Spravili sme okno, ktoré nie je v projekte. Čo teraz?

Ahojte, poprosím vás o radu. Staviame v ešte nezastavanom území, najbližších susedov máme cca. 45 metrov. Problém je, že sme pre presvetlenie pridali okno v kuchyni, ktoré nie je na projekte. Logicky, nie je to obytná miestnosť. Stačí mi pred kolaudáciou podať zmenu projektu stavby? Na obecnom úrade mi asi veľmi neporadia, keďže spolupracujú so spoločným obecným úradom čo sa týka záležitostí stavebného úradu. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
kedze tam este nemate ziadnych susedov, nemal by byt ani ziaden problem-tych 45 metrov je velka vzdialenost, problemy su hlavne v priamych a blizkych susedstvach. Myslim, ze postaci ta zmena v projekte ako pises.
Odpovedať
Kuchyna nie je obytna miestnost len do velkosti 12m2, ak ma viac tak uz je
Odpovedať
@kaiak @cubicomp Ďakujem za rady, je to tak ako vravíte. Volala som na spoločný stavebný úrad a tam mi povedali, že keďže je to neobytná miestnosť, stačí pred kolaudáciou podať zmenu projektu stavby.
Odpovedať
Ty si mozes urobit zmeny ake uznas za vhodne...ja som si tiez pridala kvoli presvetleniu okna...dokonca az 4...a nikam to nehlasim..a poradil mi to moj projektant..
Odpovedať
@katulik11 sak jasne, uvidis co ti povedia pri kolaudacii na ne, ci im nebudu vadit :-)
Odpovedať
@cubicomp my sme zmenili takmer všetky okná od rozmerov až po umiestnenie, zastavali priestor v projekte ako terasa a kolaudácia bola bez jediného problému. Komisii sme iba doplnili z projektu pôdorys s dokreslenými zmenami. Urobil som to na oskenovanom pôdoryse fixou a orazil mi to projektant čo robil osadenie domu. Žiadny problém, žiadny poplatok.
Odpovedať
@cubicomp nic im vadit nebude :-)
Odpovedať
@pedaska ahojte....musim ja ja reagovat. Keby len okno ja som prehodil cele reisenie domu, kupelku, priecku, niektore mensie a niektore vacsie okna... a na zaver uz len - kolaudacia bude zaujimava... .ale da sa to dodatocnym ohlasom o zmene. No az ked bude dom postaveny nakolko mam susedka Certa ktory len cakaa a cakaaa.:)) .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?