Skúsenosti s Heat Mirror

Ahojte, ako vyriesit problem s rosenim okien? Mame dvojskla Ug=1,1 (pri 22°C a 55% RV mavame kazde rano dole zarosene cca 5cm) Rozmyslame nad vymenou za trojsklo alebo Heat Mirror. Trojsklo sa vraj vsak neda osadit do predchadzajucich ramov kvoli hmotnosti (ak sa mylim tak ma opravte) a preto rozmyslame nad Heat Mirror. Neviem ci sa pri vymene za trojsklo vymienaju iba skla ako pri Heat Mirror, alebo aj ine casti (ram okolo skla - celkovy ram) Mate s takouto vymenou skusenosti, oplati sa to? Aka je cena Heat Mirror oproti trojsklu? Pomohlo Vam to v niecom? (rosenie, teplota...)
Odpovedať
Opravujem ťa-trojsklo sa dá osadiť do predchádzajúcich rámov. Ak nemáte staré 3komorové okná nemal by to byť problém rámy sú rovnaké.. Mení sa aj vnútorná tzv,zasklievacia lišta. V podstate by ste to mohli zvládnuť aj sami ale moc to neodporúčam,treba totiž sklo nielen vymeniť ale aj vypodložiť podložkami aby sa krídlo nezkrížilo,neovislo. Takmer určite to pomôže odstrániť rosenie ale.....problém býva okrem zvýšenej vzdušnej vlhkost široký parapet ktorý nedovolí teplému vzduchu z rádiatora obtekať sklo,to je ťažko odstrániteľný problém. Druhá príčina rosenia býva stiahnutá vnútorná žalúzia,skúste ich na noc povytiahnuť o 20cm aby sa tam aspoň aký taký vzduch dostal a osušoval sklo. Ceny porovnať neviem treba zistiť u výrobcov izolačných skiel a nezabudnúť že k 3sklu ide aj zasklievacia lišta.
Odpovedať
@slimka Dvojskla sa rosili aj cisto nove, pri dobrych podmienkach. Je to ich vlastnost. Nezarosene dvojsklo som videl len v panelaku, kde bola vlhkost nizsia ako 40%, co uz je zase prilis malo. Ci sa da alebo neda osadit trojsklo, zavisi jedine od hrubky profilu. Ak mas 10 rocny eurohranol s hrubkou 68mm, tak trojsklo asi tazko.. Kym ti okno nerosi do 1/4 alebo do konca zvnutra skla, neriesil by som..
Odpovedať
@matorado mame dvojskla uz na druhom dome, v troch bytoch a nikdy sa nam nerosili. Ak neratam kupelnu ked sa niekto osprchuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska no ono to je skor o parametroch okna ako o pocte skiel :)
Odpovedať
@majkoj konecne to tu niekto napisal, lebo tu kto neda 3sklo je povazovany za blazna.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska za blazna je uz povazovany asi kazdy pod 20cm EPS na fasade :). Ale pokial mam navrhnuty nejak dom a na dosiahnutie zelanych parametrov mi staci okno co ja viem 1,0, je uplne jedno ci je tam dvoj alebo trojsklo. Samozrejme ak mam za rovnaku cenu lepsie trojsklo (a to vcetne ceny potrebneho ramu) tak je samozrejme na zvazenie ci nedat trojsklo.
Odpovedať
@atlaska @majkoj To ci je niekto blazon, nezavisi od hrubok, ale od toho, ci zateplenie domu pochopil v spolocnom kontexte a chape suvislostiam. Vzdy kazdeho odporucim sem: http://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-v... Kolaciky musia byt vsetky rovnako velke :-) To je cele. Priklad: ak ma niekto 37 porfix, nezatepleny, v podlahe nic a na strope 25cm vaty - cize dom akurat "podla normy", tak je jasne, ze mu 2sklo bude isto stacit.. ;-) A moze si cela MS klopat na celo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado to je trosku hrackarske ja odporucam kazdeho sem http://www.pasivnidomy.cz/software-pa... :). Ale v ostatnom mas pravdu. Len tych pripadov kedy bude stacit dvojsko bude trosku viac :) http://www.nitrasklo.sk/dokumenty-na-... .
Odpovedať
@majkoj A vies o tom, ze tu hrackarsku kalkulacku nezvladne min. polovica ludi? :-D Keby ju zvladali, tak sa MS obmedzi na zariadovanie byvania :-D :-D :-D PS: PHVP som samozrejme pouzil aj ja..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?