Spajanie HST portalu a fixneho okna do praveho uhlu/do rohu/skusenosti/hlinik

dobry den, mate skusenost so spajanim hst portalu v hliniku a fixneho okna do rohu? hladame firmu, ktora nam to urobi a par dodavatelov tvrdilo, ze sa to neda alebo ze to bude hnusne. Som prekvapena, pretoze som videla kopec projektov s takymito velkymi presklennymi plochami do rohu. Fakt neviem ako sa to potom riesi. Mame vlastne roh, v ktoreho vrchole je joklovinovy sttlp zaliaty betonom, nemame teda murovany roh. Mate niekto takyto roh s hlinikovymi oknami??
Odpovedať
Profilova fotka
V hliníku a ani v plaste Vam takyto roch asi nevie spravit nikto,nakoľko sa jedna urcite aspon o hrubku HS portalu 150mm,kde treba dalsiu stranu v podstate nadlozit na dany profil aby to bolo oks,u stolara to nie je problem ;-) mozno by som to riesil stirodur a niejaky plastovy roh alebo take nieco,aby to nebolo napadne,ale zase konstrukcne aby to splnalo normu :-| Nemam HS portal foteny v tomto probleme,ale riesi sa to podobne...fixne okno je nadlepene na profil,aby dalsie okno nebolo utopene-presne to je Vas problem u HS portal ked som spravne pochopil.
Odpovedať
@vladulienka1982 ak ste chceli rohovú zasklenú stenu ten stĺp ste tam nemali dávať rieši to vlastná konštrukcia tej zasklenej steny. Vám to nechcú zrejme spraviť lebo treba oplechovať ten stĺp ku ktorému budú primontované tie dve roviny zasklenej steny. Za prvé tam budete mať tepelný most (ak to nevyriešíte správne) a za druhé to treba pekne obložiť a schovať napojenie. Nemam to nafotene, ale teraz sme takýto kút riešili, ale vy už ten stĺp asi neodrežete.
Odpovedať
Da sa to samozrejme vyriesit bez najmansieho problemu. Pri hlinikovom systeme sa to riesi bud rohovym profilom alebo dorazenim skla ku sklu kde stlp nieje viditelny....sklo posobi ako jeden celok bez rusiveho mohutneho roha....avsak treba pocitat s vacsou financnou narocnostou ;-)
Odpovedať
vid priklad foto... pohlad z vnutra na pravej strane, avsak bez stlpa..
Odpovedať
@slavoslav ten stlp tam musi byt kvoli statike, je to obrovsky otvor, okno by to neudrzalo, ani hlinikove.
Odpovedať
@vladulienka1982 Aky velky je ten otvor?
Odpovedať
5x2,5m, druhe rameno je 1,5mx2,5
Odpovedať
Predpokladám,že tavacsia časť bude posuvná pridelená na 1/2 tá menšia pevna pokial je to možné predsadit pred stĺp ťa sa to dá vyriešiť tak ako som to písal v predchádzajúcemu príspevku. Otvor niekedy až tak veľký pokial tam pôjde hliník a nájdete šikovných majstrov vedia to urobiť.Je to prácne, ale dá sa to. Odstupom času som takéto dvere vyrábal dokonca ťa dlhšia strana bola o niečo dlhšia, dokonca stena nebola v pravom uhle
Odpovedať
@vladulienka1982 ŽIADNE okná nesmú prenášať žiadne statické zaťaženie stavby, to je skôr o návrhu dosky (mala byť navrhnutá tak aby tam ten stĺp nemusel byť - ale ber to ako jedno z možných riešení) vy už ten stĺp musíte nejako zakomponovať do stavby, len nerozumiem prečo to nevedia navrhnúť, ale možno keby som to videl tak aj ja by som im dal za pravdu, aj keď zastávam názor, že nič nie je nemožné.
Odpovedať
@slavoslav asi mate na mysli deku, nie dosku...
Odpovedať
taktoooo...
Odpovedať
Profilova fotka
Nieco podobne som riesil v KE s HS portal čo nebol skoro ani na rohu domu,len ten dom vyrastol jak huba za pol roka a ked zacala stavba klesat,tak sa to krasne ukazalo na nasich HS portaloch s MERANTI!!! ked ich zacalo pucit doslova na luk :-S ...nastastie nebola hotova vonkajsia fasáda a vedeli sme to opravit "natiahnuť"späť.... 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vladulienka1982 deku má moja žena keď jej je zima :-) Odborne sa to volá stropná doska, ale áno myslel som deku :-) Kľudne mi tykaj, nepotrpím si...
Odpovedať
@stolarstvojf stavba "odpociva" od novembra, este tomu dame cas, co sa tyka montaze, len to chcem v januari objednat uz..velmi som zvedava, ci sa to nakoniec podari, tak ako som to planovala...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?