Stavebny otvor Ytong/Porfix - zima

Profilova fotka
Ahojte, ako ste riesili stavebny otvor pri Ytongu/porfixe? zostali mi tam drazky a potrebujem ich nejako zarobit. Stavebne lepidlo nechcem pouzit lebo nie je thermoizolacne a moze vzniknut tepelny most. XPS doska sa mi tam nezmesti. Nejake rady? Ako to spravit v zime? uz je vonku v noci aj pod 0 tak neviem ci mozem pouzit klasike lepidla/omietky. Dakujem
Odpovedať
@benjamin_kovacs skús dať fotku. Lebo z toho, čo si napísal, asi nikto nebude tušiť, o aké drážky v stavebnom otvore sa jedná.
Odpovedať
@benjamin_kovacs @megdesign Zrejme myslí drážky styčných plôch (pero-drážka) V drážkach nemá zmysel riešiť tepelné mosty. Ak okno lícuješ zarovno s vonkajšou rovinou obvodových stien, tak drážka ja prekrytá rámom okna, kde sa strieka PUR pena. Z vonkajšej strany sa rám prekryje na 1/3 EPS. Nevzniká tam žiaden tepelný most. Môžeš to spokojne vyplniť zvyšným lepidlom na pórobetón, alebo flexibilné lepidlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks ano myslel som tie pero-drazky. a viete poradit aj nejake lepidlo ktore je mozne pouzit aj v zime? ytong ma zimne lepidlo ale ine som nevedel najst
Odpovedať
Profilova fotka
Zbytocne to vobec zaspravovat urobi sa to naraz so spaletami. Jedine tak zuby osekat.
Odpovedať
@benjamin_kovacs používam lepidlo Den Braven Lepiaci stierkový tmel Fasáda UNI - vodovzdorné a mrazuvzdorné. V OBI ho majú za 6,99€. Pokiaľ sú teploty nad 0°C, môžeš ho spokojne použiť. Na pórobetóne drží perfektne. @wolodymyr odporúčam drážky a kapsy zalepiť, kvôli vnútorným okenným páskam.
Odpovedať
@benjamin_kovacs a to ti stavebné otvory vyšli tak, že si nemusel rezať? Ja som rezal skoro každú tvárnicu, čo zasahovala do stavebného otvoru. Tie, čo vyšli na "presno", som len buď zarezal pero, alebo zatrel lepidlom, ktorým som lepil tvárnice, drážky a kapsy...
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks problem je ze v noci klesa teplota pod 0 stupnov. ale tak snad to prezije 🙂 skusim to lepidlo z obi. @megdesign nemyslel som na to.
Odpovedať
Profilova fotka
Teplota podla mna nebude problem, ale nemas to zbytocnu robotu?
Odpovedať
@okro1 určite to nie je zbytočná robota. Moji oknári to vyžadovali. Pripraviť stavebný otvor tak, aby bol celistvý, súdržný, bezprašný - zabezpečiť rovinu na nalepenie okenných pások. (pera zbrúsiť, drážky a kapsy vyplniť) Je to práca na 2 hodiny max. @benjamin_kovacs teploty sa neboj, lepidlo vytvrdne. Skôr si odsleduj, aby do 24 hodín po aplikácií nepršalo. Koncom týždňa plánujem s tým lepidlo zatrieť - prekryť vonkajšie aj vnútorné okenné pásky.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks ok skusim a snad nebude prsta. Teraz som muroval z ytongu a lepidlo 2 dni trvdlo. cez den teplota 6 7 stupnov ale v noci uz bolo okol 0-1. @okro1 tiez to vyzaduju okenari, hlavne kvoli paskam, inac by pasky boli zbytocne. Dokonca vyzaduju spravit fasadu pod garazovou branou z vnutornej strany, tak este musim zistit ako spravit komplet fasadu pod garazovou branou, mozno to dam tiez s tymto lepidlom 🙂
Odpovedať
Ja som pred vymeranim okien zoskrabal porobeton do roviny. Pred montazou som dolepil XPS na preklad, zatrel lepidlom a zatrel aj ostatny priestor okolo ramu. Montaz som mal na expanzne pasky, takze nejaka nerovnost a prasnost by tomu asi nevadila, ale pre dobry pocit som to spravil.
Odpovedať
Profilova fotka
@benjamin_kovacs tak potom okej, potom som nic nepovedal 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?