Stavebny otvor okna

Profilova fotka
Dobry den,chcem sa spytat na stavebny otvor okien som vo faze murovania stvrtej rady a neviem co je lepsie.Mam rozmer okien 1500x1500 a neviem ci mam spravit stavebny otvor vacsi koli zatepleniu alebo az ked bude okno osadene a potom dam 3-5 cm EPS na spalety.Dakujem
Odpovedať
Toto by aj ma zaujimalo. A este ak budem mat interierove dvere 80 a 70ky aky stavebny otvor mam dat? A vchodove 100cm.
Odpovedať
Oknari si zameraju otvory sami, obkladat vnutorne spalety epskom je zbytocne, z vonkajsej strany je to mozne bez problemov (prekryje sa ram okna). Otvor dveri na interierove oblozkove zarubne sa rata ako sirka dveri + 10cm. Na vchodove sa to rata podla sirky profilu/ramu, treba sa opytat u vaseho dodavatela dveri, ak staviate z porobetonu, tak pripadne rozsirenie otvoru je bezpredmetne (je to otazka par minut).
Odpovedať
@stowasser dakujem za radu. Ano staviam z porobetonu.este neviem ake vchodove dvere, takze profil nepoznam.
Odpovedať
@gaspy Súhlasím so @stowasser . @originalx Vchodové na svetlosť 80 cmmajú mať otvor 95 cm, na svetlosť 90 cm otvor 105 cm. Pozor aj na výšku prekladu, vchodové potrebujú tuším 210 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam vsade otvor dveri +15 cm 90 dvere 105 cm atd.takze vravis ze mam davat eps az ked budu namontovane okna a dat tam 3 cm aby sa mi dobre otvarali a co na preklad?
Odpovedať
@radopp pozeram projekt a vchodove dvere su 1000/2260 to bude asi cisty otvor, ze? interierove su 800/1970 a 700/1970, to teraz nechapem ci je cista miera pre otvor dveri 80 a 70, lebo hadam na izbach nebudu 70ky a na kupelni 60ky akbyto malo byt uz aj s tymi 10cm navyse.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam v izbach naprojektovane 80 tky a stavebny otvor 950 mm kupelna 600 a stavebny otvor 750mm ale dam vacsie na kupelny 70 tky,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@originalx tak ako to teda bolo s tymi otvormi na dvere? dik
Odpovedať
@ultrarecall Ak máš dobre urobený projekt, tak v projekte je uvedený aj rozmer dverí, ktoré budú osadené, aj rozmer otvoru, ktorý má byť pre dané dvere urobený. V príspevku od originalixu je pre dobrého stavbára hneď zrejmé, že rozmer 800/1970 a 700/1970 je rozmer dverí a nie otvoru. Buď si veľkosť otvoru na základe týchto údajov vypočíta sám, alebo je to v projekte. Pozri priložený obrázok, ako som mal v projekte vyznačené otvory a veľkosti dverí.
Odpovedať
@ultrarecall tak ako napisal chrobak7
Odpovedať
@chrobak7 @originalx dakujem. Mozno preto si tam mal to info lebo si mal realizacny?
Odpovedať
Mňa učili o výrobných a skladobnych rozmeroch okien. Ak je za kótované 150x150 tak taky ma ostat otvor po odmietnutí. Otvor ma byt 151x151 (skladobny rozmer) okno 148x148(výrobný rozmer). Hovorilo sa tomu unifikacia v stavebníctve. Dnes okná všetci merajú po ukončení pretože sú vyuceni pekárni, čašníci, kuchári...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@daralbajda nebola to skor unifikacia v komunizme? Pamatam si ako na ulici mali vsetci rovnaku kuchynu, okrem susedy, ta mala lesklu cervenu.
Odpovedať
@ultrarecall nie ved aj autá sa vyrábajú unifikovane, pneumatiky, motory.. To len teraz každý meriaa aj tak mu vyjde chuiovina. A okná sú potom drahé ako keby boli z mramoru... Všetko atypické je o 100% drahšie.. Ale to by si musel trochu rozumieť ekonomike. Aj Ford vyrábal auta na páse. Nie každé iné...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?