Strešné vylezove okno

Dobry, chcem sa poradiť, dvojposchodovy dom, v obývačke komín ku krbu, rozmýšľam teraz ci urobiť hore vylezove okno, len zase treba aj schody z chodby na 1 poschodí do podkrovia a zase asi nejaký ďalší malý rebrík potom cez vylezove okno ku komínu a nosiť cez dom stetku na vymetabie cez celý dom, alebo dat po streche naslapy a chodiť po streche bez toho aby som nosil bordel po celom doma, finančné to je možno aj to isté tie naslapy sú tiež dosť drahe strecha je tondach samba 11 a tondach ma len také univerzálne naslapy, tie rozmýšľam dat na každý druhý rad škridle, ako to mate vy? Ďakujem sklon strechy 28stupnov
Odpovedať
@rudy5 Vôbec to nerieš. Okno na streche je zbytočnosť. Ak pôjde kominár na strechu, aj tak si zoberie rebrík a vylezie niekde zvonka. Nebude liezť cez nejaké okienko na povale. Po streche sa dá chodiť v pohode, netreba tam dávať nášľapy. Pokiaľ nebude dupať ako na diskotéke, tak ku komínu prejde bez problémov a nič ti nepoškodí. Ja bežne chodím po streche, keď je treba. Akurát miesto pracovných topánok si dám tenisky. Škridla udrží záťaž vo váhe osoby.
Odpovedať
Komínar tam chodiť nebude to budem robiť ja, krytina je tondach samba 11 glazura a na tej sa dosť šmýka tak preto to riešim, má ju aj sused a on ma skoro taky sklon ako ja a je to také o dušu smyka sa na nej , pri komíne dám isto ten naslap lebo stat na takej krytine a vymetat komín je o dušu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?