Stresne okna do strechy so sklonom 12 stupnov

Ahojte, osadzal prosim niekto stresne okna (Velux/Fakro/ine) do strechy so sklonom 12 stupnov? Predajcovia okien mi hovoria, ze tam musim prikupit a domontovat prizdvihovaci profil, aby bolo okno nad 15 stupnami - co je teda minimalny sklon pre standardne stresne okno. Ucel okien je vyhradne dosvetlit kuchynu - neplanujem ich otvarat kvoli vetraniu (v dome bude riadene vetranie s rekuperaciou). Nahlas rozmyslam, ci ten sklon potrebujem dodrzat ak neplanujem okna otvarat. Aktualne je strecha zakryta Terran betonovymi skridlami, ktore su na vodotesnej folii (predpisanej gramaze pre tento sklon strechy) na plnom zaklope. Ma niekto s takymto skusenosti? Vopred vdaka.
Odpovedať
Stresne okno je jedna z najhorsie doriesenych sucasti novostavieb dneska. Ak mozes, vyhni sa oblukom. Zdroj potencialnych problemov do buducna. Ak Ti ide len o svetlo, rozhodne to ries ako svetlovod.
Odpovedať
@kejsix Vdaka za info. Este tam mam taku vec, ze cez leto to musim vediet okolo obeda zatemnit (okno bude orientovane juzne v Senci :) ). Neviem ci sa tie zatemnovacie minimarkizy robia aj na svetlovody.. ak by mal niekto funkcny a odskusany tip, budem rad za info..
Odpovedať
@kenny123 Nebol by skôr lepší strešný svetlík? Tie sa montujú aj ploché strechy hlavne do výrobných hál ale videl som to aj osobne keď sme boli na návšteve v jednej firme a takto mali presvetlenú kanceláriu. Lebo pri tom strešnom okne má predajca pravdu min 15° a keď to podložíš už to nevyzerá dobre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?