drevohliniku ale suma je astronomicka, tak rozmyslam, ze ci by to nebol sposob ako dosiahnut znizenie ceny. Vdaka.
Odpovedať
@klara321 Zníženie ceny dosiahneš napr. vtedy, ak si dáš plastové okná. Čo si čakala, keď si si dala naceniť drevohliníkové okná? Že budú vo výpredaji?
Odpovedať
@klara321 Bezrámové drevené okná rozhodne nie sú lacnejšou alternatívou drevohliníkových. Aj bezrámové majú rám ;-) My sme napr. na náš dom dostali najlacnejšu ponuku na drevohliníkové okná 20.900€ a bezrámové za 25 500€ x-) Ak je to vysoko nad vaše fin. možnosti, poobzerajte sa po plastových. A vôbec to nemyslím uštipačne. Mimochodom, aj plastové okná môžete mať v dizajne hliníka ;-)
Odpovedať
@chrobak7 Boze toto je odpoved, ja som necakala, ze budu vo vypredaji, cakala som, ze budu drahe, ale nie az tolko. A k plastovym oknam, ja si dom nemienim znehodnotit, mam velke zasklene plochy, nie je je to katalogovy dom. Pytala som sa na bezramove okna, tak ak nemate konstruktivnu odpoved, tak prosim ani nereagujte.
Odpovedať
@yasna Ja viem, ze maju ram, ale odpada tam napr. ta hlinikova kapotaz, tak preto by som ocakavala ze budu lacnejsie. O plastovych oknach ani neuvazujem. U mna su tie okna v desiatkach tisicoch, ponuku od Janosika mam na 90tis., cakala som tak 60-70. No nic, budem hladat moznosti priamo s vyrobcom a snad tu cenu trochu znizime.
Odpovedať
@klara321 Treba si dať naceniť viacerým výrobcom okien. Ponuky sa môžu pri takej sume už naozaj výrazne líšiť a možno sa niekto priblíži vašim predstavám. Skúste aj firmu Drevar pri Nitre. Nám dali najlepšiu ponuku zo všetkých oslovených. Veľa šťastia ;-)
Odpovedať
Hocijake okna zateplite az po ram, a budu z vonkajsej strany bezramove. Zvnutra oblozte ram drevom, a budu krasne bezramove aj z vnutra.
Odpovedať
@klara321 lacnejsie urcite nebudu, mala som nacenene aj tie (Slavona) a myslim, ze boli drahsie ako drevohliniky..tiez by som cakala nizsiu cenu.. A urcite si daj nacenit viacerym vyrobcom.
Odpovedať
@ultrarecall Ak má veľké presklené plochy, ktoré zatepľovať nebude, ale ich len poskladá k sebe, tak určite z rámových bezrámové neurobí :-) A myslím, že to ani nebolo prvotným zámerom. @blacklady Rovnaká skúsenosť x-)
Odpovedať
@klara321 podla mna budu bezramove este drahsie, ako tie drevohlinikove. Predsa len, je to "vacsia vychytavka", tak si to daju aj patricne zaplatit. Ze plastove okna znehodnocuju dom pocujem prvy krat. =-)
Odpovedať
Ak nechces plast, daj si celohlinikove. Lacnejsie su napr profily Aliplast, drahsie Heroal alebo Schuco. Nam ale vysli drevohliniky od Drevara lacnejsie ako hlinikove Schuco od Fenestry. Viem, ze napr. Prazak a Kunaj ma drevohliniky este lacnejsie a tusim podobne ako Drevar nam vychadzal aj Mintal. Oslov viacerých, nenechaj sa odradit. Pri takej velkej zakazke Ti daju urcite zlavu. My sme ju pri osobnej navsteve dostali.
Odpovedať
@megdesign a snad si počul že by najlacnejšie okna= plastove okna zhodnotili viac dom ako ine? bez uražky
Odpovedať
@martinmatko nepocul som ani to, ze drevenne ho nadhodnotia....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kreola dnes mi prisla ponuka od Makrowinu na 66tis. Tak to by uz slo. Zatial tam zlava nie je, ale snad na stretnuti este nejaku daju. Ono je ti asi o profiloch, Janosik robi len bezfalcove profily asi preto ta cena. Ale som prekvapena ako Makrowin reagoval ked som tam volala, ja som myslela ze moja zakazka je velka a chlapik na to ze to nie je velka zakazka ze bezne nacenuje okna za 100tis. Eur. ]-( hmmm
Odpovedať
@kreola z drevara nemam dobry dojem. Najlepsi dojem urobil Janosik ale ta cena....
Odpovedať
@klara321 jasne hrali na teba kino, nacenuju okna za 100 000, ale koli tomu asi moc nepredavaju :-)
Odpovedať
@megdesign tak určite dom postaveny z ekomaterialov s kvalitnymi vyrobkami z dreva/okna dvere nabytok podlahy/ je vyšši level ako dom s vyrobkami na baze plastu...
Odpovedať
Profilova fotka
@klara321 my berieme momentálne od Drevara drevohlinik, mam dve cenové ponuky a bezramove sú drahšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúste si dať niektoré okná ako fix.
Odpovedať
@nadula01 maju toho nejak vela, aj my cakame na okna od nich, cca o mesiac by mali montovat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kreola no veľa veru, my budeme mat až v marci. Ale tak nám to nevadí, chceme to nechať tak cez zimu stat
Odpovedať
@nadula01 davat drevene na zimu je riziko, museli by ste mat zabezpecene odvetravanie vlhkosti, inak by mohlo dosjt k ich poskodeniu, take mam info od vyrobcov. Vsetci maju neskutocne dodacie doby 4-5 mesiacov :-( A robit okna iba podla projektu vopred bez zmerania otvorov chce malokto...
Odpovedať
@rkorba ani by som nepovedala, pre istotu som si popozerala aj hospodarske vysledky oslovenych okenarskych firiem a Makrowin ma obrat jeden z navacsich, takze podla toho predavaju vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@klara321 všade je taka situácia, je stavebný boom =-). Súhlasím s tou zimou, ja by som to ani nechcela dat teraz
Odpovedať
@nadula01 My by sme ich uz radi mali, pretoze teraz stoji stavba a nemoze sa robit vo vnutri, resp, elektrikar nechce, ked nie je uzavreta stavba. Cakat do budúceho roka s otvorenou stavbou uz nechceme, tak dufam, ze to stihneme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kreola tak ešte nie je zima, držím palce nech je to čím skôr
Odpovedať
Profilova fotka
@klara321 ja som mal od janosika ponuku jednu z tych lacnejsich dokonca som o nich aj rozmyslal, pokial som si neopyta technicke vykresy okien, maju slabe profily, tak ako aj makrowin, smejdy, 74mm najslabsie okna na trhu ,, teda z tych znamych firiem,
Odpovedať
@jblaze Jejha, tak este aj na toto si musim dat pozor? :-( Ved oni sa prezentuju akoze sa orientuju na luxusne nehnutelnosti, tak by potom tie profily mali mat kvalitne, no nie? Uz ma z tych okien hlava boli....
Odpovedať
@jblaze A od koho ste si nakoniec dali okna?
Odpovedať
@kreola Oslovila som dnes toho Drevara a hned ma upozornili, ze maju toho vela a montaz najskor az koniec marca. No ja som este ani stavat nezacala a to uz si mam popredu rezervovat montaz okien a platit nejaku zalohu? no super...
Odpovedať
Profilova fotka
@klara321 zvoli som mintal, a nelutuje, pomer cena kvalita, prevedenie prace, motaz, komunikacia, vsetko super. ano aj ja som tak bral janosika, aj som sa neskutocne potesil cene, ale nie na dlho hned som ho vylucil so zoznamu :) ,, drevar mi dal schvalne vysoku cenovu ponuku pretoze som z vychodu a nerobia radi montaz mimo svojho posobenia, povedali mi to na vystave osobne
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?