Spôsob využítia ,,22,, inžinierske stavby

Chcem sa spýtať vlastním pozemok na ktorom mám vlastnoručne vybudovanu pristupovú cestu a na katastri je sposob využitia 22 inžinierska stavba a problem je že s chcem svoj pozemok ohradiť, dal som žiadosť na mesto ohlasenie drobnej stavby a bolo mi povedane že mi nic nevydaju lebo na inžinierskej stavbe sposob využitia 22 si nemožem nic postaviť . pozná niekto spôsob ako by som si mohol ohradiť svoj pozemok?
Odpovedať
@keyness V prípade, že táto príst. cesta slúži iba pre Váš účel na sprístupnenie pozemku, resp. stavby, tak vyhlásenie stav. úradu je hlúposť, že sa nedá oplotiť pozemok, na ktorom je vybudovaná Vaša účelová cesta. Cestný zákon pozná účelové kom. (ÚK) verejné aj neverejné (pokiaľ sú v uzavretom areáli). Podľa CZ prísl. obec môže vyhlásiť ÚK za neverejnú pokiaľ jej vlastník s tým súhlasí. Ďalej podľa stavebného zákona pozemok je možné oplotiť. Oplotenie je drobná stavba, ktorú možno uskutočňovať na základe oznámenia SÚ, že k ohlásenej drobnej stavbe nemá námietky. Chcem ešte podotknúť, že cestný pozemok (rozumej druh pozemku 22 - parc. č. v KN) nemusí byť vždy identický s cestným telesom (CT) - charakteristika CT viď. CZ. Pokiaľ bude zachovaný hlavný dopr. priestor na príst. ceste je možné pozemok, na ktorom je postavená cesta oplotiť. K konkrétnejšej odpovedi by bolo treba poskytnúť viac informácií k tejto veci (popis skutkového a právneho stavu - situačný náčrt, resp. kópiu z katastr. mapy. Pokiaľ máte záujem píšte súkr. správu. Na margo odpovede z mesta - aj niektoré úseky významných ciest aj diaľnic sú oplotené. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla Dobry den, prosim Vas je mozne pozemok, ktory je evidovany ako inzinierska stavba (22) zmenit uvizanie pozemku, respektive ho neskor zmenit na stavebny pozemok. Este dodam na tomto mieste nikdy nijaka cesta nesla, je to luka. Dakujem za odpoved.
Odpovedať
tiež ma zaujíma akým spôsobom zmeniť využitie pozemku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?