Strešné okná a vaše názore na ne

Ahojte! Rada by som počula Vaše názory na strešné okná. Máme totiž dilemu kvôli strešným oknám v detských izbách v podkroví. Izby majú pôdorysný rozmer 3,4x3,6m a presvetlené sú balkónovými dverami šírky 1m + strešné okno. Chceli by sme tie strešné okná vypustiť, zdajú sa nám zbytočné, bojím sa, že zbytočne uberú priestor, do ktorého nebudeme môcť umiestniť napr. skrine a pod. a navyše neviem, či pri daždi nepôsobia strašne hlučne... Ďakujem za každý názor a každú radu :-)
Odpovedať
1
2
6
my osbne sme mali mat tiez stresne okna ale nakonies sme ich vypustily po tom ako sa nam niektory znami stazovali co ich maju a lutuju zi dali.ale to je len moj nazor.mozno niekto kto ich ma si ich bude chvalit a iny na ne nadavat.
Odpovedať
Mio91, ano, budem Ti oponovat. ;-) My mame az 5 stresnych okien v podkrovnych izbach a sme maximalne spokojni. Okna izbu rozjasnuju, je tam viac svetla, da sa pozorovat obloha :-N Samozrejme, musis najst cloveka, ktory je majstrom vo svojom fachu, aby ich dobre osadil, aby nepretekali. Zvonka mame rolety a ak poriadne prsi, zatiahneme, takmer nic nepocut. Pri drobnom dazdi je to dobra uspavanka ;-) A po okno v podkrovi aj tak nevmestis velku skrinu a male skrinky si pod ne mozes aj tak dat.
Odpovedať
Pretekania sa nebojíme. Chceme kvalitné okná a osadené odborníkmi. S tou skriňou som to myslela tak, že ak tam bude okno, skriňu tam už nedám. mio prečo sa sťažovali? čo konkrétne im vadilo? ame ďakujem za typ s tými vonkajšími roletami!
Odpovedať
Kattulka, vonkajsie rolety su dost drahe, ale stoja za to. Mame konkretne od Veluxu. Okrem zadrzania zvuku a hluku, su vyborne v lete - pri zatiahnuti sa v podkrovi udrzuje prijemna teplota, nemas rozhorucene izby a v zime zasa rolety posobia ako dobra izolacia voci uniku tepla pri kureni. Takze.....vyhoda nad vyhodu. Prajem dobre rozhodnutie. ;-)
Odpovedať
Ďakujem Ame! máme ešte trochu času, tak uvidím, ako sa rozhodneme :-)
Odpovedať
ame ale ved ako som pissal vela ludi ma vela skusenosti.poznam takych co to lutuju a pritom maju okna od veluxu ale niesu spokon\jny ale aj takych co si ich pochvaluju.ja len pisal svoj nazor.
Odpovedať
mio prosím ťa napíš viac o problémoch s oknami... budem ti vďačná!
Odpovedať
niektory co poznam sa mi stazovali ze im preteka do vnutra a nie okolo ramu ale cez okno aj ked ho mali zavrete.taktiez sa im zdalo ze tam mali stale chladno.a zadalsie su na to dost drahe doplnkya to sa vam potom jedno okno vysplha aj na 15000sk.ale ak ma niekto aj dobre skusenosti tak nech tu povie.a este jedno ak budes kurit drevom alebo mat drb tak sa prichistaj na castejsie umyvanie okna.
Odpovedať
Profilova fotka
caute, tak k teme stresne okna....velmi sa mi pacia a stale som tuzila po stresnych oknach....ale po trojrocnom zivote v prenajatom dome so stresnymi oknami som od toho upustila......krasne su....nezatekaju, kvalitne...ale co mne dost vadi...pri silnejsom dazdi to nieje az o takej romantike ako som si prestavovala, :-D umyvat pravidelne kazdy druhy tyzden, kedze sa zanasaju ovela rychlejsie ako obycajne tiez nieje sranda, :-p kedze ich mame dost vysoko ani s tymi polohami pri umyvani to nieje zabavne...a pozerat na zadrbane okna nedokazem....este ked sa ti tam vykadi vtak. :-p ...cez leto mame vkuse zatiahnute, kedze inac by sme sa uvarili a v zime unika teplo.....takze v lete si vyhlad neuzijeme a v zime mrzneme...:))....takze kedze staviame stresne okna bola prva vec od coho som upustila. :-D ..aj co sa tyka financnej stranky, kedze sa strecha riadne predrazi ;-( ...ale kazdemu vyhovuje nieco ina...este raz v izbe posobia krasne....a cim vacsie tym krajsie :-D :-D :-D ...ale....
Odpovedať
ja som skor uvazoval dat svetlovady od veluxu ako nad stresnym oknom.ale tie su zatial este drahe.mozno snad neskor ked zlacneju.
Odpovedať
ja mam v mojom projekte, co chcem stavat (Kompakt42) tiez navrhnute stresne okna. Jeden tento dom, co uz je postaveny, som bol pozriet osobne. Ti ludia to riesili tak, ze zrusili stresne okna v podkrovi (okrem schodista a WC) a na izbach, kde su balkonove okna, pridali este po jednom klasickom okne. Vypadalo to pekne a izby boli aj dost presvetlene. Tiez sa stazovali na hluk pri dazdi uz len z tych dvoch okien nad schodistom a WC.
Odpovedať
no prevažne mi obavy z nevýhod potvrdzujete... začínam sa utvrdzovať v tom, že by som ich asi vynechala, ale priateľ na nich dosť nástojí... :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj moj priatel nastoji na stresnych oknach a myslim ze su aj nevyhnutne u nas :-) len mu asi zkrešem tie rozmery a pocet :-N
Odpovedať
veď práve - ja mám pocit, že v tých detských izbách potrebné nie sú, len potrebujem nazbierať argumenty...
Odpovedať
ahojte! mám otázku na tých z vás, ktorí si dávali strešné okná. akú značku máte? my sme sa rozhodli pre velux, pretože zatiaľ sme sa stretli len s pozitívnym referenciami. zaujímalo by ma, kde ste okná kúpili a kto vám ich montoval? pretože tieto okná predávajú v hociktorých stavebninách, ale velux má na stránke len istý zoznam partnerov... tak neviem, či ísť priamo cez velux alebo to zveriť firme, ktorá nám bude robiť komplet strechu, pretože ich majú tiež v ponuke... ale nie som si istá, ako to bude so zárukou. vopred ďakujem za rady :-)
Odpovedať
aj mna to zaujima =-) tiez chceme velux... mozno si to dame spolu so strechou =-)
Odpovedať
kattulka, hviezdicka13j, my sme kupovali okna Velux zo stavebnin, z ktorych odoberame vsetok stavebny material. Montoval nam ich pan, co nam robil strechu, mal certifikat na osadzanie stresnych okien a tym padom mame od neho na osadenie aj zaruku.
Odpovedať
ame prosím ťa a pamätáš si jeho meno? len aby som si vedela pozrieť, či ho uvádza velux na stránke.. lebo aj naši strechári velux montujú, ale na tej stránke uvedení nie sú... môžeš mi ho prosím ťa poslať cez IP - aby sme tu náhodou neporušili nejaké pravidlo ;-)
Odpovedať
kattulka, nestudovala som stranku Veluxu,ale myslim, ze tam uvedeny nebude, posielam info do IP
Odpovedať
ďakujem veľmi pekne! máš pravdu, nie je tam a to ma utvrdilo v tom, že ak aj má certifikát, nemusí tam byť uvedený... lebo sa mi nezdalo, že by to tak veľmi niektorí stavebníci propagovali, keby nemali certifikáty - lebo v konečnom dôsledku by obabrali len sami seba...
Odpovedať
Vela montaznikov striech ma sucasne aj certifikat na osadzanie stresnych okien a popritom, ako pises, nemusia byt uvedeni na stranke Veluxu. Neviem si predstavit, ako by to vsetko stihali len ti, co su tam uvedeni, by pracovali nonstop. :-)
Odpovedať
asi tak nejako... aj sa mi to zdalo čudné, preto som chcela počuť hlas ľudu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
anabel • 6. sep 2008 o 16:19 ahojte chcem sa spýtať, aké máte skúsenosti so strešnými oknami v zime? My máme 4ks tento rok ich budeme mať prvú zimu.Nerosia sa vám? Netečie voda dole stenou?Niektorí ma strašia žeby strešné nechceli kôli tomuto.Na jar sa chceme sťahovať do nového domu.ďakujem zuzmag • 9. sep 2008 o 16:04 ahoj mi mame naplanovane len jedno strešné okno a tiež nás odhovarajú aby sme si ho nedávali lebo sú s nimi len problémi ako spomínaš... že v zime ho neotvoríš keď je na ňom veľa snehu a pod.....tak tiež nad tým ešte uvažujeme ;-) loginka • 9. sep 2008 o 17:04 ahoj, aj my mame 2, este sa len ideme stahovat, ale tesim sa z nich podla mna sneh nebude problem, teraz uz aj tam malo nasnezi a keby aj trosku pootvoris a on by mal zist pekne dole anabel • 10. sep 2008 o 08:07 no ja ich v zime nepotrebujem otvárať (ak bude sneh) v každej izbe máme aj veľké balkónové okno takže s vetraním problém nebude.Máme ich tam hlavne kôli väčšej svetlosti a máme super výhľad :-) kali23 • 10. sep 2008 o 09:44 anabel... suhlas... aj klasicke okno sa ti zarosi, pokial nebudes primerane vetrat a vykurovat... to sa riesilo v inej teme... mne sa zarosilo v zime stresne a bola to moja chyba... vecer som v izbe (este nezariadenej so snizenym stupnom kurenia kedze ju zatial nevyuzivame) vyvesila pradlo a zatvorila dvere, rano som skoro odpadla... vznikol tam taky kondenz... bola navlhnuta aj stena pod stresnym... takze ponaucenie kurenie nastavene vsade rovnako a dvere pootvorene... ;-) a samozrejme vetranie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
rocky11333 • Dnes o 13:58 Mám na Vás 2 otázky. Prvá je že či su vhodné strešné okná aj so severnej strany strechy a aké mate skúsenosti s oknami od Veluxu.
Odpovedať
ahojte, byvam v dome, ktorý ma strešne okna - 4 ks. ja konkretne mam v izbe jedno a nikdy by som ho nevymenila za svetlovod. urcite zvlast do detskej izby by som ani neuvazovala - ma to dve veci - svetlost + vetratelnost. este nikdy som nepocula, ze by voda z okna stekala po stene. ikke - mam okna od Velux a maximalna spokojnost konkretne http://www.velux.sk/vyrobky/stresne-o... a k tomu mam vnutornu roletku Zatieňovacia roleta RHL/RFL/RML/RSL v RD so stresnymi oknami byvam 5 rokov a zatial som neprisla ani na jeden minus. naopak, neviem si ich vynachvalit a preto pri stavbe nasho domceka to bola prva podmienka. okna su vhodne z kazdej svetovej strany. svetlovod by som davala iba tam, kde nie je ina moznost denneho svetla :-D
Odpovedať
Ahojte, my sme dali 6 stresnych od Velux Group - TYREM2000, su namontovane zatial 5 mesiacov a ani naznak po zatekani, no uvidime co nas caka do buducna. Predajcovia hovorili ze maju o nieco jednoduchsie riesenie, vraj kvalita rovnaka ako Velux, ale cena neporovnatelne nizsia,....
Odpovedať
Ahojte, ja teda este nebyvam, stresne okna vsak uz mam nahodene, neviem ako to bude do buducna so zatekanim, alebo rosenim, alebo umyvanim....... chcel som len povedat, ze stresne okna nenormalne presvetlia priestor. S nimi proste interier vyzera uplne inak, takze odporucam...
Odpovedať
Tak a už máme konečne strešní okná od Veluxu. Rozhodol som sa pre 4 kusy a s tym presvetlenim priestoru to je fakt pravda.Zistil som to až ter keď ich už mám. Tak uvidíme po prvej zime ako to snimi bude ale teraz už viem povedať že zima v izbe nie je aj keď je tam strešné okno a pritom je osadené so severnej strany.
Odpovedať
je vhodne dat stresne okno do kupelne? Ja by som najradsej nemala ziadne, hlavne kvoli tomu, ze su dost drahe, ale tomu kupelnovemu sa asi nevyhnem, kedze inak by tam bola absolutna tma ;-)
Odpovedať
tinkerbell podľa môjho názoru je okno na kúpeľni dôležité (či už strešné alebo iné), jednak kvôli presvetleniu a jednak kvôli vlhkosti, ktorú najlepšie odvetráš oknom... my máme tiež kúpeľňu v podkroví a máme tam strešné okno (je síce ešte novučké a ešte nebývame), ale vybrali sme si poplastované - od veluxu - je biele, takže sa nám tam aj viac hodí a plast+vlhkosť je lepšia kombinácia ako drevo+vlhkosť - aj keď samozrejme aj drevo je ošetrené, ale zdalo sa nám to istejšie a navyše sa nemusíme starať o údržbu ;-)
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?