Styrodur pod okná

Je dobré dať pod okno styrodur? Nemôže časom "sadnúť"?
Odpovedať
@littlesnake okno musi byt položene na pevnych podložkach v množstve min 2ks podla dlžky ramu. lebo by sa inak mohlo stat že ti rokmi sadne a potom by sa neotvaralo dobre. ja som si pod okna dal podla laseru do stavebneho lepidla podložky 10x10cm (lebo mam ramy drube 11,5cm)na tie potom po vytuhnuti som položil okno s komprimovanou paskou ktoru som lacno zohnal, a z vonku styrodul na špaletu 4cm po celom obvode. do vnutra dam už asi iba 2cm na špaletu. keby som to robil znovu dal by som tak ako sa pytaš. cely stavebny otvor by som obložil styrodulom aspon 4cm(pod veniec aj viac) v mieste kde by ležali okna by som vyrezal otvori 10x10cm a až na tehlu podložil podložky do lepidla. tie možu byt drevene alebo plastove. taketo okno vytesnil a ukotvil. ked daš na špalety styrodul -moj nazor nemusiš okna olepovat žiadnymi paskami lebo je nenasiakavy.
Odpovedať
Ja som to urobil tak ze do styroduru som pod ram urobil výřezy a vlepil dubove drievka a na tie drievka okenary davali plastove podlozky.
Odpovedať
na vyrovnanú spodnú čásť pre osadenie okna je asi zatial styrodur,alebo iný XPS polystyren najlepším riešením. O zateplení špaliet z exteriérovej strany sa rozpisovať nebudem.Beriem to jako samozrejmosť pri vonkajšiom zatelení budovy. S drevenými podložkami radšej opatrne.Drevo , hydroskopickým vlhnutím a vysycháním sa zvetšuje,alebo zmenšuje hrúbka bunečných stien a tým dochádza k bobtnaniu,alebo zosychaniu dreva.
Odpovedať
@construction ved preto som daval vysusene dubove drevo.A mi nechci povedat ze za 30 rokov sa drevo ktore je vlepene do xps bude mat za nasledok nejakeho sadnutia okna,alebo nieco podobného.
Odpovedať
to zosychanie by tam bolo zanedbatelne pri použiti sucheho dreva, ale ak by mal niekto obavy tak by stačilo suche pevne drevo dat nastojato a ešte predtym pripadne zo 2-3x ponatierat trebars duvilaxom. pri dlžke 5cm by mohlo pracovat v pozdlžnom smere maximalne v stotinach milimetra.
Odpovedať
poruchy zosychania dreva sú častejšie u drevených podlahovín. Pri montáži okien sa často používajú drevené klinky z tvrdého dreva.Montážnici okien tieto drevené klínky doťahujú až po konečné správne usadenie.Vetšinou sa to doťahuje k prekladu okna -/ čo nieje správné/ za pomoci dotiahnutia spodných drevených klínikov.Zbytok sa zapenuje PUR penou.Pokial je okno osadené takto napevno pri ponechaní dolných drev.klínkov je tu pravdepodobnosť,že si časom drevo vezme buďto zbytkovú vlhkosť zo stav.materiálov /novostavby,rekonštrukcie/ alebo tiež zo vzduchu./následok je rovnaký-prasknuté sklo v dolnom rohu okna/ Pri sporoch o náhradu škody /v takýchto a podobných prípadoch/ v rámci reklamácie sa zisťuje osadenie okna/ izolačné dvojsklo,prípadne trojsklo/ v ráme a následne osadenie celého okna v stavebnom otvore a jeho prevedenie zhladiska technologického postupu výrobcu daných okien a noriem. Len toľko na vysvetlenie.
Odpovedať
@construction to čo si popisal s tym suhlasim keby to boli okna usadene na mokrych tehlach a navyše v miestach kde nie su stlpiky pripadne velmi hrubými drevenymi suchymi materiálmi . ak vychadzaju hrube podložky treeba použit najskorej tehlu alebo porobeton - toto je ale len pri otvoroch na staršich domoch oknach kde majitel šetri každe euro na montaži. na novostavbach by z dnešneho pohladu takyto divoky sposob nemal existovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?